Реклама
Реклама
Реклама

3 мільйони: купити трикімнатну квартиру в Іркутську або 1 кв метр в Москві

Купівля квартири - справа відповідальна. І недешеве. До того ж, в Росії можна купити житло як за 980 тис. Рублів, так і за 3,2 мільярда. Але чи можна придбати квартиру, володіючи середнім капіталом? Наприклад, якщо у вас 450 тис., І ви хочете взяти іпотеку з мінімальним першим внеском? Купівля квартири - справа відповідальна

Купівля квартири - справа відповідальна. І недешеве. До того ж, в Росії можна купити житло як за 980 тис. Рублів, так і за 3,2 мільярда. Але ... Фінанси

Мінімальний перший внесок - найчастіше, 15%. Відповідно, з внеском 450 тис. Рублів можна взяти кредит на 2,55 млн руб, і купити квартиру за 3 млн рублів.

Ми вирішили проаналізувати ринок нерухомості і з'ясувати, що можна купити за 3 мільйони рублів на просторах нашої країни. Представляємо вам список п'яти міст Росії і те, чим можна обзавестися на їх території, маючи кишені цю суму. Окрема подяка за лоти - ціан .

Москва: 1 квадрат в центрі, двушка в селищі або одиничка в 30 хвилинах від метро

Ціни на квартири в столиці варіюються найбільше, адже саме тут знаходяться найбільші і дорогі житлові комплекси. Але що ж можна купити на 3 мільйони в таких, здавалося б, непростих умовах? Наприклад, можна придбати 1 кв. м. житлової площі в елітному комплексі «Моноліт», який розташовується в районі Воробйових гір і з вікна якого відкривається вид на головну будівлю МДУ, Москву-ріку і храм Христа Спасителя. Квадратний метр в одній з квартир зі свіжої обробкою і євроремонтом даного комплексу коштує 2 948 475 рублів (ми спеціально не стали округляти), а загальний метраж квартири становить 120 кв м.

Але якщо 1 кв м вас не влаштовує, можна знайти більш прийнятний варіант. Так, можна придбати двокімнатну квартиру в монолітної новобудові, розташованій біля метро «Теплий Стан» в селищі Воскресенське. Метраж, звичайно, в рази менше попередньої квартири - 42 кв м, та й доведеться витратитися на меблі. Крім того, до найближчого метро доведеться добиратися на машині.

Якщо переїхати потрібно терміново, і локація не важлива, вам підійде 1-кімнату квартира в рязановський районі (селище Прапор Жовтня) у вторинному блочному будинку, побудованому в 1981 році і знаходиться в 30 хвилинах від метро «Анніно». Метраж квартири - 35 кв м, житлова площа - 18 кв м. Як то кажуть, в тісноті, та не в образі.

Про найпопулярніших районах Москви можна почитати тут.

Санкт-Петербург: одиничка з ремонтом в півгодини від центру або двушка без ремонту в центрі

У Пітері, маючи 3 мільйони, купити житло буде не легше, ніж в Москві. Так, можна придбати однокімнатну квартиру в 2 хвилинах від метро «Елізаровская» в цегляній вторинці 1972 року побудови. Загальна площа квартири - 29 кв м. Квартира без балкона, зате з косметичним ремонтом підійде тим, кому нерухомість потрібна терміново. До речі, будинок знаходиться в зеленому районі з парками, дитячим садом і школою.

Для тих, хто віддає перевагу центр, є й інший варіант - ви можете купити двокімнатну квартиру на Смольному проспекті, недалеко від метро «Чернишевська». Однак місце розташування, мабуть - єдина перевага цього житла. Цегляна вторинка була побудована більше століття назад, загальна площа квартири - всього 20 кв м, відсутній балкон, і потрібен капітальний ремонт.

Про вік житла, яке найчастіше беруть в іпотеку, можна почитати тут.

Самара: двушка з косметичним ремонтом або одиничка з євроремонтом

Легше буде купити квартиру за три мільйони в Самарі.

Тут за такі гроші можна придбати затишну двокімнатну квартиру загальною площею 53 кв м. Свіжа обробка, рівні стелі і засклений балкон - загалом, непоганий косметичний ремонт. Панельний будинок розташований на проспекті Карла Маркса, в найближчому доступі знаходяться торгові центри «Русь» і «Декатлон», Ботанічний Сад і Аерокосмічний університет.

Якщо вас влаштовує однокімнатна квартира, ви можете витратити 3 мільйони на вторинне житло у монолітному будинку з панорамним видом на Волгу і євроремонтом. Квартира в Жовтневому районі не підійде тільки тим, хто боїться висоти: вона розташовується на 18 з 19 поверхів.

Квартира в Жовтневому районі не підійде тільки тим, хто боїться висоти: вона розташовується на 18 з 19 поверхів

Єкатеринбург: одиничка з євроремонтом в півгодини від центру

У Єкатеринбурзі за нашу суму можна придбати однокімнатну квартиру загальною площею 48 кв м. Квартира з євроремонтом обладнана всім необхідним. Крім того, одна кімната розділена на кухонну та вітальню зони так, що візуально простір значно збільшується. Недоліки тільки в місці - квартира розташована не в центрі. До того ж, на 25 поверсі.

Чита: трійка з косметичним ремонтом в 20 хвилинах від центру

У вас є три мільйони рублів і ви хочете трикімнатну квартиру? Тоді вам в Читу! Тут цілком реально купити квартиру загальною площею 70-75 квадратних метрів в панельному будинку з балконом, косметичним ремонтом і навіть наземною парковкою. Будинок, звичайно, не новий, та й вигляд з вікна не дуже - вулиця і двір. Проте, трохи більше 42 тисяч за квадратний метр. До того ж, в крокової доступності - дитячий садок і школа.

Але і тут є свої підводні камені: квартира знаходиться на відшибі міста. Крім того, Чита розташована близько сопок, що, кажуть, обертається високим вмістом пилу в повітрі, саме це пояснює недорогу вартість нерухомості в цьому місті. Ну і сувора російська зима теж вносить свої корективи в ціни.

Іркутськ: трійка з косметичним ремонтом за півгодини від центру

Всі рекорди б'є Іркутськ, в якому за 3 мільйони можна купити трикімнатну квартиру загальною площею 74 квадратних метра. Квартира з хорошим ремонтом, підвісними стелями, пластиковими вікнами і «чудовим видом на Ангару», як запевняють ріелтори, здається відмінною перспективою. Але і ми з вами не профани і розуміємо, що десь має бути підступ. І ми його знаходимо: будинок розташований в передмісті Іркутська, інфраструктура розвинена слабо, а до найближчої школи 3 км, отже, дитині в школу доведеться добиратися на транспорті.

І ми його знаходимо: будинок розташований в передмісті Іркутська, інфраструктура розвинена слабо, а до найближчої школи 3 км, отже, дитині в школу доведеться добиратися на транспорті

Але чи можна придбати квартиру, володіючи середнім капіталом?
Але що ж можна купити на 3 мільйони в таких, здавалося б, непростих умовах?