Реклама
Реклама
Реклама

Як можна отримати ліцензію охоронця

  1. Хто здійснює охоронну діяльність?
  2. Хто не може працювати охоронцем?
  3. Кваліфікація охоронців
  4. Як отримати ліцензію охоронця?
  5. За що анулюється посвідчення охоронця?
  6. Підведемо підсумки

Багато організацій, установи, школи і дитячі сади укладають договори з охоронними підприємствами на охорону майна, безпеку від проникнення в приміщення сторонніх осіб.

Охоронці на об'єктах мають право, відповідно до укладеного договору, здійснювати пропускний режим, проводити затримання порушників, припиняти на території об'єкту, що охороняється правопорушення.

Права і обов'язки, порядок функціонування охоронної організації і прийняття на роботу співробітників - охоронців, регулюються Законом «Про приватну детективну і охоронну діяльність в Російській Федерації» ФЗ-2487 від 11.03.1992 р

Хто здійснює охоронну діяльність?

Підприємство повинно мати ліцензію на право охоронної діяльності, видану в певному законодавчому порядку і має право надавати тільки ті послуги, які перераховані в ст.3 ФЗ-2487 від 11.03.1992г., зокрема, охорона від посягань на громадян, об'єкти і майно і т.д.

Безпосередньо на об'єктах працюють охоронці.

Охоронець - це громадянин, який досяг повноліття, придатний за станом здоров'я, що не має заборони на роботу охоронцем, склав кваліфікаційний іспит та одержав посвідчення, яке дає право на роботу. Охоронець може працювати тільки в охоронній структурі.

Хто не може працювати охоронцем?

Багато організацій, установи, школи і дитячі сади укладають договори з охоронними підприємствами на охорону майна, безпеку від проникнення в приміщення сторонніх осіб

Законодавчо встановлена заборона на роботу для таких осіб:

  • не є громадянами Російської Федерації;
  • неповнолітні;
  • визнані судом недієздатними або обмежено дієздатними;
  • наявність захворювань, які забороняють роботу охоронця, Постанова Уряду РФ від 19.05.2007г. №300;
  • судимі за вчинення умисного злочину;
  • пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину;
  • відсутня навчання за професією приватного охоронця;
  • звільнені з державної служби, в тому числі з правоохоронних органів, з органів прокуратури, судових органів за вчинення правопорушень, якщо після такого дострокового припинення повноважень або такого звільнення пройшло менше трьох років;
  • посвідчення приватного охоронця було анульовано наглядовими органами;
  • які не пройшли обов'язкової державної дактилоскопічної реєстрації;
  • які не пройшли перевірки, проведеної уповноваженими органами.

Кваліфікація охоронців

Приватне охоронне підприємство має право допускати до роботи з охоронних видів діяльності тільки співробітників, які мають посвідчення, ст.11.1 ФЗ-2487 від 11.03.1992.

Кожен охоронець має кваліфікаційний розряд.

Наказом Міністерства охорони здоров'я від 17.04.2009г. №1999г. встановлено три розряди, які дають право на застосування певного виду спеціальних засобів і зброї:

  • 4 розряд дає право на застосування гумового кийка і наручників;
  • 5 розряд дає право на застосування газових пістолетів, балончиків, електрошокерів;
  • 6 розряд дає право на використання службового вогнепальної зброї.

4 розряд дає право на застосування гумового кийка і наручників;   5 розряд дає право на застосування   газових   пістолетів, балончиків, електрошокерів;   6 розряд дає право на використання службового вогнепальної зброї

Можливо, вас зацікавить ментальна карта "Отримання водійських прав" , Яка описує послідовність необхідних для цього дій

або подивіться ТУТ , Як зареєструватися за місцем перебування.

Як отримати ліцензію охоронця?

Для того щоб стати охоронцем необхідно пройти медичну комісію, закінчити спеціальні навчальні курси в навчальному закладі мають ліцензію, яка дає право освітньої діяльності в сфері охорони, здати випускні іспити і отримати документ про закінчення.

Підсумком виконання умов щодо отримання статусу охоронця є успішне складання кваліфікаційних іспитів комісії при органі внутрішніх справ, що відповідають за нагляд в охоронну діяльність, і отримання посвідчення, термін дії, якого - п'ять років.

Дія посвідчення може бути продовжено після проходження навчання за програмою підвищення кваліфікації та складання екзаменів по закінченню навчання і кваліфікаційних іспитів. Освітня установа може внутрішній іспит, за погодженням з комісією, поєднати з кваліфікаційним.

Вартість навчання в освітній установі становить від 7000 до 10000 руб., Термін навчання на отримання 4 розряду - 98 годин.

Державне мито:

  • за отримання посвідчення - 1200 руб;
  • за переоформлення посвідчення, на продовження терміну дії - 400 руб;
  • за внесення змін - 200руб.

За що анулюється посвідчення охоронця?

Робота співробітника охоронної організації пов'язана з дотриманням чинного законодавства.

При порушенні законів і перевищенні повноважень посвідчення охоронця може бути анульовано в наступних випадках:

  • неодноразового притягнення протягом року приватного охоронця до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень , Передбачених адміністративним кодексом;
  • при наявності обставин, при яких громадянин не може претендувати на придбання правового статусу приватного охоронця;
  • закінчення терміну дії посвідчення приватного охоронця, добровільної відмови від такого посвідчення або смерті громадянина, якому було видано таке посвідчення.

Посвідчення приватного охоронця анулюється за рішенням органу внутрішніх справ. Порядок його вилучення встановлюється нормативними актами Міністерства внутрішніх справ.

Підведемо підсумки

У своїй роботі охоронець повинен чітко дотримуватися чинного законодавства, що дає право на застосування спецзасобів і зброї, оскільки це пов'язано із заподіянням шкоди життю та здоров'ю громадян, в тому, числі з позбавленням життя.

При перевищенні своїх повноважень приватний охоронець притягається до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Недоліки цієї професії - оплата праці охоронця не завжди відповідає складності і нервової напруженості його роботи. Можливо, варто вибрати за таку оплату іншу, більш спокійну діяльність.

Детальну консультацію ви можете отримати у кваліфікованих юристів на сайті: Legalmap.ru.

Хто здійснює охоронну діяльність?
Хто не може працювати охоронцем?
За що анулюється посвідчення охоронця?
Хто здійснює охоронну діяльність?
Хто не може працювати охоронцем?
Як отримати ліцензію охоронця?
За що анулюється посвідчення охоронця?