Реклама
Реклама
Реклама

Молодь віддає перевагу недорогі таунхауси і дуплекси площею 80-100 кв. метрів

Фахівці ІНКОМ-Нерухомість з'ясували, чим приваблює молодь заміська нерухомість, що вибирають такі покупці і в якому віці вони дебютують на ринку. Число молодих клієнтів на "загорожі" досягає зараз 32%, при цьому самі "ранні" з них зробили покупку в 25 років. Особливою популярністю у молоді користуються таунхауси площею до 100 кв. м в селищах найближчого Підмосков'я, а щоб дістатися до будинку або роботи, молоді люди використовують каршерінг. При цьому вільні кошти для придбання заміського житла є тільки у 10% клієнтів у віці до 35 років, решта вдаються до допомоги іпотеки і trade-in.

За даними експертів ІНКОМ-Нерухомість, мінімальний вік покупця на "загорожі" становить зараз 25 років. Правда, такі випадки все ж одиничні - частіше зустрічаються клієнти, у яких бажання придбати заміське житло виникло на порозі тридцятиріччя.

"Мода на європейський лайфстайл, що має на увазі проживання в заміському будинку, викликає у молоді підвищений інтерес, - розповідає керівник офісу" Новослобідське "Департаменту заміської нерухомості ІНКОМ-Нерухомість Олексій Сенчук. - Інше питання, що в умовах нашої дійсності молодій людині без стартового капіталу непросто втілити мрію про власний заміському житло. Буває, що приходять з таким запитом клієнти здійснюють операцію тільки через два-три роки, коли накопичать гроші ".

Однак, як показало дослідження, частка покупців до 35 років на "загорожі" все ж висока: сьогодні їх налічується 32%. При цьому 43% угод укладається з клієнтами у віці від 36 до 50 років, 25% - старше 50-ти.

"Серед молодих покупців заміського житла багато фрілансерів і підприємців, - каже керівник офісу" Стрітенський "Департаменту заміської нерухомості ІНКОМ-Нерухомість Антон Архипов. - У таких людей часто вільний графік роботи і немає потреби щодня їздити до столиці. А ще в заміському будинку вони можуть облаштувати особистий кабінет, що не завжди можливо в умовах міської квартири ". Молоді клієнти на "загорожі" зазвичай розташовують обмеженим бюджетом, мають одну дитину і ведуть активний спосіб життя. Звідси - вимоги, які вони висувають до житла.

"Молодь воліє недорогі таунхауси і дуплекси площею 80-100 кв. М, - зауважує Олексій Сенчук. - Вони скоріше прагнуть змінити міський формат проживання на заміський, чим значно розширити житлоплощу. Зайві метри їм ні до чого, адже вони коштують грошей, вимагають ремонту , прибирання і т.д. А сто "квадратів" оптимальні і для спокійного сімейного життя, і для вечірок з друзями ".

Молодим покупцям подобається бути мобільними, тому фактор віддаленості від Москви (бажано не більше 30 км) і транспортної доступності також є одним з основних.

"Хоча у клієнтів на" загорожі "зазвичай є машина, серед них вельми популярна послуга каршерінга, - продовжує Олексій Сенчук. - Ми бачимо, що оператори сервісу оренди автомобілів нарешті звернули увагу на заміські проекти, і це здорово, оскільки каршерінг має хороший потенціал для розвитку в Підмосков'ї. з одного боку, жителям заміських селищ стає простіше добиратися до столиці або додому, а з іншого - каршерінг отримує велику базу потенційних клієнтів ".

Випадки, коли молоді покупці купують заміський будинок, відповідний для постійного проживання, до того ж до міської квартири, дуже рідкісні. Про це свідчить і той факт, що вільні гроші для покупки "загородки" є тільки у 10% клієнтів у віці до 35 років. 90% угод здійснюється за допомогою іпотечного кредитування і схеми trade-in.

"Молоді люди зазвичай розглядають наявне у них житло в якості початкового внеску, а далі дивляться, яка сума ще необхідна, - пояснює Олексій Сенчук. - Нерідко залишилися кредитні кошти витрачають на проведення ремонту, придбання меблів або автомобіля".

В цілому заміська нерухомість приваблює молодь більш доступною ціною квадратного метра, різноманітністю архітектурних форм і соціальної складової: молодим покупцям подобається бачити поруч таких же сусідів з активною життєвою позицією.

"Раніше класичною ілюстрацією заміського життя служили великі будинки за високими парканами, за які ніхто не виходив, - згадує Антон Архипов. - Сьогодні картина інша: покупці, особливо молоді, дружать в селищах сім'ями і навіть проводять разом вихідні. Багато відчувають, що відновлювати сили набагато краще за містом, де немає надмірної інформаційної навантаження, зате є свіже повітря. Це допомагає бути успішніше: адже хто добре відпочиває, той добре працює ".

За інформацією ІНКОМ-Нерухомість

PRO РІЗНЕ Про НЕРУХОМОСТІ

PRO НОВИНИ НЕРУХОМОСТІ

PRO СТАТТІ ПРО НЕРУХОМОСТІ

PRO ДИЗАЙН ТА АРХІТЕКТУРА

PRO БУДІВНИЦТВО ТА РЕМОНТ