Реклама
Реклама
Реклама

Федеральна Ріелторська Компанія «Поверхи»: зараз саме час купувати квартиру

22.02.2018

Через зниження ставки по іпотеці експерти пророкують зростання вартості квадратного метра

Сбербанк назвав найефективнішу серед ріелторських компаній в Росії за 2017 рік за обсягом виданих іпотечних кредитів за партнерською програмою і за якістю послуг, що надаються. Лідером ринку визнана федеральна компанія «Поверхи». Про те, як знизилася за рік ставка по іпотеці і які ціни на житло очікуються в 2018-м, а також про майбутню ярмарку нерухомості 3-4 березня в ТРК «Парк Хаус» розповів директор ФРК «Поверхи-Казань» Марат Галлямов.

Марат Галлямов Марат Галлямов

«НАШІ ФАХІВЦІ ДОПОМОЖУТЬ рефінансувати ІПОТЕКУ ПІД 8,5 ВІДСОТКІВ»

- Марат Ильясович, наскільки був важким для ринку нерухомості 2017 рік?

- Драйвером розвитку будівельної галузі стало рекордне зниження іпотечних ставок. Зараз вони коливаються в межах 9-10 відсотків, а рік тому вони становили більше 12! Уявляєте, як подешевшала іпотека. Прогнозуємо, що в поточному році ставки по іпотеці можуть ще знизитися, можливо, до 7 відсотків, що, на думку банківських аналітиків, дасть зростання ринку нерухомості плюс 20 відсотків в 2018 році. Хотів би нагадати: ті, хто брав іпотеку свого часу по 12-13 відсотків, сьогодні можуть, звернувшись в нашу компанію, рефінансувати свій кредит. Наші фахівці допоможуть зібрати необхідні документи і забезпечити ставку від 6,6 * відсотка.

Але ж з зниженням відсоткової ставки обов'язково виросте ціна за квадратний метр житла. Тому раджу, якщо є можливість, брати кредит під 8,5-9 відсотків зараз. Тим самим ви збережете для себе сьогоднішню ціну за квадратний метр. У наступному році або через рік можна буде рефінансувати процентні ставки по кредиту, а ось ціну за квадратний метр ви вже не знизите. Знову ж новим федеральним законом хочуть зафіксувати 20-процентний початковий внесок. Це теж треба враховувати.

В цілому 2018 рік пройде під знаком переходу від фінансування девелоперських проектів за рахунок пайовиків до проектного, банківського фінансування. І це знову ж таки обернеться зростанням цін на квадратний метр, що ми вже й спостерігаємо.

І це знову ж таки обернеться зростанням цін на квадратний метр, що ми вже й спостерігаємо

- Зате не буде постраждалих пайовиків ...

- На жаль, вийшло так, що сумлінні забудовники постраждали від дій недобросовісних. А пайовики і зараз захищені федеральним законом N214-ФЗ (ред. Від 29.07.2017), тобто всі їхні квартири застраховані. Наша компанія працює тільки з надійними забудовниками. У нас супермаркет новобудов. Клієнт, прийшовши до нас, може вибрати практично будь-який об'єкт з житлових комплексів, які будуються, і по кожному з них ми дамо достовірну об'єктивну оцінку.

- Що відбувається на ринку вторинного житла?

- Ціни на вторинну нерухомість залишилися приблизно на рівні 2016 року. Новобудови показали зростання 10-20 відсотків в залежності від сегмента. Продовжують дешевшати хрущовки, старий фонд. Відбувається вигрібання того обсягу квартир, який утворився після 2015-2016 року. У 2018 році "вторинка» залишиться на тому ж рівні цін, сильних драйверів для зростання поки не спостерігається.

ЛЮДИ НАДАЮТЬ ПЕРЕВАГУ НОВЕ ЯКІСНЕ ЖИТЛО

- На що більший попит - на «вторинку» або нове житло?

- Сьогодні покупці безумовно віддають перевагу новому житлу. Його плюси, в їхньому уявленні, переважують такі мінуси, як тимчасова відсутність шкіл і дитячих садків, налагодженої інфраструктури. Це пов'язано ще і з тим, що забудовники стали максимально точно і ефективно працювати, та ще й, слава богу, конкурувати між собою. Це на руку нашому покупцеві - він отримує хороше житло за прийнятні гроші і може розраховувати на якість і безпеку. Поки говорити про дефіцит не доводиться - для покупки пропонується широкий вибір планувань і цінових варіантів.

- А які ціни сьогодні?

- На «вторинці» в середньому 63 тисяч рублів за квадратний метр, в новобудовах - 66 тисяч. Якщо у покупця є якісь питання, він може звернутися до нас за консультацією. Все роз'яснимо - і абсолютно безкоштовно.

- Які терміни оформлення нерухомості зараз? Є інформація, що «Поверхи» почали проводити операції за допомогою електронної реєстрації.

- Якщо куплену квартиру реєструвати звичайним методом - їхати Росреестр, стояти в черзі, брати талончик, - то це займе днів 10. Електронна реєстрація проходить за один-два дні, плюс менше держмито за реєстрацію права. Крім того, електронну реєстрацію угод, безпечні розрахунки, привабливі умови по страхуванню життя позичальника ми проводимо у себе в офісі - це дуже зручно. Тобто ринок нерухомості стає більш цивілізованим, більш зрозумілим. Боятися зараз нічого не потрібно - потрібно просто вибрати надійну ріелторську компанію.

Наприклад, наш юридичний центр перевіряє абсолютно кожну квартиру. А найголовніше - наша компанія дає своїм клієнтам гарантійний сертифікат «Фінансова Захист». Це новинка на ринку нерухомості. У разі якщо покупець втратить квартири, компанія «Поверхи» повністю компенсує його витрати.

- Такі випадки були?

- Чи не було. І сподіваюся, не буде - ми все робимо для цього.

- 3-4 березня У ТРК «Парк Хаус» планується ярмарок нерухомості. Що чекатиме відвідувачів заходу?

- Так, і, користуючись нагодою, запрошую всіх бажаючих відвідати наш захід 3-4 березня в «Парк Хаус». В рамках ярмарку наші фахівці з нерухомості допоможуть підібрати підходящий саме для вас об'єкт нерухомості як з бази новобудов наших партнерів-забудовників, так і вторинне житло. До речі, тільки ці два дні на певні квартири будуть діяти спеціальні умови і знижки. Також у відвідувачів заходу буде можливість отримати безкоштовні консультації по іпотечних продуктів від партнерів-банків і взяти участь у розіграші цінних призів.

На правах реклами

* Ставка 6,6% надається ВТБ (ПАТ) на придбання квартири в новобудові від забудовника ГК «АК БАРС Нерухомість» на перші два роки кредитування. З третього року встановлюється стандартна ставка ВТБ 9,7%. Умови акції поширюються на наступні об'єкти забудовника: ЖК «Світла Долина», ЖК «Тулпар», ЖК «21 століття». Умови кредитування - мінімальний початковий внесок 15%.

Федеральна ріелторська компанія «Поверхи»

Адреса: Казань, вул. Ташаяк, 2а, 1 поверх

Телефон: +7 (843) 2-100-770 (багатоканальний)

Пн.-Сб .: з 9:00 до 19:00

сайт: kazan.etagi.com

Що відбувається на ринку вторинного житла?
А які ціни сьогодні?
Які терміни оформлення нерухомості зараз?
Що чекатиме відвідувачів заходу?