Реклама
Реклама
Реклама

У Львові викрили двох співробітниць вузу, які вимагали хабара за здачу іспитів

В одному з університетів Львова від студентів вимагали гроші за здачу іспитів

як повідомили в Департаменті захисту економіки Нацполіціі, в.о. директора вузу вимагала від студента 4 тисячі гривень, які він повинен був передати через методиста.

"Працівники УЗЕ встановили, що вимаганням займалися в.о. директора і методист вищого навчального закладу. Щоб відвести від себе підозри і убезпечити, гроші в якості хабара студенти передавали методисту", - наголошується в повідомленні.

Так, 1 березня під час передачі хабара методисту в її службовий кабінет нагрянули правоохоронці. Під час санкціонованого обшуку за місцем роботи зловмисниці було вилучено понад 3 тисячі гривень.

Фото: npu Фото: npu.gov.ua

За фактом вимагання неправомірної вигоди відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Порушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Зараз правоохоронці проводять заходи щодо встановлення інших фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Раніше повідомлялося, що в Києві співробітники СБУ спільно з Національним антикорупційним бюро і прокуратурою затримали ректора одного з університетів Запорізької області під час дачі хабара.

НВ