Реклама
Реклама
Реклама

Як взяти іпотеку без початкового внеску

  1. Іпотечна квартира в новобудові і початковий внесок
  2. Умови за іпотечним кредитом без першого внеску
  3. Іпотека без первісного внеску на новобудови Москви
  4. Як купити квартиру без першого внеску у 2017 році
  5. Спеціальні програми банків
  6. Металлінвестбанк
  7. банк Відродження
  8. СМП Банк
  9. Під заставу нерухомості в Ощадбанку
  10. З використанням материнського капіталу
  11. Пропозиції для пільгових категорій громадян
  12. висновок

Сьогодні іпотека є вкрай популярним способом купити житло. Далеко не кожен може дозволити собі придбання нерухомості через неможливість зібрати на перший внесок, який становить від 10% до 50%. З'ясуємо, чи можна отримати іпотеку в новобудові без початкового внеску і як це зробити.

Іпотечна квартира в новобудові і початковий внесок

Іпотека - велика сума коштів, яку людина бере в позику, щоб купити нерухомість. До моменту закриття заборгованості житло не можна подарувати або продати. Якщо ж позичальник не в змозі виплатити необхідну суму, то банк просто продає квартиру, відшкодовуючи збитки.

Тому іпотека на квартиру в новобудові без початкового внеску в 2017 році - великий ризик для фінансової установи. Часто до такого способу кредитування вдаються люди, які не вміють керувати своїми фінансами, які отримують зарплату в конверті і працюють неофіційно, а все це служить причинами для проблем з погашенням отриманої позики.

Незважаючи на ставлення кредитно-фінансових організацій до цього питання, за статистикою прострочення іпотечних виплат мінімальні, не більше 4%, а більшу кількість людей, хто прибіг до даної послуги, досить відповідальні і оплачують іпотеку справно.

Кому банки готові надати іпотеку на квартиру в новобудові без початкового внеску

Друга причина - ринок нерухомості, де вартість житла може злетіти до небес, а потім також різко впасти. Таким чином, при необхідності погасити заборгованість клієнта, банк не зможе повернути собі витрачені кошти.

Тому часто без першого внеску не обійтися, і щоб купити житло в іпотеку потрібно мати необхідну суму грошових коштів, яка, зазвичай, становить 10-15% від загальної вартості нерухомості.

Умови за іпотечним кредитом без першого внеску

Незважаючи на ставлення багатьох банків до цього питання можливість придбання квартири по іпотеці без первинного внеску в 2017 році є.

Варто враховувати, що основний мінус такої іпотеки - вищий відсоток в порівнянні зі стандартними умовами. При оформленні річна ставка зазвичай дорівнює 8-10%, тоді як при нульовому внеску ставка вище - 13%.

Виходить, позичальникові потрібно буде переконати менеджера в своїй платоспроможності при тому, що накопичити кошти на початковий внесок він не зміг, і гарантувати свою платоспроможність на найближчі 10-20 років, можливо, також.

Однак найчастіше в іпотечній позиці такого роду зацікавлені громадяни, які мають вклади під відсотки без можливості зняття коштів, і бізнесмени, які не бажають виймати капітал з обороту.

Іпотека без первісного внеску на новобудови Москви

Сьогодні іпотека є вкрай популярним способом купити житло

Існує ряд банків, в яких позичальник може отримати іпотеку без початкового внеску для покупки квартири в новобудовах Москви

Які ж банки в 2017 році дають іпотеку на квартиру в новобудовах без початкового внеску?

Зараз на ринку нерухомості Москви їх виділяються кілька: СМП Банк, Банк Відродження і Металлінвестбанк.

Іпотеку на квартиру в новобудові без початкового внеску в Москві пропонують і великі банки: Сбербанк, Райффайзенбанк, Відкриття. Прийнявши рішення звернутися в ці фінансові компанії, пам'ятайте, під отриманням позики такого роду мається на увазі можливість погасити перший внесок з використанням сертифіката на материнський капітал або залишити наявну нерухомість в заставу.

Як купити квартиру без першого внеску у 2017 році

З'ясувавши, що покупка квартири по іпотеці в новобудові без початкового внеску у 2017 році можлива, залишилося зрозуміти, які способи допоможуть отримати ці кошти від банку.

Спеціальні програми банків

Виходячи з вищесказаного, можна звернутися з питань іпотечного кредитування в СМП Банк, Банк Відродження і Металлінвестбанк, які пропонують придбати житло в певних житлових комплексах і мікрорайонах.

Металлінвестбанк

Купити квартиру в новобудові, скориставшись даною програмою Металлінвестбанка, можуть особи від 18 до 65 років (на момент повного погашення), при загальному трудовому стажі в 1 рік і при наявності громадянства і реєстрації на території РФ. Відсоткова ставка - 13% річних.

Відсоткова ставка - 13% річних

Умови іпотечного кредиту без першого внеску в Металлінвестбанка

банк Відродження

Іпотеку на новобудову в Банку Відродження при відсутності початкового внеску можливо отримати лише на житло, що будується забудовниками-партнерами фінансової установи.

Іпотеку на новобудову в Банку Відродження при відсутності початкового внеску можливо отримати лише на житло, що будується забудовниками-партнерами фінансової установи

Іпотека з нульовим початковим внеском в Банку Відродження

СМП Банк

Отримати іпотеку на квартиру без початкового внеску в даному банку можна в розмірі від 400 тис. Руб. до 15 млн. руб., вибравши при цьому житлоплощу у будівельних компаній - партнерів. Є ще якесь обмеження для залучення позичальників. Ними можуть виступати тільки офіційні чоловік / дружина.

Ними можуть виступати тільки офіційні чоловік / дружина

Відсоткова ставка за іпотечною позикою в СМП Банк, за умови відсутності у позичальника початкового внеску

Під заставу нерухомості в Ощадбанку

Також дієвим способом отримати іпотеку на квартиру в новобудові без початкового внеску в Москві є кредит під заставу майна.

Подібна послуга є в більшості банків. Наприклад, Ощадбанк готовий надати нецільовий кредит під заставу нерухомості сумою до 10 мільйонів рублів, максимальним терміном в 20 років і з процентною ставкою від 12%.

Умови нецільового кредиту під заставу житла в Ощадбанку в 2017 році, який можна розглядати як альтернативу іпотеці без початкового внеску

З використанням материнського капіталу

Деякі фінансові установи надають кредитуються умови для покупки квартири в іпотеку без початкового внеску в Москві при використанні сертифіката на материнський капітал.

При отриманні іпотеки по материнському капіталу можна виділити пропозицію Ощадбанку з процентною ставкою 7,9% -9,5%, а також пропозицію Райффайзенбанку зі ставкою від 9,75%.

Пропозиції для пільгових категорій громадян

Іпотечне кредитування на спеціальних умовах надається деяким групам громадян:

  • У випадку з викладачами, лікарями і вченими працює програма Соціальна іпотека в МО, по якій з державного бюджету виплачується до половини суми першого внеску.
  • Молоді сім'ї можуть отримати пільгу до 35% від вартості житла. Для цього потрібно звернутися в адміністрацію і підготувати документи для визнання такими, що потребують поліпшення житлових умов.
  • Для військових працює спеціальна програма, за якою можливо накопичити кошти на спеціальному рахунку, а після скористатися ними для першої виплати. Це можливо зробити по закінченню трьох років служби.

висновок

Коли у потенційного позичальника немає потрібної для першої виплати суми на руках, можливо купити квартиру по іпотеці в новобудові без початкового внеску. Незважаючи на різницю в процентній ставці, це дає можливість придбати житло тим, хто не хоче збирати або знімати кошти з вкладів. А для певних груп громадян є можливість здійснити це завдяки спеціальним програмам.