Реклама
Реклама
Реклама

Початковий внесок на іпотеку в Ощадбанку

  1. Що таке перший внесок
  2. Чому Сбербанк вимагає перший внесок
  3. Види іпотечних кредитів з початковим внеском

Одним з основних умов видачі житлової позики є внесення позичальником частини власних коштів. Кожна кредитна організація встановлює свій розмір внесеної суми в залежності від продукту, на який претендує позичальник. Який початковий внесок на іпотеку в Ощадбанку і для чого він потрібен сторонам угоди? Одним з основних умов видачі житлової позики є внесення позичальником частини власних коштів

Що таке перший внесок

Недосвідчених позичальників цікавить, що таке початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку.

Авансовий внесок - це частина вартості нерухомого майна, яку заявник оплачує власними силами.

Одержувачем платежу є продавець житлового об'єкта або забудовник, якщо справа стосується іпотечної позики на етапі будівництва. Розмір обов'язкової суми варіюється від 0 до 90% від заявленої вартості нерухомості.

Який відсоток початкового внеску по іпотеці в Ощадбанку? У розрізі кожного продукту його мінімальний поріг встановлюється від 15 до 25%. Максимальне обмеження - 90%. Якщо у позичальника є 70% і більше від встановленої ціни на квартиру, то доцільніше скористатися не іпотечною програмою, а споживчим кредитом. Тоді вдасться уникнути оформлення предмета угоди в якості застави.

Але, як правило, за житловим позикою звертаються громадяни, у яких немає таких коштів. Джерелами першого платежу виступають:

  • власні накопичення;
  • продаж наявних нерухомих об'єктів;
  • в ряді випадків - материнський капітал.

Якщо жоден із запропонованих варіантів неприйнятний для заявника, він може вдатися до того, щоб взяти кредит на початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку в іншому банківській установі. Це досить поширене явище. Якщо жоден із запропонованих варіантів неприйнятний для заявника, він може вдатися до того, щоб взяти кредит на початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку в іншому банківській установі

Чому Сбербанк вимагає перший внесок

Якщо одержувачем стартового платежу є не банк, а продавець, чому фінустанова вносить умова виплати першого платежу в список обов'язкових параметрів для видачі позики? На це є ряд причин. Видача довгострокового кредиту - великий ризик для фінансової установи. А іпотека оформляється в середньому як мінімум на десять років. Щоб знизити ризики неповернення в майбутньому, банк запитує додаткові гарантії у вигляді страхування та оформлення застави. Останній дозволяє повернути кошти за допомогою продажу квартири, якщо позичальник платити не буде.

Стартовий платіж як інструмент мінімізації ризиків банк використовує для зниження суми видачі позики по відношенню до ціни житлового об'єкта. Таким чином, Ощадбанку вдасться швидше продати нерухомість в разі вилучення, так як виставлятися на продаж вона буде за зниженою вартістю.

Але перший внесок вигідний не тільки кредитній установі, а й самого боржника. Назвемо деякі причини:

  1. Зменшення підсумкового розміру позики, а, значить, і переплати. Краще внести частину власних коштів, які будуть звільнятися від сплати відсотками, і плата буде нараховуватися на меншу суму.
  2. Зниження процентної ставки. Вона залежить від різних параметрів, в тому числі і від розміру стартового платежу. Початковий внесок по іпотеці в 2017 році в Ощадбанку, що перевищує 30%, дає зменшення базової плати за позикою на 0,25-0,5 пункту.
  3. Вплив на рішення по видачі позики. Чим більше вноситься сума, тим імовірніше позитивну відповідь.

Чим більше вноситься сума, тим імовірніше позитивну відповідь

Види іпотечних кредитів з початковим внеском

Більшість кредитних житлових продуктів, які видаються Ощадбанком, зобов'язує клієнта внести стартовий платіж. Якщо в їм служить свідоцтво про включення в накопичувально-іпотечну систему, а, то інші види кредитів мають на увазі виплату готівки. Скільки початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку в рамках кожної програми? По продукту «Придбання готового житла» слід внести мінімум 20% від вартості покупки. Базова ставка по продукту становить 10,75% річних.

Будівництво житлового будинку і кредит на заміську нерухомість зобов'язує сплатити 25%. По будівництву мінімальна плата за користування встановлена ​​в розмірі 12,25% на рік, по майну за містом - 11,75. Знижений розмір внеску клієнт заплатить, якщо буде оформляти позику на новобудову, - від 15%. Річна ставка по продукту дорівнює 10,75%.

Переймаючись питанням, скільки перший внесок по іпотеці в Ощадбанку, клієнти часто запитують, чи можна якось обійтися без нього. На даний момент такі продукти банк не пропонує.

Іпотека без внеску по-новому: Відео

Який початковий внесок на іпотеку в Ощадбанку і для чого він потрібен сторонам угоди?
Який відсоток початкового внеску по іпотеці в Ощадбанку?
Скільки початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку в рамках кожної програми?