Реклама
Реклама
Реклама

Вибір джерела безперебійного живлення

  1. Функції джерел безперебійного живлення
  2. Вибір джерела безперебійного живлення в залежності від області застосування

27 березня 2018 р о 09:44 57

Функції джерел безперебійного живлення

У складі будь-якого сучасного виробництва є комплекс технологічного обладнання, що працює від електромережі. Для підтримки стабільної роботи цього обладнання необхідне здійснення постійного доступу до електроенергії. Так як навіть при короткочасних перебоях в мережі можливі критичні наслідки для обладнання або виробництва в цілому. Рішення даної проблеми полягає в установці джерела безперебійного живлення (ІБП). Існує кілька типів приладів джерел безперебійного живлення, що володіють відмінними один від одного режимами роботи, а так само своїми достоїнствами і недоліками. При виборі ДБЖ з конкретної серії приладів, необхідно в першу чергу відштовхуватися від області, в якій буде застосовуватися прилад. З огляду на те, що в залежності від специфіки галузі використання, вимоги, що пред'являються до ДБЖ, можуть відрізнятися.

Всі джерела безперебійного живлення поділяються на 3 основні групи, які залежать від типу виконання схеми в джерелі. Це джерела з резервної схемою, інтерактивної схемою і схемою подвійного перетворення. Кожен з них оптимально застосовувати в діапазоні певних галузей промисловості. Тому що ці 3 групи відрізняються між собою такими параметрами, як час перемикання між харчуванням, ККД, можливість (або відсутність) регулювання напруги або частоти, і, зрозуміло, ціна самого приладу. Наприклад, для харчування офісних комп'ютерів раціональніше всього підібрати ДБЖ з резервної схемою живлення, які володіють низькою вартістю, високим ККД, і що важливо, низьким виділенням тепла і відсутністю шуму. А, наприклад, для безперервного живлення опалювальних систем з використанням асинхронних двигунів необхідно використовувати тільки ІБП зі схемами подвійного перетворення.

У даній статті ми розглянемо ИПБ марки Delta різних серій (Agilon, Amplon, Ultron і Modulon), які випускаються для використання в широкому діапазоні областей.

Вибір джерела безперебійного живлення в залежності від області застосування

Джерела безперебійного живлення застосовуються в великому діапазоні областей. Нижче наведені приклади, де підтримка стабільного харчування є ключовим фактором:

  • Комп'ютерна техніка та мережеве обладнання
  • Сервери, дата-центри
  • Технологічне обладнання (двигуни, верстати, машини, насоси, котли, контролери)
  • системи телекомунікації
  • Системи безпеки

Комп'ютерна техніка та мережеве обладнання   Сервери, дата-центри   Технологічне обладнання (двигуни, верстати, машини, насоси, котли, контролери)   системи телекомунікації   Системи безпеки

Найбільш поширеною сферою застосування джерел безперебійного живлення є мережеве обладнання та комп'ютерну техніку. При короткочасної втрати харчування операційна система комп'ютерів вимикається без збереження активних даних, що може привести до небажаної витоку інформації. Для живлення комп'ютерів, обладнання систем безпеки та медичного обладнання оптимальним вибором стане використання ИПБ Delta Amplon . Це джерело підійде для невеликих і середніх організацій або виробництва, а так само для фінансових і медичних центрів.

Для живлення персональних комп'ютерів і побутової техніки, використовується ИПБ серії Agilon . Це непоганий вибір для малих організацій і офісів, який захистить інформацію на комп'ютерах і офісну техніку при непередбачених збоях в електромережі і скачках напруги.

Для харчування серверів, дата-центрів, телекомунікаційного обладнання, а також персональних робочих станцій і автоматизованих робочих місць, і в цілому будь-IT-техніки, кращим вибором стане установка трифазних ДБЖ серії Modulon . Ця лінійка джерел володіє підвищеними вимогами до відмовостійкості, що стане непоганим вибором для живлення устаткування більшості підприємств. А саме, для живлення устаткування електростанцій, опалювальних систем, систем безпеки. Також є можливість змінювати конфігурацію в залежності від потреб клієнтів.

Коли мова йде про критичну необхідність безперебійного живлення важливих виробничих об'єктів, то необхідно зупинити вибір на трифазних джерелах безперебійного живлення серії Ultron. Ця лінійка приладів відповідає найвищим вимогам користувача. Вона застосовується для безперебійної подачі живлення в дата-центрах, серверних, великих виробництвах і промислового устаткування з будь-якої області. Ця серія ИПБ застосовна для харчування промислових верстатів і машин, електродвигунів, промислових контролерів, котлів та котельного обладнання, насосів і насосних станцій.

Всі джерела безперебійного напруги поділяються на різні діапазони потужностей:

  1. Однофазні ДБЖ Agilon - 600 ВА
  2. Однофазні ДБЖ Amplon - 1-10 кВА
  3. Трифазні ДБЖ Ultron - 10-500 кВА
  4. Трифазні ИПБ Modulon - 20-800 кВА

Вибір приладу певної потужності здійснюється в першу чергу виходячи з масштабів обладнання, що потребує безперервному харчуванні. Для комп'ютерної техніки - ДБЖ Agilon. Для середніх підприємств, локальних мереж, медичного обладнання тощо - ДБЖ Amplon. А для харчування великих підприємств необхідно використовувати тільки трифазні ДБЖ Ultron або Modulon високої потужності.