Реклама
Реклама
Реклама

Розплата за кредит: банки освоюють нові способи тиску на позичальників?

  1. Новини
  2. Блоги

Відразу обмовлюся: я не знаю, хто правий і хто винен в цій заплутаній справі з кредитами. В принципі, історія стара як світ: позичальник не зміг заплатити, а кредитор використовує будь-які засоби для повернення боргу. Єдина відмінність від тисяч подібних конфліктів - методи впливу на людину, яка в силу якихось причин не може повернути гроші.
Отже, мешканка Саратова Олена Кудрявцева в листопаді 2013 року взяла в Банку Хоум Кредит позику і справно виплачувала відсотки аж до червня 2014 року. Потім у неї виникли складнощі з роботою, і вона письмово попросила фінансову організацію збільшити термін кредиту і зменшити щомісячний платіж до 1000 рублів. Банк Хоум Кредит не погодився на цю угоду і передав позичальницю Кудрявцеву у відання відділу стягнення. Зауважимо, що банк не доручив вибивати борг колекторському агентству, а передав документи в власний підрозділ.
Далі все відбувалося, як зазвичай: нескінченні дзвінки родичам, колегам і сусідам, погрози на адресу дітей і навіть візити до Олени Кудрявцевої додому. Телеграфні смски, відправлені з «неіснуючих» номерів, зберігаються в телефоні Кудрявцевої:
Відразу обмовлюся: я не знаю, хто правий і хто винен в цій заплутаній справі з кредитами
Нарешті, в листопаді Кудрявцеву двічі вшанувала своїм візитом працівниця Банку Хоум Кредит, інспектор з розшуку Олена Шаталіна. За її словами, 19 листопада вона попередила Кудрявцеву про кримінальну відповідальність за неповернення кредиту, а також про санкції, які загрожують їй, якщо вона не поверне гроші. Однак Кудрявцева вважає, що під час візиту Шаталіна «кричала на весь під'їзд, ображала, загрожувала життю моєму неповнолітній дитині і мені».
Олена Кудрявцева натиснула на «тривожну кнопку», і приїхав наряд доставив робітницю банку у відділення поліції №2. У своїх свідченнях Шаталіна повідомила, що прийшла до позичальниці за завданням Банку Хоум Кредит, «поспілкувалася з хвилину і зрозуміла, що Кудрявцева не платитиме». Однак в порушенні кримінальної справи поліція відмовила, тому що «Дії щодо членів сім'ї, родичів, знайомих і товаришів по службі, вчинені в побуті або на виробництві, засновані на особистих неприязних стосунках, тобто вчинені без наміру на порушення громадського порядку, не є дрібним хуліганством ». Робітницю банку відпустили.
Позичальниця Олена Кудрявцева не заспокоїлася і написала заяви в районну, міську і Генеральну прокуратуру.
А 27 листопада її вхідні двері розписали невідомі.

Кудрявцева віднесла ще одну заяву в поліцію, на цей раз - до дільничного Олексію ІВАНКІНОЇ, який порадив постраждалої встановити камеру відеоспостереження. Олена Кудрявцева встановила. І 10 листопада камера зафіксувала наступне:

Двоє невідомих у масках знову прикрасили її двері і під'їзд фарбами з балончиків.
Щоб зрозуміти, що відбувається, ми звернулися до начальника відділу стягнення Банку Хоум Кредит Олексію Ільїну. Він пояснив, що ніхто до нього з правоохоронних органів не звертався, інспектор з розшуку Олена Шаталіна відправлена ​​у відпустку і переведена на іншу посаду, а на решту запитань відповідати відмовився.
Олена Шаталіна не заперечую свої візити до позичальниці додому, але стверджує, що все було в рамках закону, а Кудрявцева навмисне викликала наряд поліції, щоб був привід не повертати гроші. Інспектор розповіла також, що у Кудрявцевої є непогашені кредити в «Літо Банку», банках «Тінькофф» і «Ренесанс». Олена Кудрявцева з легкістю підтвердила наявність ще трьох кредитів, але запевнила, що з зазначеними банками вона вже домовилася, і ніяких загроз з їхнього боку жодного разу не надходило.
Співробітниця Банку Хоум Кредит Олена Шаталіна готується подати позов до суду за фактом наклепу.
Ми привели думки всіх учасників конфлікту, а висновки нехай роблять читачі. І поліцейські, якщо вважатимуть за потрібне.
___________________________________________________________________________
Реклама
Як примножити свій капітал? Варіантів існує безліч. Одним з них є вклади в банки. Однак в сучасному світі існують інтернет-банки, які славляться своїм захистом від недоброзичливців. Вашій увазі представлені ставки за вкладами в москві . Більш детально ознайомитися з інформацією Ви можете на сайті openbank.ru.


Теги:
Оцініть матеріал: 1 2 3 4 5 Проголосували:

+1468 Підсумкова оцінка: 2.95 надіслати новину "Суспільна думка" / Приватна думка / Розплата за кредит: банки освоюють нові способи тиску на позичальників?

Новини

Приватна думка

Блоги


Корисні поради


«Громадська думка» сьогодні. Новини Саратова і області. Аналітика, коментарі, блоги, радіо- і телепередачі.
Головний редактор сайту: Мурза Олексій Валерійович
[email protected]
Адреса редакції:
410600, Саратов, проспект Кірова, 34, офіс 6
тел .: 23-79-65, тел. / факс: 23-79-67
При передруці матеріалів посилання на «Громадська думка» обов'язкове.
Мережеве видання «Громадська думка» зареєстровано в якості засобу масової інформації 14 серпня 2012 р Федеральною службою з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій. Ел № ФС77-50818.
Засновник ТОВ «Медіа-група ОМ»
18+ Федеральний закон Російської Федерації від 29 грудня 2010 р N 436-ФЗ