Реклама
Реклама
Реклама

Виписка з ЕГРП: як виглядає і скільки робиться?

  1. призначення документа
  2. Якими бувають виписки?
  3. Необхідні документи
  4. Як проходить процес?
  5. Скільки чекати рішення по запиту?
  6. Використання Россреестра
  7. Виписки через інтернет

Коли ми наважуємося провести якусь операцію з нерухомістю, будь то обмін або покупка, то необхідно бути впевненим в тому, що продавець дійсно має на неї права і є її законним власником. До того ж купувати квартиру потрібно таку, за якої не числиться боргів, на ній не висить кредитів або обтяжень. Але не завжди це можна дізнатися з довідок, які надають при угоді. Потрібен особливий документ, який називається випискою з ЕГРП. Саме з неї можна отримати всю необхідну інформацію. Нижче ми розглянемо, як це робиться, що дає, які відомості про нерухоме майно та квартирі містить, ким готується і для чого використовується.

призначення документа

Даний документ містить в собі відомості, які стосуються всіх операцій, що проводяться з нерухомим майном, і вважається визначальним під час перевірки правовстановлюючих документів на квартиру. Найчастіше виписка з ЕГРП використовується, щоб уникнути обману і шахрайства, але спектр її застосування широкий:

Якими бувають виписки?

Щоб визначитися з тим, навіщо потрібна виписка з ЕГРП , Варто розібратися, якими вони взагалі бувають, для чого використовуються, що містять і показують, адже у кожної виписки різні правила оформлення і реєстрації. За формою, можна зустріти такі виписки на нерухоме майно:

Виписка з ЕГРП по формі є офіційним письмовим документом, який засвідчується гербовою печаткою і водяним знаком. Хоча ви зможете отримати її навіть на електронну адресу та просто роздрукувати її. Але тоді використовувати її можна тільки для загального ознайомлення.

Необхідні документи

Щоб отримати подібну виписку вам знадобиться не так вже й багато документів, всього лише паспорт, письмова заява і чек про оплату державного мита.

У самій заяві доведеться вписати ваші персональні та контактні дані, а також інформацію про об'єкт, який вас зацікавив. Однак необхідні відомості можуть відрізнятися, адже все залежить від статусу особи, якій знадобилася виписка.

Якщо мова про фізичну особу, то йому буде потрібно:

Від юридичної особи потрібно:

  • Документ, який підтверджує повноваження особи, а також довідка про повноваження того, хто видав даний документ;
  • Довідка про реєстрацію юридичної особи як такого;
  • Установчих документів юридичної особи або компанії;

Якщо ви хочете отримати виписку для спадщини, то варто докласти ще й запит нотаріуса, який відкрив справу успадкування.

Як проходить процес?

Так як інформація з даного центру є загальнодоступною, то отримати її може кожен бажаючий за першим запитом. Відправити цей запит можна через пошту, після заповнення форми на сайті Россреестра або через електронну пошту. Якщо ж ви хочете зайнятися цим особисто, то абсолютно не матиме значення місце вашого проживання і перебування даного органу.

У випадках з використанням інтернету або пошти, подавати прохання потрібно тільки в ті центри, які знаходяться за місцем вашого проживання і знаходження об'єкта, що цікавить. При цьому неправильно заповнені форми і відправлені документи можуть вплинути на те, що запит не буде розглянуто взагалі. Пам'ятайте і про те, що при електронному зверненні потрібно ваша цифровий підпис, тому подбайте про це заздалегідь.

Скільки чекати рішення по запиту?

Відповідно до закону, існує певний термін, протягом якого вам зобов'язані надати виписку Відповідно до закону, існує певний термін, протягом якого вам зобов'язані надати виписку. Це п'ять робочих днів після подання запиту і сім днів у випадках, коли вам потрібно вид виписки з інформацією про тих, хто раніше запитував документ. При цьому вам доведеться заплатити за дану послугу близько 300 рублів, хоча все залежатиме від виду документа, який вас цікавить.

Якщо ж вам відмовлять, то ви повинні отримати особливий повідомлення, в якому буде вказана причина, а також дата відправки.

Використання Россреестра

Як було сказано раніше, ви зможете отримати дану виписку використовуючи і інші способи. При зверненні в Россреестра вам буде потрібно ваш паспорт, заповнену заяву і чек про оплату мита, вартість якої потрібно уточнити заздалегідь. Тоді через п'ять днів ви отримаєте довідку або відмову. При необхідності його можна оскаржити в суді, якщо на це є причини, зазначені в законі. Для тих хто користується сайтом Россрестра, отримання виписки проходить протягом всього лише одного дня, що не тільки зручно, але й дуже швидко. Для декого це може стати справжнім порятунком.

Виписки через інтернет

Найпростішим і швидким способом отримати виписку ЕГРП онлайн вважається сервіс   ktotam Найпростішим і швидким способом отримати виписку ЕГРП онлайн вважається сервіс ktotam.pro . Цілодобово, всього за 10 хвилин, ви отримаєте повну інформацію про об'єкт нерухомості за офіційними даними Росреестра.

Для цього потрібно відвідати офіційний сайт організації і подати запит через спеціальний розділ. Ви також зможете переглянути всю загальну інформацію про нерухомість в режимі онлайн, наприклад, кадастровий номер і технічну характеристику. Після заповнення форми і заяви, потрібно натиснути на кнопку «Замовити виписку» і тоді вас переведуть в наступний розділ, де вам буде потрібно заповнити форму своїми персональними даними, а також вказати адресу електронної пошти. Після цього вам прийде розрахунковий рахунок для оплати державного податку. Як тільки ви його оплатіть, запит буде офіційно відісланий до відповідної організації.

Через 10 хвилин ви вже отримаєте готову виписку. Якщо ж замовляти через сайт Росреестра, то тільки через п'ять днів на пошту вам прийде офіційне повідомлення про те, що ви можете прийти в органи ЕГРП і забрати свою виписку особисто. Тому сервіс ktotam найбільш практичний, тому що вам не доведеться стояти в черзі і витрачати зайвий час. Ви відразу ж отримуєте необхідний результат, який робиться за стандартною формою для нерухомого майна та містить таку ж кількість відомостей.

Отримання даного документа дуже важливо для різних життєвих ситуацій і краще подбати про це відразу, тому що терміну придатності у нього немає, а ось надзвичайна ситуація може виникнути в будь-який час. Головне, щоб ви все правильно заповнили, і тоді отримати результат ви зможете відразу ж.

Скільки чекати рішення по запиту?
Як проходить процес?
Скільки чекати рішення по запиту?