Реклама
Реклама
Реклама

Нерухомість в Болгарії: плюси і мінуси

  1. плюси
  2. мінуси
  3. деякі нюанси

Чи варто купувати нерухомість в Болгарії? Плюси і мінуси володіння болгарської нерухомістю у 2015 році (в 2016 ситуація навряд чи зміниться) цікаві всім, хто замислюється про покупку тут квартири або будинку. Спробуємо розібратися, наскільки виправдана така покупка.

плюси

    Чи варто купувати нерухомість в Болгарії Найбільше, звичайно, в Болгарії купують нерухомість у моря
  • + Низькі ціни. Тут треба враховувати, що в принципі, ціни на нерухомість в Болгарії, звичайно, низькі, але на середні показники орієнтуватися сенсу немає. Ми вже писали, від чого можуть залежати ціни на болгарську нерухомість .
  • + Великий вибір. Нерухомості на продаж в Болгарії дійсно багато, причому всюди і різною.
  • + Можливість отримувати візу С для власників нерухомості.
  • + Низькі податки (саме податки, а не різні збори в комплексах - вони якраз можуть бути досить високими, і бажано перед покупкою це питання уточнити).
  • + В Болгарії добре жити (особливо якщо є гроші, хоча і грошей тут потрібно поменше ніж в решті Європи). Щодо цього не будемо поширюватися, всі переваги Болгарії вже висвітлені у відповідній статті .
  • + Близькість до моря або / і до гір (в залежності від того, де нерухомість купується). Болгарія - невелика країна, тому тут, в принципі, все близько.

мінуси

    Нерухомість на гірськолижних курортах теж користується попитом
  • -Складність з продажем. Оскільки, як ми вже сказали, вибір нерухомості великий, продати свій апартамент може бути досить складно. А вже будиночок в селі - ще складніше. Конкуренція величезна, причому конкурувати доведеться як з самими болгарами, так і з іноземцями, які свого часу купили болгарську нерухомість. винятки - апартаменти в «розкручених» комплексах - їх зазвичай продати відносно просто. Хоча не факт, що це станеться швидко.
  • -Складність зі здачею в оренду. Це тільки здається, що можна добре заробити, здаючи свою студію у моря в оренду. В реальності пропозицій дуже багато, тому доводиться демпінгувати. У комплексах послуги по здачі в оренду іноді пропонують керуючі компанії. Зрозуміло, не безкоштовно, а відсотків за 30 від орендної плати. І не забудьте, що ремонт в що здається в оренду квартирі доведеться робити часто: орендарі рідко бережуть чуже майно.
  • -Своєрідний система підрахунку метражу. За документами розмір номера одна, а в реальності інша, оскільки вираховується площа по зовнішньому контуру + загальні приміщення.
  • -Необхідність вирішувати проблему опалення в разі постійного проживання.
  • -Іноземці не можуть купувати в Болгарії землю. Ця проблема, втім, легко вирішується відкриттям болгарської фірми .
  • -Недостатньо розвинена інфраструктура. Це проблема, з одного боку, дуже великих курортів, де занадто багато народу; а з іншого - маленьких сіл. Проміжні варіанти зазвичай не викликають нарікань.

деякі нюанси

Любителям власних врожаїв нескладно отримати в Болгарії будиночок в селі разом з великою ділянкою землі Купівля болгарської нерухомості не дає ніяких переваг в отриманні посвідки на проживання (єдиний виняток - якщо ви готові витратити на нерухомість більш 600000 лев, тобто більше 300000 євро). Пенсіонери отримають ВНЖ без проблем , Іншим же доведеться шукати інші можливості .
Купуючи нерухомість, потрібно відразу визначитися, навіщо вона вам потрібна: для відпочинку або для постійного проживання. У більшості випадків це абсолютно різні апартаменти / будинку.
Взагалі, тим, хто не впевнений в тому, що буде постійно жити в Болгарії, краще з покупкою до пори до часу взагалі не морочитися. Орендувати квартиру зовсім нескладно, з будинками справа йде гірше, але варіанти є (часом навіть безкоштовні ). Має сенс пожити пару років в орендованому житлі, щоб отримати уявлення про життя в Болгарії взагалі і про ринок нерухомості зокрема. А потім вже і про покупку подумати. Якщо хочеться придбати нерухомість для відпочинку, то теж почати краще з оренди, причому по можливості - з оренди десь неподалік від вподобаного об'єкта.
Любителям власних врожаїв нескладно отримати в Болгарії будиночок в селі разом з великою ділянкою землі Купівля болгарської нерухомості не дає ніяких переваг в отриманні посвідки на проживання (єдиний виняток - якщо ви готові витратити на нерухомість більш 600000 лев, тобто більше 300000 євро) Загалом, нерухомість в Болгарії - на будь-який смак і гаманець! Якщо ж рішення про переселення в Болгарію остаточне і безповоротне, то варто відповідально підійти до покупки, врахувати всі підводні камені і можливі складнощі. Тобто відразу підшукувати нерухомість в потрібному місці, з відповідними сусідами і в потрібному стані. Купівля квартири або будинку - серйозний захід, так що не варто сліпо довіряти емоціям, щоб не пошкодувати про це. Детально ми про це теж писали:
Як купити нерухомість в Болгарії, щоб не пошкодувати про це? Частина 1. Приймаємо рішення про покупку
Як купити нерухомість в Болгарії, щоб не пошкодувати про це? Частина 2. Вникаємо в деталі
Про обман покупців ви можете дізнатися тут:
Як обманюють покупців нерухомості в Болгарії. Частина 1.
Обман покупців нерухомості. Частина 2. «реновірован» вдома.
Обман покупців нерухомості в Болгарії. Частина 3. Інвестиції
Але є можливість і заощадити на покупці нерухомості в Болгарії !

Вам також можуть бути цікаві інші наші статті:
Таксі в Болгарії
Вид на проживання в Болгарії: підстави
Болгарська мова: перше знайомство

Подобається стаття? Поділіться з друзями, натиснувши на кнопки соцмереж! Дякуємо!