Реклама
Реклама
Реклама

Незвичайний процес вирощування перлів в ОАЕ. фото

Він займає близько року Він займає близько року.
Перли - неймовірно дорогий і цікавий дорогоцінний камінь. Це вибір інтелігентних, елегантних жінок. Перли утворюють у своїй раковині деякі молюски. Це їх природний захист від роздратування, викликаного потрапили всередину чужорідними тілами. Молюски обволікають це чужорідне тіло своїм перламутром. Згодом утворюється горошина, яку потім продають за шалені гроші. По суті, це єдина коштовність, яка має тваринне походження.

У природному середовищі освіту перлини може зайняти до двохсот років. Однак, люди навчилися створювати штучні умови для вирощування перлів. Ця технологія дозволяє отримати бажаний дорогоцінний камінь всього за рік. Пропонуємо вам поглянути, яким же чином вирощують перли в Об'єднаних Арабських Еміратів.

Спочатку раковину акуратно розкривають.

Замість піщинок використовують перлинки прісноводних молюсків. Це дозволяє зробити процес більш швидким

Далі залишається лише чекати і дати природі зробити свою справу. Однак, щоб прискорити процес створення перлів, майстри відрізають частину мантії раковини і переносять її на перламутровий кульку.

Китайці пішли ще далі. В одну раковину вони «підсаджують» по сорок маленьких перлин. Правда, в результаті приживається тільки 80% всіх перлинок.

Читайте також: Захоплюючий, але складний процес вирощування рису. фото

Далі раковини поміщають на дно моря і вичікують близько року. Одна отримана коштовність може коштувати до 300 тисяч доларів.