Реклама
Реклама
Реклама

Виписка з кадастру.

У 2015 році в Україні почав роботу електронний сервіс з отримання виписок з госгеокадастра (витяг з держгеокадастру). Виписка (витяг) з Державного земельного кадастру про земельну ділянку - документ, що підтверджує наявність відомостей про земельну ділянку в Державному земельному кадастрі і містить дані про площу земельної ділянки, цільове призначення, обмеження у використанні (обмеження - Обтяження), склад земельних угідь і різні інші відомості.
На практиці організації та громадяни отримують виписку з кадастру в деяких випадках:

  • при реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі, в т.ч. при присвоєнні кадастрового номера;
  • при здійсненні будь-яких операцій із земельною ділянкою (купівля-продаж, дарування, обмін, оренда, успадкування і т.д.).

Виписка з Госгеокадастра діє протягом трьох місяців з моменту її видачі, крім витягу про земельну ділянку для оформлення права на спадщину, яке видається спадкоємцям, і виписки з Державного земельного кадастру, яка видається для підтвердження державної реєстрації ділянки землі або внесення інших відомостей до державного земельного кадастр, які є безстроковими.

Для замовлення виписки ( «витяга» з земельного кадастру) потрібно зайти на сайт Публічної кадастрової карти і по кадастровому номеру, або по карті знайти свою ділянку і в відкритому вікні зробити замовлення.

Для замовлення виписки ( «витяга» з земельного кадастру) потрібно зайти на сайт Публічної кадастрової   карти   і по кадастровому номеру, або по карті знайти свою ділянку і в відкритому вікні зробити замовлення

джерело