Реклама
Реклама
Реклама

Ліцензування стоматології в Сумах

Подробиці 30.04.2015 11:35

Однією з найбільш поширених медичних спеціальностей, безумовно, є стоматологічна, а найпоширенішою з медичних ліцензій -   ліцензія на стоматологію Однією з найбільш поширених медичних спеціальностей, безумовно, є стоматологічна, а найпоширенішою з медичних ліцензій - ліцензія на стоматологію . У цьому можна переконатися хоча б глянувши на реєстр виданих ліцензій на медичну практику - більшість в ньому складають приватні лікарі стоматологи і стоматологічні клініки (центри).

У зв'язку з цим і виникла ідея написати статтю, яка дасть відповіді на найбільш поширені питання, які виникають при отриманні ліцензії на стоматологію.

Отже, поговоримо спочатку про приватних лікарів. Найбільш частим помилкою є те, що для отримання ліцензії на стоматологію лікар повинен мати трудовий стаж не менше п'яти років. Міністерство охорони здоров'я, звичайно запит на отримання даних про трудовий стаж лікаря, одна в даний час вимога щодо наявності у нього п'ятирічного стажу роботи за спеціальністю скасовано.

У той же час сертифікат лікаря фахівця є необхідним документом для отримання стоматологічної ліцензії. Ліцензія на стоматологію видається лікаря виключно на ті види стоматологічної практики, на які у нього є відповідний сертифікат.

Приватний лікар стоматолог вищої кваліфікаційної категорії має право наймати інших лікарів стоматологів на роботу, але тільки лише тих, які мають аналогічні сертифікати лікаря фахівця. Тобто, лікар стоматолог терапевт вищої категорії не може найняти на роботу лікаря стоматолога-ортодонта, а тільки терапевтів. І так далі. І відповідно особа без вищої медичної освіти не може взагалі відкрити приватний кабінет лікаря і наймати фахівців.

Яким же чином лікаря можна розширити перелік послуг, що надаються або не фахівцеві відкрити стоматологічний кабінет? Тільки шляхом реєстрації юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю, приватного підприємства тощо. Безумовно, це більш затратно і складніше в подальшій діяльності, ніж отримання стоматологічної ліцензії лікарем на себе, як фізичну особу - підприємця.

При отриманні стоматологічної ліцензії на юридичну особу не обійтися без найму в штат головного лікаря - фахівця "організація і управління охороною здоров'я".

Вимоги до приміщення для стоматологічного кабінету або клініки по суті схожі на вимоги, що пред'являються в цілому до медичних установ - нежитловий фонд, можливість вологого прибирання і багато іншого. Більш детально вимоги щодо площі і кількості кабінетів, які необхідні для відкриття того чи іншого медичного закладу, ви можете дізнатися ознайомившись з текстом ДБН В.2.2-10-2001 "Заклади охорони здоров'я".

У даній статті ми торкнулися не всіх навіть загальних питань отримання ліцензії на стоматологічну практику. Причиною тому є обмеження за обсягом матеріалу. Більше інформації про можна отримати на сайті Юридичної компанії "Правова допомога", яка не тільки має досвід роботи з лікарями з міста Суми, а й безкоштовно і оперативно консультує з усіх питань, які викликає ліцензія стоматологія . За цим посиланням також є велика кількість коментарів юристів, що стосуються оснащення кабінету, вимог до персоналу і приміщення стоматологічного кабінету.

Читайте також:

Яким же чином лікаря можна розширити перелік послуг, що надаються або не фахівцеві відкрити стоматологічний кабінет?