Реклама
Реклама
Реклама

Уривки з ранкового уроку 21.08.2018

З уроку за статтею Рабаша Рош Ашана   По суті, все життя людини вміщається в відрізок від Нового року, Рош аШана, і до наступного Нового року З уроку за статтею Рабаша "Рош Ашана"

По суті, все життя людини вміщається в відрізок від Нового року, Рош аШана, і до наступного Нового року. Неважливо, з якими властивостями він народився, з хорошими чи поганими, головне - це їх зміна, яке знаходиться в його владі.

Разом з певними якостями він отримує можливості для їх правильного використання. Мета одна для всіх - досягти подібності вищій силі.

Тому немає серед нас безумовних праведників і грішників. Все дано змінити, свобода вибору є у кожного. Ніхто не може поскаржитися, що не отримав можливості для свого виправлення і зближення з творцем - значить, він просто не використовував її правильно.

Бути праведником або грішником - це не залежить від розуму. Може бути розумний і грішник, або дурний і праведник . Для духовної роботи не потрібно ніяких виняткових здібностей. Головне, не упустити наданий тобі шанс прокинутися і потім усе життя йти цим шляхом з упертою наполегливістю - тоді досягнеш успіху.

Рош аШана означає, що людина схопився за першу точку зв'язку з вищої системою, з Творцем, і вже не залишає її ніколи. Адже в його житті не буде іншої точки зв'язку між ним і вищим світом . Далі ...

* * *

Природні властивості даються людині відповідно до його місця в загальній душі Адама Рішон, щоб він міг виконати свою функцію. Зі своєї точки, з однієї клітини тіла Адама Рішон, за рахунок з'єднання з іншими, він досягає пізнання всього загального тіла, всієї цієї системи досконало.

Тому немає сенсу змінювати свою базову точку, духовну "стовбурові клітини". Якщо людина з'єднується з системою, то вся вона віддається в його розпорядження відповідно до його місця.

Праведник і грішник існують всередині однієї людини. Тора говорить лише про одну людину, а все інше - це уявний світ. Тому все праведники і всі грішники, всі нечисті сили і святість, вся система знаходиться всередині людини і тільки. Потрібно лише з'ясувати цю систему і налаштувати на ціль.

* * *

Рош аШана - це розкриття досконалості і сили Творця, його повного управління: "Я - перший, і Я - останній, і Я в усьому". Так людина уявляє собі Царя світу, і з цього починається його духовний шлях.

Адже це тільки потенційне розкриття. А потім його потрібно розвинути, ототожнюючи себе з кожним властивістю і приватним розкриттям Творця, і так поступово, починаючи з Рош аШана і далі, знайти всю ступінь Творця.

Рош аШана - це тільки перший контакт з вищою силою, перше осягнення Царя світу, усвідомлення, що Творець відправляє службу. У нас немає ніякої можливості перешкодити Йому або щось змінити, а лише погодитися з Його планом. Всі зміни відбуваються тільки всередині людини.

Творець не змінює своє управління щодо нас, але ми просимо про таке своє зміні, яке дає відчути, як управління Творця змінюється, стає добрішим.

Але це я змінююся, а не Творець. Зверху не відбувається ніяких змін. Вищий світ лише все більше і більше розкривається творінь, щоб ті спіткали його на всю глибину.

З ранкового уроку 21.08.2018

Попередні повідомлення на цю тему:

Рош аШана - перша станція на шляху до виправлення

Уривки з ранкового уроку 20.08.2018

Уривки з ранкового уроку 19.08.2018