Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека Ощадбанку на вторинне житло

  1. програми
  2. Ставки і відсотки
  3. Розміри суми кредиту і початкового внеску
  4. Додаткові умови
  5. Відмінності від програм на покупку нового житла
  6. Умови надання іпотеки на вторинне житло в Ощадбанку
  7. Вимоги до позичальників
  8. Вимоги до нерухомості
  9. Необхідні документи
  10. Нюанси і етапи оформлення

Придбати квартиру в новобудові досить привабливо: щойно відбудовані квадратні метри юридично чисті, мають сучасним плануванням і низькою вартістю.

Але брати участь в пайовому будівництві при нинішній економічній ситуації досить ризиковано, тому з'являється все більше бажаючих оформляти іпотеку на готове житло вторинного ринку.

програми

Програми по іпотечному кредитуванню населення пропонують багато банків. Але, традиційно, Ощадбанк готовий запропонувати найбільш вигідні і лояльні умови для потенційних позичальників.

Іпотека Ощадбанку на вторинному ринку представлена наступними пропозиціями:

«Придбання готового житла» являє собою стандартну пропозицію, скористатися яким може будь-який бажаючий, який відповідає вимогам банку.

Решта програми розроблені для певних груп населення.

Так, щоб брати участь у військовій іпотеці, необхідно бути учасником НІС, а в «Іпотека плюс материнський капітал» - розташовувати відповідним сертифікатом, суму на якому можна реалізувати в якості початкового внеску.

Оформити іпотеку за двома документами Ощадбанк пропонує своїм зарплатних клієнтам .

Ставки і відсотки

Базова пропозиція Ощадбанку «Придбання готового житла» по процентних ставках наступне:

Термін кредитування / початковий внесокдо 10 років включновід 10 до 20 років включновід 20 до 30 років включно

20-30% від загальної суми 17,5% 17,75% 18% 30-50% від загальної суми 17,25% 17 , 5% 17,75% 50% і більше від загальної суми 17% 17,75% 17,5%

Встановлену процентну ставку можна знизити в цілому на 2,5% (тобто «дорожнеча» іпотеки буде коливатися в межах 14,5-15,5% по процентній ставці в залежності від терміну кредитування і суми початкового внеску):

  • на 1% при добровільному страхуванні позичальником свого життя і здоров'я;
  • на 1% при використанні для оформлення угоди купівлі-продажу сейфів;
  • на 0,5% за участю в зарплатному проекті.

Оформити іпотеку за іншими програмами, крім військової іпотеки, можна на тих же умовах (із застосуванням коригуючого коефіцієнта - 0,5% для тих, кому нараховують заробітну плату через Ощадбанк).

Для військової іпотеки передбачена єдина пільгова ставка - 12,5% річних (незалежно від терміну кредитування).

Розміри суми кредиту і початкового внеску

Якщо житло, що купується знаходиться на території Москви або Санкт-Петербурга, то максимальна сума позики (по базових програм) становить 15 млн. Рублів. Для всіх інших житлових об'єктів - 8 млн. Рублів. Мінімальний поріг має обмеження в 45 тис. Рублів.

Для військової іпотеки максимальна сума позики розраховуватися згідно виробленим відрахувань НІС.

Так, за встановленими стандартами АІЖК, при мінімально можливий строк участі в програмі (рівним 3 роки), простий військовослужбовець може розраховувати на отримання позики до 2 млн. 178 тис. Рублів. Не забороняється вносити власні кошти для придбання житла більшої вартості.

Відсоткова ставка, згідно з даними, наведеними в таблиці, безпосередньо залежить від суми початкового внеску.

За вимогами банку, початковий внесок повинен становити мінімум п'яту частину від вартості вторинного житла (від 20% і більше).

Додаткові умови

Іпотечний кредит Ощадбанку на вторинне житло розглядається індивідуально. Сума, яку готовий видати банк, визначається згідно з прибутками позичальника.

Для того щоб розширити свої фінансові можливості потенційний позичальник може залучити позичальників - членів сім'ї - тоді буде враховуватися сумарний дохід сім'ї. Але в будь-якому випадку, сума позики не буде перевищувати меншою з величин договірної / оціночної вартості більш ніж на 80%.

В якості забезпечення може виступати не тільки купується житлоплощу, а й будь-яке майно позичальника. Якщо заставою є заміська нерухомість, окрема будова на земельній ділянці, то в заставу Ощадбанку передається і саму земельну ділянку.

Якщо заставою є заміська нерухомість, окрема будова на земельній ділянці, то в заставу Ощадбанку передається і саму земельну ділянку

Чи можна побудувати будинок в іпотеку ? Дізнайтеся з нашої статті.

Які банки надають іпотечний кредит на вторинне житло без початкового внеску? дивіться тут .

Відмінності від програм на покупку нового житла

Для позичальника процес оформлення іпотеки на готове або житло, що будується буде відрізнятися тільки формуванням пакета документів по самому об'єкту нерухомості.

По етапах оформлення, реєстрації договору купівлі / продажу або договору пайового будівництва в Росреестра, отримання позики процедури абсолютно ідентичні, як і пропоновані умови (відсоткові ставки, терміни, вимоги до початкового внеску) збігаються.

Умови надання іпотеки на вторинне житло в Ощадбанку

Лояльні процентні ставки по іпотеці на вторинне житло в Ощадбанку супроводжуються:

  • відсутністю додаткових комісій;
  • наявністю пільгових умов для беруть участь у зарплатному проекті, молодим сім'ям та бажаючим реалізувати сертифікат материнського капіталу;
  • можливістю залучення позичальників.

Після оформлення іпотеки кожен созаемщик отримує на вибір одну з двох кредитних карт (за бажанням): з лімітом 150 тис. Або 200 тис. Рублів, позиченими коштами з яких може скористатися в будь-який момент.

Вимоги до позичальників

Розраховувати на отримання іпотеки може будь-який громадянин Росії, який має постійну прописку:

  • від 21 року до 65 років без підтвердження постійного доходу і до 75 років, якщо позичальник може документально підтвердити наявність відповідного вимогам Ощадбанку доходу (верхня межа віку розраховується відповідно до терміну повного погашення позики);
  • зі стажем роботи від одного року за останні п'ять років (не менше півроку на останньому місці).

Як співпозичальників можуть виступати тільки фізичні особи, до трьох осіб.

Якщо між подружжям не укладено шлюбний договір, то вони в обов'язковому порядку виступають як созаемщики.

Що собою являє договір постійної ренти ? Читайте в нашій статті.

Чи можна взяти військову іпотеку з поганою кредитною історією? Дізнайтеся тут .

У чому переваги іпотечного кредитування АІЖК? дивіться тут .

Вимоги до нерухомості

Житло, що купується повинно мати певну, «стабільної» ліквідністю - це основна вимога, споруджували Ощадбанком:

  • будівлю, в якій розташовується заставна нерухомість, має ступінь зносу (згідно з незалежною оцінкою) не більше 60%;
  • будинок не відноситься до категорії старих, що підлягають реконструкції, зносу, які потребують капітального ремонту;
  • в якості фундаменту виступає камінь, цегла або залізобетон;
  • в квартирі проведено центральне водопостачання, є опалення, санвузол, гаряча / холодна вода;
  • квартира юридично чиста і застрахована.

Необхідні документи

Після схвалення кандидатури і розрахунку суми, яку Ощадбанк готовий надати, дається 60 днів на збір документації, що стосується вже нерухомості, що купується і підтверджує наявність у позичальника суми початкового внеску.

Якщо кредит оформляється за програмою «Іпотека по двох документах» учасником зарплатного проекту, то від нього буде потрібно тільки заповнити анкету, пред'явити паспорт РФ з відміткою постійної реєстрації і будь-який другий документ на вибір (водійські права, військовий квиток, закордонний паспорт або ін.).

Анкета позичальника

Зразок заповнення анкети позичальника

За аналогією, «Військову іпотеку» можна також назвати «Іпотекою за двома документами» - правда в якості другого документа виступає свідоцтво учасника НІС.

Для бажаючих взяти участь у програмі «Іпотека плюс материнський капітал», крім базового пакету буде потрібно докласти відповідний сертифікат і довідку з Пенсійного фонду РФ, що підтверджує наявність та розмір суми коштів материнського капіталу.

За базовою програмою іпотечного кредитування передбачено два варіанти: з офіційним підтвердженням доходів і наявності постійної роботи, і без підтвердження. Пакет документів «без підтвердження» схожий з описаним вище для «Іпотеки за двома документами».

Для бажаючих знизити процентну ставку рекомендується надати при розгляді так само документи, що підтверджують дохід і трудову зайнятість.

Нюанси і етапи оформлення

Сбербанк дотримується політики індивідуального підходу до кожного клієнта: на будь-якому етапі збору документів, оформлення позики Ви можете звернутися з виниклим питанням по телефону гарячої лінії до фахівців банку.

Кожен позичальник проходить кілька етапів:

  • Попереднє схвалення заявки (після заповнення анкети, пред'явлення паспорта, другого документа, документів, що підтверджують дохід і житлових сертифікатів).
  • Розгляд пакету документів по купується і заставної нерухомості (різниться в залежності від регіону, слід уточнити в тому філії Ощадбанку, де розглядалася заявка).
  • Після схвалення застави (в якості його може виступати і не купується житло), підписується кредитний договір, оформлюється страховка.
  • Після реєстрації прав на житло, що купується в Росреестра, можна отримати суму позики.

Варто висловити надію, що Ощадбанк зможе утримати пропоновані процентні ставки і в 2019 році. В іншому випадку, доступною іпотеку вторинного житла, добре зарекомендувала себе в якості ефективного інструменту вирішення житлових проблем для середнього класу, назвати вже буде не можна.

Які банки надають іпотечний кредит на вторинне житло без початкового внеску?
Чи можна взяти військову іпотеку з поганою кредитною історією?
У чому переваги іпотечного кредитування АІЖК?