Реклама
Реклама
Реклама

Виписка з ЕГРН на земельну ділянку, отримати виписку ЕГРН на землю

  1. Основні відомості виписки ділянки
  2. Зміст виписки на ділянку
  3. Варіанти отримання виписки
  4. Як отримати виписку з ЕГРН на земельну ділянку
  5. Необхідні документи для отримання виписки
  6. Вартість виписки ділянки
  7. Термін дії виписки

виписка з ЕГРН на нерухомість на майно на дім на квартиру про перехід прав фізичної особи окремої особи

Виписка з ЕГРН на земельну ділянку - це електронний або паперовий документ, в якому відображаються офіційні дані з Росреестра.

Отримати виписку з ЕГРН в Росії може будь-яка людина будь це фізична особа або юридична - як на належний йому земельну ділянку, так і на чужій. За умови звернення до фахівців, процедура отримання документа в електронному форматі займе всього кілька годин.


Розрахунок вартості послуг (ціна і термін)

Основні відомості виписки ділянки

Після створення Єдиного Державного Реєстру нерухомості (01.01.2017 рік), призначеного для обліку та реєстрації прав, будь-яка зацікавлена ​​особа отримала можливість взяти виписку. У цьому документі прописані дані з кадастрового паспорта, які вносяться в виписку з ЕГРН. Таким чином, з виписки можна дізнатися про основні характеристики та зареєстровані права на земельну ділянку.

Зміст виписки на ділянку

Виписка (як електронна, так і паперова) містить відомості:

Виписка (як електронна, так і паперова) містить відомості:

  • Адреса (місце розташування ділянки), точна площа, привласнена категорія.
  • Графічний план, складений кадастровим інженером.
  • Кадастровий номер ділянки (дата присвоєння).
  • Кадастрова вартість.
  • Дані про власників, які купили землю. Для фізичних осіб - ПІБ, для юридичних осіб - назва підприємства.
  • Реєстраційний номер, дата, коли була проведена реєстрація. Документ, що послужив підставою для переходу даної земельної ділянки у власність.
  • Види обтяжень (при їх наявності). Документи, на підставі яких накладено обтяження, термін їх дії і на чию користь.


Якщо ділянку, який вас цікавить не був приватизований, то в отриманої виписки буде вказано, що «запитувані відомості відсутні». Такий стан справ зумовлений тим, що неприватизовані об'єкти в ЕГРН не вносяться.

Якщо отримання виписки необхідно вам для аналізу і збору інформації про його власника, досить замовити електронну версію документа Якщо отримання виписки необхідно вам для аналізу і збору інформації про його власника, досить замовити електронну версію документа. Варто відзначити, що паперовий і електронний документ повністю ідентичні і підтверджені реєстратором - синя печатка і ручна підпис, в першому випадку, і електронний підпис реєстратора - у другому. Для отримання виписки в паперовому вигляді буде потрібно більше часу, ніж для отримання електронної версії.

Угоди з нерухомістю, особливо ті, які проводяться без участі третіх осіб - агентів, юристів, аудиторів - можуть мати негативні наслідки для покупця. Більшою мірою, це стосується територій, виставлених на продаж через мережу інтернет.

Шахраї пред'являють довірливому покупцеві правовстановлюючі документи в паперовому вигляді, і на підставі їх проводять операцію. В результаті, виявляється, що дана земельна ділянка дійсно належить новому власнику, але має обмеження у вигляді арешту або спірні кордони. І це далеко не найгірші варіанти.

Замовивши виписку про земельну ділянку, покупець може отримати найактуальніші дані. Важливо розуміти, що будь-які зміни, що стосуються землі, відразу ж вносяться до реєстру.

Отримання даного паперу необхідно в наступних випадках. Отримання даного паперу необхідно в наступних випадках

  1. Планується угода купівлі або продажу ділянки. Як правило, виписку замовляє господар квадратних метрів. Але якщо мова про серйозні капіталовкладення, то варто підстрахуватися і переконатися в тому, що перед вами справжній документ отриманий з бази Держреєстру. Акцентуємо увагу на тому, що виписка з ЕГРН - єдиний законний спосіб отримати достовірні дані про власника і дійсний стан справ.
  2. Дані з виписки стануть надійною основою для оформлення спадкових прав, і гарантією коректного переходу власності до нового власника.
  3. Замовлення виписки на землю необхідний в разі дарування, коли дарувальник зобов'язаний підтвердити свої права на дану ділянку.
  4. Приватизація земельної ділянки. В даному випадку, на кожному етапі реєстрації потрібно наявність цього документа.
  5. Отримання кредиту із заставою у вигляді земельної ділянки. Фінансова установа має бути впевненим у тому, що він належить особі, щодо якої розглядається можливість видачі цього кредиту.
  6. Наявність цього паперу необхідно при зверненні до судів. У реєстрі містяться дані про попередніх власників, датах і обставин проведених операцій. На підставі цього документа судом визначається справжній власник (спадкоємець).

Крім того, виписки необхідні в разі постановки на облік для поліпшення житлових умов, оскільки містять відомості про розмір площі та інші дані, необхідні для прийняття рішення.

Як ми працюємо

Дзвінок / заявка
технічне завдання

складання кошторису

Укладання договору

Виконання робіт

кінцева оплата

закриття договору

Варіанти отримання виписки

Будь-які угоди, в тому числі і з продажем-купівлею земельної ділянки, слід проводити при безпосередній участі фахівців Будь-які угоди, в тому числі і з продажем-купівлею земельної ділянки, слід проводити при безпосередній участі фахівців. Але, якщо ви ведете ділову активність і маєте в своєму розпорядженні необхідними навичками роботи з інформацією, то можете замовити виписку самостійно.

Основні правила можна ранжувати наступним чином

  • Виписка з ЕГРН на квартиру або ділянка може бути затребувана (отримана) будь-якою людиною, незалежно від того, є він резидентом РФ або не є.
  • Її можна замовити як на свою власність, так і на чужу.
  • Документ однаково ліквідний в паперовому та електронному вигляді.

Як отримати виписку з ЕГРН на земельну ділянку

На сьогоднішній день існує 2 способи отримати документ:

  1. Звернення в реєстраційну палату. Для цього вам знадобиться вказати кадастровий номер ділянки (не плутайте з адресою) і оплатити послугу.
  2. Звернення в Багатофункціональний центр, який здійснює діяльність на території вашого міста.

Необхідні документи для отримання виписки

Вам буде потрібно пред'явити паспорт, сплатити держмито і повідомити оператору кадастровий номер власності перед отриманням бажаного документа.

Вартість виписки ділянки

найменування послуги

Ціна, руб)

Підготовка межового плану на земельну ділянку

від 10 000 рублів

Підготовка технічного плану на будинок менш 100м2

від 10 000 рублів

Підготовка технічного плану на будинок більше 100 м2

від 12 000 рублів

Підготовка межового плану на земельну ділянку під багатоквартирним будинком

від 40 000 рублів

Підготовка межового плану для юридичних осіб

від 40 000 рублів

Винос точок в натуру в Москві

від 10 000 рублів

Винос точок в натуру в МО

від 8 000 рублів

Підготовка технічного плану на об'єкти капітального будівництва для юридичних осіб

від 30 000 рублів

Поділ земель загального користування

від 35 000 рублів

Підготовка акта обстеження

від 8 000 рублів

оформлення машиномісця

від 10 000 рублів

Топографічна зйомка земельної ділянки

від 15 000 рублів


* Якщо не знайшли потрібну Вам послугу - не засмучуйтеся. Ви можете зателефонувати за номером 8 (495) 640-22-17 і ми безкоштовно проконсультуємо і підкажемо що робити!

Способи оплати

Переклад на розрахунковий рахунок

Оплата готівкою

Вартість виписок залежить від ряду критеріїв, але доступна для будь-якого бюджету Вартість виписок залежить від ряду критеріїв, але доступна для будь-якого бюджету. Для юридичних осіб, вартість буде збільшена в 2-3 рази. Паперовий витяг коштує трохи дорожче, ніж електронна версія цього документа. Більшість юридичних і ріелторських компаній, що працюють із земельними ділянками, використовують більш зручні та сучасні електронні варіанти.

Термін отримання - відповідно до порядку, встановленого законодавцем, становить 3 робочих дня. Звіт часу починається після оплати послуги.

Термін дії виписки

Термін дії даного документа після його отримання законом не регламентується, а встановлюється організацією, в яку він надається. Якщо ви плануєте придбання земельної ділянки, то в ваших інтересах спиратися на папір, замовлену 3-5 днів тому. Такий підхід дозволяє оперувати актуальними, а не застарілими даними, що мінімізує ризики. Якщо виписка замовлена ​​для надання в суди, фінансові установи або в нотаріальні контори, то орієнтуйтеся на термін до 30 днів.

У ситуаціях, коли вам потрібно прискорити терміни або звільнити час для вирішення більш важливих справ, найкраще звертатися в спеціалізовані компанії, які мають великий досвід роботи з земельними ресурсами та знають все про виписку. Замовити та здійснити оплату та отримання всіх необхідних послуг можна за допомогою Інтернету, тобто без виїзду в офіс компанії.