Реклама
Реклама
Реклама

Таємний покупець - ЖК "Еталон-СІТІ" - Бутівська "Матхеттен" з вежами "Токіо"

  1. Пітерські варяги в Москві
  2. Особливості проекту та хід будівництва
  3. Інформація про квартирах
  4. умови придбання
  5. Новий офіс продажів
  6. Оточення і інфраструктура
  7. Транспортна доступність

"Еталон-Інвест" формує ядро ​​висотної забудови за МКАД між районами Північне і Південне Бутово Еталон-Інвест формує ядро ​​висотної забудови за МКАД між районами Північне і Південне Бутово   Перші корпусу в ЖК Еталон-Сіті вже введені в експлуатацію   Пітерські варяги в Москві   Московський ринок нерухомості завжди був ласим шматком для регіональних забудовників

Перші корпусу в ЖК "Еталон-Сіті" вже введені в експлуатацію

Пітерські варяги в Москві

Московський ринок нерухомості завжди був ласим шматком для регіональних забудовників. У порівнянні з регіонами тут і попит вищий, і ціни незрівнянно вище. Сьогодні ми розглянемо проект одного з таких забудовників-варягів - групи компаній "Еталон" з Санкт-Петербурга.

Цікаво, що в рідному місті холдинг будує і продає житло під брендом "ЛенСпецСМУ", в Москві ж забудовником виступає компанія "Еталон-Інвест" .

Свою історію материнська організація веде ще з радянських часів. Освічена в 1987 році при міністерстві електронної промисловості, "Еталон ЛенСпецСМУ" зуміла розвинутися в одну з найбільших девелоперських корпорацій Росії. Сьогодні це будівельний холдинг, що нараховує більше 20 підприємств. Група ввела в експлуатацію 5 мільйонів кв. м.

Зусилля забудовника спрямовані на зведення житлової нерухомості для середнього класу. У Москві, Московській області і Санкт-Петербурзі вона однією з перших почала коштувати будинку по цегляно-монолітною технологією.

Об'єкти від "ЛенСпецСМУ" здаються вчасно. На форумах зустрічаються такі відгуки: "Купили квартиру в "Смарагдових" . Ремонт робили самі, але якістю роботи задоволені. Будинок здали раніше майже на рік ".

Все ж історія забудовника не бездоганна. Відомий скандал, пов'язаний з будівлею біржового комплексу в Санкт-Петербурзі. Об'єкт в 2009 році розкритикувала колишня в той час губернатором Валентина Матвієнко. Будівля бізнес-центру "Біржа" на Василівському острові перевищувало висотний регламент і, виконуючи постанову уряду Санкт-Петербурга, холдинг був змушений демонтувати два верхніх поверхи у вже побудованому будинку. Роботи зі знесення принесли збиток в $ 6 млн, плюс $ 9 млн - це недоотриманий прибуток від продажу і оренди знесених площ. Проте будь-якого впливу на зниження економічних показників компанії ця історія не мала.

Фінансову спроможність підтверджує той факт, що в 2011 році ГК "Еталон" провела IPO - первинне публічне розміщення депозитарних розписок на акції на Лондонській фондовій біржі. Цінні папери холдингу торгуються на міжнародному ринку.

Особливості проекту та хід будівництва

В ЖК "Еталон-Сіті" входять дві черги будівництва. На першому етапі будуть здані 3 багатосекційних корпусу, на другому - 6 веж "Токіо". Корпуси мають 23 поверху, а вежі 31-поверхові.

Всього планується побудувати 440 тис. Кв. м нерухомості, в них входять будинки комфорт-класу і об'єкти соціальної інфраструктури - комерційні площі, дитячий сад, школа і фітнес-центр з басейном.

Концепція житлового комплексу, оздоблення фасадів та місць загального користування, за задумом архітектора Сергія Чобана, повинна відображати атмосферу кругосвітньої подорожі. Секціях в корпусах будуть давати найменування різних міст світу - Дубай, Мадрид, Болонья, Париж, Майамі, Мехіко, Ріо, Лісабон, Женева, Амстердам і Берлін. Напевно, мешканці будуть пізнавати один одного не за тим, в якому під'їзді хто живе, а в якому місті.

Будівництво корпусів ведеться за графіком. Станом на березень 2017, введені в експлуатацію перших два - в одному з них пройшло заселення, а в іншому очікується видача ключів і заїзд мешканців в березні-квітні.

У третьому корпусі поки монтуються плити утеплення по фасаду. Будівництво веж "Токіо" ведеться також в непоганому темпі. На знімках вже видно обриси перших чотирьох висоток з шести. Термін здачі третього корпусу і веж - I і IV квартал 2018 року. Станом робіт на березень 2017, говорити про зрив термінів не доводиться.

Багатосекційні корпусу 1, 2 і 3

Вежі "Токіо"

У корпусах, розбитих на секції, на поверсі знаходиться по 4-5 квартир, в баштах - вже від 7 до 9. Проблем з очікуванням ліфта не повинно бути - нормативи СанПіН виконуються. Наприклад, в баштах передбачено по чотири підйомника. Звичайно, слід врахувати висоту - 31 поверх. Виходить близько 120 квартир на ліфт - навантаження може виявитися високою, не виключені поломки. Обнадіює, що забудовник змонтує швидкісні ліфти "OTIS".

Інформація про квартирах

Планування квартир різноманітні. Висота стель між плитами перекриття 2,8 м, після обробки - 2,7 метра. Основна частина житла з великими кухнями - до 14 кв. м. Є навіть такі, де площа кухні більше, ніж кімнати. А є євро-планування з кухнями 6-7 кв. м - вони запропоновані в баштах.

За інформацією служби продажів, ще влітку 2016 багатосекційних корпусах "Еталон-Сіті" майже не залишилося квартир. Проте забудовник, як чарівник зі своєї капелюхи, дістає з прихованих резервів все нові пропозиції. У вежах "Токіо" поки вибір великий, дефіциту квартир не спостерігається.

У березні 2017 року мінімальна вартість студій була від 4100 тис. Рублів, однокімнатних квартир - від 4900 тисяч. Але є однушки і за 5900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - з кухнею майже 19 кв. м і такої ж великої спальнею.

Двушку в комплексі можна купити, заплативши 5900 тис. Рублів. Є й дорожчі варіанти за 10 мільйонів - сорочечка з кухнею майже 25 квадратів.

Трикімнатні квартири починаються з 9500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Двостороння трійка з кухнею 15 кв. м і кімнатами від 12 до 21 кв. м обійдеться в 12,5 мільйона.

Забудовник пропонує до вибору більш 50-ти варіантів планувань. Все розглянути в даному огляді неможливо. Наведемо лише деякі.

Ціни на квартири з обробкою привабливі. Вартість чистової в районі 10 тис. Рублів за кв. метр, тому вона користується попитом. Але доступний тільки один варіант обробки, яка представлена ​​в шоу-румі. У договорі перераховані такі роботи:

  • підготовка стін - фарбування або обклеювання шпалерами кухні, кімнат і коридору;
  • облицювання керамічною плиткою в санвузлах;
  • покриття стель водоемульсійною фарбою;
  • стяжка підлоги, настил ламінату;
  • установка ПВХ-вікон і скління балконів;
  • радіатори, лічильники води;
  • унітаз, ванна і умивальник;
  • вхідні металеві двері з врізним замком і міжкімнатні ламіновані двері;
  • розводка електропостачання з установкою квартирного щитка, вимикачів і розеток.

У більшості квартир є засклені лоджії площею до 2 кв. м. Окремо можна купити комори приміщення, розташовані в цокольних поверхах. Ось тільки ціни на них не дуже приємні: від 90 до 110 тис. За кв. метр. При розмірі 5 квадратів вартість комори може скласти до півмільйона рублів. Така ж висока ціна і на підземні паркінги.

Вартість одного машиномісця становить від 1,0 до 1,5 млн рублів. У комплексі діє концепція "двір без машин", значить тим, хто не хоче або не зможе купувати місце, доведеться нелегко.

Гостьові парковки є, але вони тимчасові. Наприклад, в ЖК "Смарагдові пагорби" , Який теж побудував "Еталон", на стоянках обмежують час перебування, в зв'язку з тим, що кількість місць обмежена. Мешканець пише: "Кожен двір обгороджений забором з воротами. В'їзд для жителів на територію двору - не більше 45 хвилин. Якщо пізніше - на місяць блокується карта, по якій здійснюється в'їзд".

умови придбання

Житло в новобудові продається за договором участі в ЖБК, тому покупці тут пайовики, а не пайовики. Учасники будівництва не можуть користуватися механізмом захисту, передбачених чинним законом 214-ФЗ. За вступ до кооперативу доведеться заплатити 30 тисяч рублів. Витрати на оформлення прав власності становлять 1% від вартості житла, крім квартир, уже зданих в експлуатацію.

Незрозуміла роль членів кооперативу, їх взаємини і вплив на керуючу компанію, що належить забудовнику. Зараз мешканці першого заселеного будинку обговорюють цю проблему на форумах. Надходять пропозиції при підписанні договору з керуючою компанією виставляти протокол розбіжностей. Пройдуть роки поки заселятися інші корпуси і набереться група активістів, які будуть вирішувати питання мешканців.

В ЖК "Еталон Сіті" діє програма trade-in, по якій можна обміняти старе житло на нове. З забудовником полягає агентський договір на реалізацію квартири і її вартість фіксується на період бронювання.

Раніше була можливість купити квартиру за формою безпроцентної і процентної розстрочки до 2023 року. З січня 2017 роки її скасували, зараз залишилася тільки іпотека. При придбанні місця в паркінгу надається безвідсоткова розстрочка до 2023 року.

У корпусах № 2, 3 і вежах можна придбати квартири в іпотеку. Кредит надають банки "ВТБ24", "ВТБ Банк Москви" і "Траст". Умови - з початковий внесок 15% на термін від 1 до 30 років.

У вежах "Токіо" працюють ще "Газпромбанк", "Відкриття", "Дельтакредит" і "Транскапіталбанк". Вони встановлюють початковий внесок від 20% на термін до 30 років.

Є різні спеціальні пропозицію по зниженню процентних ставок в залежності від величини початкового внеску і площі квартири, що купується.

Забудовник пропонує знижки. Наприклад, березні 2017 оголошена акція зі знижкою 20%, причому продаються квартири у вже зданих корпусах з обробкою. Правда, оплатити потрібно відразу 100% вартості.

Новий офіс продажів

На початку березня 2017 року офіс продажів переїхав на нове місце. Знаходиться він тепер у другому корпусі ЖК "Еталон-Сіті" , На першому поверсі секції "Париж" (вхід з вулиці). Проїзд незручний, тому що використовується для руху будівельної техніки. Незважаючи на наявність поста для миття коліс вантажівок, дорогу чистої не назвеш, пішки пройти по ній важко.

На сайті висить інформація, що покази квартир виробляються тільки за попереднім записом. Мене співробітник прийняв без будь-якої записи. Незважаючи на вихідний, день всі фахівці були вільні і раді кожному зазирнув відвідувачу.

Дизайн офісу має футуристичний вигляд, на нього варто подивитися.

Оточення і інфраструктура

Якщо в 90-і роки минулого століття москвичі з побоюванням дивилися на райони за МКАД, саме слово "Бутово" вимовлялося зі значною часткою іронії і несло в собі скоріше негативний відтінок, то вже з 2000-х років, після запуску нових станцій метро, ​​сюди із задоволенням стали переселятися жителі з навколишніх районів - Ясенів, Бєляєво, Чертаново.

ЖК "Еталон-Сіті" знаходиться на узліссі Бутовського лісопарку, на деякому віддаленні від існуючих житлових кварталів. Історично цей лісопарк служив природним розділом адміністративних районів Північне і Південне Бутово.

Перші зведені корпуси своєї височінню вже панують над прилеглим лісом. Після будівництва веж "Токіо" цей ефект тільки посилиться. Поруч активно освоюється нове будівництво піку - ЖК "Столичні Поляни" , Що дісталася йому від поглиненого "Мортона". Новий проект піку включатиме два здвоєних корпусу від 12 до 33 поверхів і три вежі по 33 поверхи.

До сих пір будівель понад 30 поверхів на території Північного і Південного Бутова не будували. Сусідство веж "Токіо" і висоток "Столичних Полян" стане цементуючим ядром двох районів, Бутовським густонаселеним "Матхеттеном". Тільки це сусідство може погубити Бутовський лісопарк, який поруч з зведеними громадами здасться невеликим сквером.

Велика кількість висотних будинків на обмеженій площі і зростання чисельності жителів мікрорайону є недоліком сусідства двох комплексів. Паркувальних місць на всіх не вистачить. Можливо, тому і просувається концепція "двори без машин". Мешканці змушені будуть купувати дорогі паркінги або шукати місце на прилеглих вулицях. Цікаво, що місць в паркінгах не вистачає - на 3 697 квартир 2400 м / м.

Обидва прилеглих району Бутово мають розвинену інфраструктуру. Тут є кілька дитячих садків і шкіл, дорослі і дитячі поліклініки, аптеки і торгові центри. Найближчі школи і садочки розташовані на відстані один-два кілометри, дитяча поліклініка - менше кілометра. Свої школу і сад здадуть в 4 кварталі 2018 року. Дошкільна установа розрахована на 225 місць (9 груп). За школі поки інформації немає. У будь-якому випадку поки нові мешканці створять додаткове навантаження на існуючі соціальні об'єкти.

Транспортна доступність

Місце для новобудови вибрано вдало щодо транспортних шляхів. Дістатися до офісу продажів можна пішки від станції метро "Вулиця Скобелевская" - хвилин за 15 через лісопарк. Автобуси йдуть від станцій "Бульвар Дмитра Донського", "Ясенів" і "Скобелевская". На станції "Бульвар Дмитра Донського" можна зробити пересадку на Серпуховсько-Тимірязєвську або Калужско-Ризьку лінії московського метро. Прямо напроти будівництва перебувати автобусна зупинка "Старокримська вулиця". У денний час пробок тут не буває.

Автор обзоа добирався до об'єкта на автомобілі. Водіїв можуть очікувати пробки при виїзді з району на МКАД або Варшавське шосе. Але московська влада до кінця 2018 роки обіцяють зробити дублер МКАД - дорогу Солнцево-Бутово-Чільне, яка вирішить цю проблему. Частина жителів і майбутніх новоселів ця перспектива насторожує. Вихід дороги на МКАД буде проходити по вулиці Поляни, прямо під вікнами веж "Токіо".

Враження про відвідування ЖК "Еталон-Сіті" залишилися неоднозначні. З одного боку, у нього є перспективи стати ядром висотної забудови, яка починає формуватися на приєднаних до Москви територіях - між Комунарка і Бутово. Згодом райони Бутова разом з Комунарка можуть стати центром Нової Москви і не тільки географічним. З іншого боку, освоєння нових територій і створення робочих місць залишається ще справою віддаленого майбутнього. Більшості жителів з району доводитися виїжджати на роботу в стару Москву. Продажі в комплексі не варті, квартири реалізуються, значить, кожен знаходить свої підстави для покупки.

  • Екологія
  • Транспортна доступність
  • інфраструктура
  • Ціна якість