Реклама
Реклама
Реклама

Дитсадки заполонять змії

  1. Матеріали по темі

Амурчане розкуповують новорічні костюми для себе і дітей

Про російської людини існує думка, що він все звик відкладати на потім. Пройшовшись по магазинах Благовещенська, які пропонують новорічні костюми, я переконалася - серед городян чимало практичних батьків, які поспішають заздалегідь купити яскравий наряд своєму чаду. Потрібно сказати, що вже зараз прилавки магазинів помітно поскуделі. Як пояснюють продавці, батьки з досвідом намагаються вибрати образ дитині заздалегідь, поки є великий вибір варіантів і цін на них. Магазини ледь встигають поповнювати асортимент, адже до свята ще цілий місяць.

Гади поза конкуренцією

Наступаючий 2013 рік за східним календарем пройде під знаком Змії. Тому серед популярних для ранків в садах і школах нарядів - образ «гада повзучого». Потрібно сказати, образ як ніякий інший новорічний - тут і буйство яскравих фарб, і всілякі варіанти блескучесті і переливчасті. Якраз те, що потрібно для свята.

- Костюм змії для дівчаток у нас йде нарозхват, - розповідає продавець-консультант магазину «Острів скарбів» Євгена Шпак. - Є різні варіанти костюма, наприклад, золотий, блакитний і навіть чорний з червоним - горгони. Вартість від 700 до 1700 рублів. Є варіант для самих маленьких - в м'якому виконанні, жовто-коричневого кольору. Він підійде як для дівчаток, так і для хлопчиків. Ціна - від 550 рублів.

«Хутряний» асортимент - костюми звірів зі штучного хутра - популярний серед малюків (від 1,6 року до 3 років). Зазвичай наряд складається з жилетки, шортів або спідниці і маски звіра. Це вовки, зайці, ведмеді, курчата, кошенята, собаки і багато іншого. Серед дівчаток в попиті лисички і зайчика в рожевому забарвленні. Такий костюм дуже доступний за ціною - від 350 до 600 рублів. На дитину постарше (від 2-2,6 року) асортимент різноманітнішою, і цінник наряду від 700 до 3000 рублів.

Дівчаткам запропонують перевтілитися в принцес, попелюшок, снігуроньок, русалочек, фей, ангелів, сніжинок. До речі, попит на костюми мультяшних фей Вінкс не падає, незважаючи на те, що короткі спіднички і кофтинки, що нагадують купальники, ледь прикривають тіло. Вартість костюма - від 1200 рублів. Серед оригінальних консультантів називають наряд піратки і східній красуні.

Нескучний асортимент пропонують і хлопчикам. В топі продажів популярні кіногерої -Людина-павук, Бетмен, як варіант ще один супергерой - Залізна людина. Люблять діти і батьки костюми мушкетерів, богатирів, черепашок ніндзя, ковбоїв, піратів. Хлопчика можна також нарядити в гнома або клоуна. Однак, як відзначають продавці, запити покупців оригінальністю не відрізняються. «Беруть все, що є», - говорить Євгенія Шпак.

За завданням дитсадка

- Часто приходять із завданням від дитячого садка або школи. Зараз спеціально під сценарій розподіляють ролі дітям. Наприклад, днями приходили з гімназії, просили костюми мишок, ворон і ялинок. Якщо певний костюм не потрібен, діти самі знають, ким хочуть бути, і їх важко переконати. Наприклад, чому не купити прекрасний костюм мухомора? Або ось яскравий, барвистий костюм скомороха. Не хочуть, подавай їм костюм Бетмена і супермена, в результаті на ранок приходять все в однакових костюмах, - каже продавець-консультант супермаркету «Доміно» Тетяна Жежель.

За словами консультантів, традиційні казкові персонажі в попиті у дівчаток - багато хто готовий вбратися в Снігуроньок. А ось умовити хлопчика стати Дідом Морозом практично неможливо.

Щоб вибрати костюм, потрібно знати ріст дитини. Благовещенские магазини пропонують наряди на дітей зростом до 168 сантиметрів. Консультанти радять: бажано костюм на дитину поміряти. Особливо якщо це пишну сукню принцеси - а чи добре воно сяде на вашу дитину? Якщо в костюмі є шапочка у вигляді голови тварини або капелюх, бажано поміряти обхват голови.

- Зараз діти, як правило, обганяють за розмірами свій вік. Проте батьки вважають за краще купити костюм, ніж шити самому. Це простіше і навіть дешевше, - зазначають продавці.

У магазині можна зібрати свій костюм самостійно. Наприклад, окремо купити шпагу, капелюх, маску, крила ангела або метелики, кокошник. Крила коштують близько 100 рублів. Чарівну паличку можна придбати за 20-50 рублів. Найдешевша карнавальна маска коштує близько 30 рублів, ковпак Санта-Клауса - від 70 рублів, капелюх пірата - 125 рублів.

ПОПУЛЯРНІ ДИТЯЧІ КОСТЮМИ

дівчатка

- Змія

- Принцеса

- Попелюшка

- Фея Вінкс

хлопчики

- Бетмен

- Людина павук

- Мушкетер

- Пірат

ДІЛОВА МИША СВОЇМИ РУКАМИ

- Коли вирішила вибрати дочки костюм, пішла по магазинах. Але асортимент здався непоказним, та й розмір потрібний не змогла знайти. Почасти тому вирішила шити сама, хоча не скажу, що я зі швейною машинкою на ти, розповіла АП молода мама Христина Ушакова. - Було цікаво взагалі спробувати створити костюм своїми руками. Аріна була зайчиком. Те, що в підсумку вийшло, мені сподобалося набагато більше, ніж готові наряди. В цьому році нам дали роль мишки. Я вирішила зробити практичний костюм - доповнити одяг аксесуарами - вушками і хвостиком. Вийшла ділова миша в піджаку, спідниці та з краваткою-метеликом. І ошатно, і костюм можна буде потім носити в повсякденному житті.

ДОРОСЛІ ХОЧУТЬ СВЯТА

Приміряти незвичайний образ в Новий рік хочуть не тільки діти, а й дорослі. Прилавки з костюмами на дядь і тьоть не так різноманітні, як для маленьких, але попит на них тільки зростає.

- У нас був кумедний костюм вмираючого лебедя на чоловіка з балетною пачкою, - розповідає продавець-консультант супермаркету «Доміно» Тетяна Жежель. - Уявляєте, забрали, покупець ще й засмутився, що більше такого костюма не знайшлося. На ура йде костюм Снігуроньки і Діда Мороза, їх залишилося зовсім небагато. «Червоних» дідів розібрали, є синій - варто 4700 рублів. Залишилися ще костюми фараона, медсестри, покоївки, клоуна. Зараз більшість дорослих костюмів беруть для корпоративів, мало людей, які хочуть просто для себе, для душі вбратися на Новий рік.

Вартість дорослого костюма - від 2000 до 5000 рублів. Цінник на костюм Діда Мороза починається з трьох тисяч. У комплект входить шуба, шапка і борода. Вартість костюма залежить від прикрас, вишивки, якості тканини.


Матеріали по темі

Амурчане розкуповують новорічні костюми для себе і дітей   Про російської людини існує думка, що він все звик відкладати на потім Олів'є в сторону: більше 40 благовещенцев пробігли в новорічних костюмах по набережній (відео) 01.01.2019, 19:04 Мер на Ледянка: Павло Березовський перевірив якість міських гірок 07.12.2018, 13:21 На головній площі Тинди встановлюють новорічну ялинку 07.12.2018, 9:35 До Нового року благовещенцев навчать робити подарунки своїми руками 01.12.2018, 15:11 Скільки коштує Новий рік: ресторани, лазні і турбази замінять амурчанам традиційне сімейне застілля 21.11.2018, 8:01 Перші новорічні товари з'явилися в магазинах Благовещенська 06.11.2018, 9:10 Благовещенци штурмують магазини в пошуках новорічного настрою (фото) 29.11.2017, 9:48 У моді - корпоративи для зайчиків і сніжинок 14.12.2016, 7:55 Маскою президента Путіна стали активно цікавитися в Благовєщенську 30.12.2014, 17:06 Костюм російського воїна 70 років є новорічною традицією в Благовіщенській сім'ї 26.12.2014, 9:06 Благовіщенський «Путін» записав відеопривітання для амурчан 25.12.2014, 17:40

показати ще

Наприклад, чому не купити прекрасний костюм мухомора?
Особливо якщо це пишну сукню принцеси - а чи добре воно сяде на вашу дитину?