Реклама
Реклама
Реклама

Виписка з Держреєстру

  1. Де потрібно виписка з кадастрової палати
  2. Хто може отримати довідку з Держреєстру

Якщо ви не хочете потрапити в неприємну ситуацію при здійсненні різного роду угод з майновим правом. Обов'язково замовте кадастрову виписку на нашому сайті. Сьогодні, документи з Росреестра стали офіційним підтвердженням отримання правового статусу для вашої нерухомості. Довідка з Держреєстру допоможе захистити як ваші права власника, так і убезпечити себе при проведенні різного роду угод з майновим правом.

Довідка з Держреєстру допоможе захистити як ваші права власника, так і убезпечити себе при проведенні різного роду угод з майновим правом

Де потрібно виписка з кадастрової палати

В даний час виписка з Держреєстру представлена як кадастрова довідка з ЕГРН. Документ містить всі необхідні правові дані по нерухомості, а також інформаційні дані і креслення об'єкту права. Офіційні кадастрові документи дозволяють виконувати різні дії з вашою власністю, зокрема:

  • Ви робите будь-які дії з майновим правом, в тому числі купівлю-продаж, оформляєте оренду терміном на 5 років і більше, передаєте у спадок або оформляєте дарування. В обов'язковому порядку виписка з Держреєстру буде потрібно при оформленні ренти нерухомості і найму.
  • У вас виникають спірні питання по статусу нерухомості. Для визначення істини вам потрібно буде замовити не тільки виписку з ЕГРН , А й довідку про перехід прав , Де зафіксовані всі власники нерухомості, починаючи з 1998 року. Для тих, кому необхідно отримати відомості про власника раніше 1998 року, буде потрібно звернутися до місцевого департамент, який відповідає з питань нерухомості, а також в БТІ.
  • Ви здійснюєте межування земельного наділу. Для визначення точного положення вашої ділянки, необхідно надати документ права на нерухомість - виписку з кадастрової палати. Надалі, кадастровий інженер здійснює технічні кадастрові роботи, з внесенням даних по межеванию землі, з видачею власнику межового плану. Після цього, вам потрібно буде знову звернутися в Росреестр, щоб підтвердити межування і закріпити повністю юридичний і правовий статус земельного наділу.
  • При проведенні шлюборозлучного процесу. Судові інстанції запитують подружжя на документи майнового права. Як питання, що визначає істину наявності майнового права, є виписка з ЕГРН. На підставі наявного документа відбувається розділ нажитого майна в силу закону.
  • Для деяких питань, де необхідно отримати відомості по нерухомості. Наприклад, при страхуванні майна, потрібно знати кадастрову вартість, і виписка з Держреєстру допоможе визначити точну суму для страхування.

Крім цього, виписки необхідні для оформлення застави, іпотеки житла або земельної ділянки.

Хто може отримати довідку з Держреєстру

Одержувачем відомостей може бути будь-яка фізична або юридична особа - громадяни РФ. Законом визначено, хто може стати одержувачем документа:

  • Безпосередній правовласник або його довірена особа, причому правовласник може отримати деякі приховані дані, наприклад, повний текст договору купівлі-продажу, а також інформацію про дієздатність чи недієздатність власника нерухомості.
  • Заставодержатель, але тільки в тому випадку, якщо нерухомість оформлена належним чином в заставі, також є можливість отримати деякі непублічні відомості з кадастрової виписки.
  • Спадкоємці нерухомості, але отримати довідку можна тільки до вступу в спадщину.
  • Федеральні і муніципальні органи влади, які мають повноваження здійснювати наглядову та іншу діяльність у сфері нерухомості і майнового права.
  • Інші особи, які мають відношення до об'єктів майнового права.

Інші особи, які мають відношення до об'єктів майнового права

В принципі, одержувачем може стати будь-який з вас, для цього потрібно вказати на нашому сайті в формі запиту один з відомих параметрів для нерухомості - код об'єкта права, т.зв. кадастровий номер йди точний фізичну адресу місця, де знаходиться нерухомість.

Вам доступні як електронний вигляд довідки з держреєстру, так і паперовий аналог. Отримати відомості можна як на поштову адресу, так і вказавши робочий або дійсну адресу вашої електронної пошти.