Реклама
Реклама
Реклама

Другий чоловік Пугачової: Софія Ротару завжди і у всьому була на крок попереду Алли !. Обговорення на LiveInternet

butikovanv всі записи автора

всі записи автора

Олександр Стефанович розповів «Комсомолці», чому в вісімдесятих роках саме "хуторянка" диктувала моду для всіх жінок Радянського Союзу.

7 серпня народній артистці Молдавії Софії Ротару виповнилося сімдесят років. Ми подзвонили Олександру Стефановичу, другого чоловіка Алли Пугачової, який після розлучення з А.Б. зняв Софію Ротару в своїй картині «Душа» і зробив її зіркою.
- Між Пугачової і Ротару завжди були хороші, нормальні відносини! - зізнався нам Олександр Борисович. - Ніколи один одного не паплюжили, шанобливі стосунки завжди були, загальні гримерки були ... Інша справа, що Соня завжди випереджала Аллу! Соня першою отримала народну Молдавії, потім України, потім СРСР, ордена їй давали, у неї гастролей було більше. Улюблениця начальства ... У Алли був ліричний репертуар, а у Соні - ліричний одночасно з цивільним. У них стилі різні були, та й одягалися по-різному.

- Ви мені в попередньому інтерв'ю розповідали, що до вас на зйомки «прийшла дівчина, яка виконує пісні на громадянську тематику і фольклорні мотиви, а пішла відбулася зріла співачка, яка знає, що їй потрібно співати» ...
- Це не зовсім так. Соня хотіла за допомогою зйомок в «Душе» кардинально змінити свій імідж. Змінила репертуар на більш сучасний. У неї були розкішні довге волосся, вона постригла їх на наше прохання, зробила собі каре, макіяж яскравий. Одяг змінила, але в той час в Радянському Союзі з одягом красивою і сучасною були проблеми. «Мосфільм» це теж не міг потягнути. Вона говорила мені: «Давай художники підкажуть, що зараз буде модно, я лечу на гастролі до Японії і в Канаду, і я там все куплю!» І, дійсно, за свої гроші купила всі сценічні костюми. Потім їй дуже довго радянські жінки наслідували! Після виходу фільму вона задала тон радянської моді. Стильні брючки в обтяжку, блузка з легким жабо ...

- На ваш погляд, який фільм краще вийшов - ваш з Софією Ротару або фільм «Жінка, яка співає» з Аллою Пугачовою в головній ролі?
- Кожен фільм мав своє завдання. Там побутова така історія, ми хотіли зробити фільм про співачку, про художника, про артиста. Це дві видатні співачки, жили в одній величезній країні, у кожній був свій образ, обидві - приблизно одного віку, у кожної - своя публіка. Обидві, природно, конкурували за пальму першості, але сказати, що хтось із не переміг, не можна. Одна краща за іншу!
- Що б ви побажали Софії Михайлівні?
- У неї все, в принципі, є, прекрасно склалася біографія, прекрасна сім'я! Її люблять і обожнюють всюди, незважаючи ні на які політичні перипетії! Вона займається чистим мистецтвом. Тому побажати їй можна тільки одного - здоров'я! Все інше у неї є - щаслива доля, прекрасна сім'я, успішна кар'єра і любов глядачів!

На ваш погляд, який фільм краще вийшов - ваш з Софією Ротару або фільм «Жінка, яка співає» з Аллою Пугачовою в головній ролі?
Що б ви побажали Софії Михайлівні?