Реклама
Реклама
Реклама

Як дізнатися, хто прописаний в квартирі за адресою через інтернет, і де отримати довідку про прописаних

  1. Як дізнатися хто прописаний в квартирі на даний момент?
  2. Процедура отримання відомостей про прописаних в різних державних органах
  3. Чи можливо отримати відомості про прописаних онлайн?
  4. Наскільки важливо знати, хто прописаний в житловому приміщенні

Не без підстав вважається, що вторинне житло більш надійно, ніж новобудова, яка може не бути здана або навіть обрушитися через деякий час після зведення. Однак вторинний ринок нерухомості також таїть в собі небезпеку. Однією їх небезпек є придбання квартири, в якій постійно прописані мешканці.

Чим загрожує купівля об'єкта з зареєстрованими особами і чи можна заздалегідь дізнатися, хто прописаний в приміщенні через інтернет?

Зміст статті

Як дізнатися хто прописаний в квартирі на даний момент?

Постановкою громадян на реєстраційний облік займаються органи ФМС через паспортні столи. Відомості про прописаних відображаються в будинковій книзі, в особовому рахунку і в поквартирною картці. Для того щоб дізнатися за адресою, які особи прописані в приміщенні, можна звернутися в наступні організації:

  • Орган ФМС.
  • Паспортний стіл, який знаходиться в ТСЖ, ЖЕУ або МФЦ.
  • Офіс компанії, що управляє.
  • ЕГРП.

Відомості, що містяться в отриманих виписках, можна порівняти з інформацією з квитанцій про оплату комунальних послуг, де вказується кількість прописаних громадян.

Процедура отримання відомостей про прописаних в різних державних органах

Щоб запросити інформацію в паспортному столі, необхідно надати співробітнику засвідчує особу документ і підготувати заяву на видачу довідки про прописаних (виписки з будинкової книги), в якій перераховані всі зареєстровані на площі особи. Бажано запитувати розширену, архівну, виписку, яка відображатиме дані про всіх осіб, які коли-небудь проживали на даній площі, а також відомості про причини виписки.

При цьому необхідно пам'ятати, що зазначену довідку мають право отримати тільки власник житла і зареєстровані за цією адресою особи.

Якщо власник квартири не може з'явитися в паспортний стіл, то слід оформити довіреність в нотаріальній конторі.

Інший спосіб отримання потрібних відомостей - звернення в ФМС. Щоб дізнатися за адресою, хто зареєстрований в квартирі, через дану організацію, слід:

  1. Надати в територіальний орган паспорт і заяву-запит. Оплачувати державне мито не потрібно.
  2. В термін, що не перевищує місяця, отримати довідку.

Оскільки розголошувати інформацію про громадян без їх згоди закон забороняє, співробітник міграційної служби до того, як видати документ заявнику, повинен направити запит за вказаною адресою. У запиті міститься інформація про наявність заяви і про цілі його подачі. Особи, зареєстровані на площі, повинні дати дозвіл на надання відомостей про них.

Третій варіант - звернення в офіс керуючої компанії. Для отримання довідки власник повинен звернутися до особі, що веде прийом мешканців, і, надавши паспорт, зробити відповідний запит.

Крім того якщо мова йде про покупця, то він має право запросити довідку в ЕГРП на факт наявності обтяжень квартири правами третіх осіб. Таким чином, можна перевірити, чи не набував чи свого часу нинішній продавець площа разом з мешканцями, які до сих пір зберегли право на проживання в даному приміщенні.

Виписку можна замовити в Росреестра або в МФЦ без особистої присутності господаря квартири.

Вам потрібно знати, як прописатися в неприватизованій квартирі ? Найважливіше в нашій статті про прописку в об'єктах державного житлового фонду.
Інформація про те, як виписати людину з квартири після смерті тут . Оформлення виписки не займе багато часу при таких обставинах.

Чи можливо отримати відомості про прописаних онлайн?

Багато набувачі вторинної нерухомості хочуть перевірити, хто прописаний в квартирі онлайн. У Мережі є платні ресурси довідкового характеру, які мають доступом до різних баз даних. Але ми не станемо їх радити нашим відвідувачам, так як в силу заборони на надання інформації про зареєстрованих осіб без присутності або нотаріально завіреної згоди власника такі відомості не можуть визнаватися достовірними і отриманими законним способом.

Обтяження на квартиру можна дізнатися на сайті Росреестра.

Наскільки важливо знати, хто прописаний в житловому приміщенні

Зазвичай дізнатися про те скільки людина прописано в квартирі, намагаються покупці нерухомості перед операцією. Трапляється, що власник житла просто не знає про мешканців, прописаних на його квадратних метрах. Це можливо, якщо перед покупкою не була проведена перевірка об'єкта на юридичну чистоту.

Право на проживання в приміщенні при зміні власника зберігають:

  1. Засуджені до реального позбавлення волі, які були тимчасово виписані. Вони мають право знову зареєструватися після звільнення.
  2. Особи, виписані в зв'язку з проходженням військової служби. Вони також має право знову зареєструватися по поверненню.
  3. Громадяни, раніше прописані в квартирі, але згодом визнані безвісно відсутніми. У разі появи вони повертають собі всі права на площу.
  4. Неповнолітні, які тимчасово перебувають в виховних організаціях.
  5. Літні громадяни, які були поміщені в спеціалізовані будинки.
  6. Особи, які проходять лікування в психоневрологічному закладі.

Деякі покупці усвідомлено набувають житло із зареєстрованими особами, тобто з обтяженням, так як таке житло реалізується за значно нижчою вартістю, ніж ринкова.

Виписку можна замовити в МФЦ без присутності власника.

У даній ситуації у нового власника є тільки одна можливість зняти з реєстраційного обліку проживаючих - через суд, причому виписати людину можна і без його присутності . Однак мають місце обставини, коли зняття з обліку виявляється скрутним.

  1. У квартирі прописані неповнолітні особи. Чи можна виписати дитину з квартири, якщо він не власник докладніше тут .
  2. На площі зареєстрований громадянин, який свого часу відмовився від приватизації квартири. Це означає, що він обміняв право власності на право довічного проживання.
  3. Особа отримала право користування квартирою в результаті заповідального відмови.
  4. Громадяни та їх родичі, прописані на площі, є членами РК.
  5. Обличчям укладений договір ренти, в якому обговорено право користування даним об'єктом.
  6. Громадянин є ссудополучателем, згідно з угодою про безоплатне користування квартирою.
  7. Прописаний громадянин визнаний недієздатним.

У певних ситуаціях суддя може відстрочити виписку, надавши зареєстрованому час для пошуку нового місця проживання.

Якщо суд задовольнив прохання про зняття з обліку, власник квартири повинен надати в паспортний стіл рішення, на підставі якого проживають випишуть з житлового приміщення. Які документи потрібні, щоб виписати людину через суд ми вже писали в одній з попередніх статей.

Нерідкі ситуації, коли вже виписані громадяни продовжують проживати в чужій квартирі. В такому випадку власнику доведеться звертатися до судових приставів з проханням про примусове виселення.

Якщо у прописаного особи, крім права користування, є право власності на частину проданої квартири, він має право звернутися до суду з позовом про визнання угоди купівлі-продажу недійсною.
На практиці для нового власника це означає втрату грошей і площі.

Отже, отримати інформацію про прописаних в квартирі може тільки власник або один з мешканців, зареєстрованих за цією адресою. Отримати довідку про прописаних онлайн не вдасться.

Якщо ви покупець, то перед покупкою нерухомості на вторинному ринку слід ретельно перевірити її юридичну чистоту. Зареєстрованих осіб можна виписати виключно через суд, при цьому виникають ситуації, коли це виявляється проблематично. Краще заздалегідь звернутися в паспортний стіл за інформацією, що згодом звертатися за судовим захистом своїх прав, яка неминуче спричинить витрату часу і коштів.

За додатковою інформацією з даного питання звертайтеся в рубрику « прописка " за посиланням.

Безкоштовна юридична підтримка за телефонами:

Москва і Московська область: +7 (499) 703-31-45 (дзвінок безкоштовний)

Санкт-Петербург і Лен.область: +7 (812) 309-78-23

Як дізнатися хто прописаний в квартирі на даний момент?
Чим загрожує купівля об'єкта з зареєстрованими особами і чи можна заздалегідь дізнатися, хто прописаний в приміщенні через інтернет?
Чи можливо отримати відомості про прописаних онлайн?