Реклама
Реклама
Реклама

Лист на повернення грошових коштів від замовника

  1. Як написати постачальнику лист на повернення грошових коштів Дивіться також:
  2. Як отримати гроші назад
  3. Відображення операцій в обліку
  4. Нюанси обліку при УСНО
  5. Термін повернення грошових коштів
  6. Як правильно скласти лист про повернення грошових коштів
  7. Способи врегулювання конфлікту
  8. Як скласти лист
  9. обопільне підтвердження
  10. Чужі гроші
  11. Неустойка за контрактом
  12. Лист на повернення грошових коштів від замовника
  13. Повернення / перезалік грошових коштів
  14. Залік переплат на інше замовлення:
  15. Оренбурзький державний університет
  16. Порядок повернення коштів
  17. Дивіться ще:

Як написати постачальнику лист на повернення грошових коштів

Як написати постачальнику лист на повернення грошових коштів

Дивіться також:

Дивіться також:

У житті господарюючого суб'єкта складаються ситуації, при яких необхідно повернути кошти, раніше перераховані постачальнику. У статті наведено зразок листа на повернення грошей від постачальника. Ми також розглянемо відображення операцій в бухгалтерському обліку і юридичні нюанси при поверненні коштів.

Як отримати гроші назад

Можуть бути різні обставини, внаслідок яких необхідно повернути гроші, наприклад:

  • зайве перерахування передоплати;
  • помилкове перерахування;
  • розірвання або зміна умов договору.
  • Для повернення грошей необхідно направити лист на повернення грошових коштів від постачальника.

    У листі уточнюються мотиви прохання, а також реквізити операції: договір, платіжне доручення, сума.

    Нижче представлений зразок листа на повернення авансу від постачальника (файл ви можете скачати в кінці статті).

    З метою усунення розбіжностей з постачальником рекомендуємо до листа прикласти акт звірки розрахунків. Зразок акту звірки розрахунків з постачальником скачайте в кінці статті.

    При складанні листа та акту звірки обов'язково зробіть посилання на договір.

    Відображення операцій в обліку

    Розглянемо порядок відображення операцій на рахунках бухгалтерського обліку з боку всіх учасників угоди:

    Зайве перерахований аванс

    Дт 51 Кт 62 - надійшов аванс;

    Дт 51 Кт 76/2 - зайве отримана сума

    Дт 60 Кт 51 - перерахована передоплата;

    Дт 76/2 Кт 51 - зайве перерахована сума

    Дт 51 Кт 76/2 - помилково отримана сума

    Дт 76/2 Кт 51 - помилково перерахована сума

    Розірвання або зміна умов договору

    Дт 51 Кт 62 - надійшла передоплата

    Дт 60 Кт 51 - перерахований аванс

    При поверненні коштів здійснюються зворотні бухгалтерські записи.

    Нюанси обліку при УСНО

    Нерідко у постачальника виникають розбіжності з податковими органами з питань оподаткування зайвих надходжень. Справа в тому, що податкова база формується за фактом оплати, т. Е. На момент надходження грошей виникає дохід.

    При помилковому або зайвому перерахування грошових коштів отримані суми не враховуються при формуванні оподатковуваного доходу (п. 1 ст. 346.15 НК РФ). До з'ясування обставин ці кошти не потрапляють під визначення доходів від реалізації або позареалізаційних доходів (ст. 249, 250 НК РФ).

    Сказане вище не відноситься до авансами, що повертається внаслідок розірвання або зміни умов договору. На момент надходження передоплати у платника податків виникає обов'язок в збільшенні доходу. При поверненні отриманих від покупців авансів на возвращаемую суму зменшуються доходи того періоду, в якому повернуті кошти (п. 1 ст. 346.17 НК РФ).

    Термін повернення грошових коштів

    Помилково або надміру перераховані кошти повинні бути повернені протягом семи днів з дня пред'явлення кредитором вимоги про його виконання (п. 2 ст. 314 ЦК України).

    У випадках неправомірного утримання грошових коштів та ухилення від їх повернення на суму боргу нараховуються відсотки відповідно до норм, викладених в п.1 ст. 395 ГК РФ і п. 5 Огляду практики розгляду спорів, пов'язаних із застосуванням норм про безпідставне збагачення (Інф. Лист ВАС РФ від 11.01.2000 № 49).

    Аналогічні вимоги по нарахуванню відсотків застосовуються при розірванні договору поставки товарів (п.3-4 ст. 487 ЦК України).

    Щоб уникнути виплати відсотків за користування чужими грошовими коштами, зверніть увагу на дату листи і не пізніше семи днів виконаєте зобов'язання (див. Зразок листа на повернення переплати постачальнику).

    Інша юридична ситуація складається в разі повернення авансу при розірванні або зміні договору підряду.

    Організація, що отримала передоплату, приступила до виконання робіт. У цьому випадку підрядник зобов'язаний довести, що на момент отримання повідомлення про розірвання договору частина його вже виконана. При виконанні цієї умови підрядник утримує частину встановленої ціни пропорційно частини роботи, виконаної до отримання повідомлення про відмову замовника від виконання договору, а також відшкодовує збитки, заподіяні припиненням договору підряду (ст. 717 ЦК РФ).

    ppt.ru

    Як правильно скласти лист про повернення грошових коштів

    Договірні відносини, як показує практика, не завжди складаються гладко. У разі виникнення спірної ситуації одна зі сторін може вимагати анулювання попередньої домовленості і направити на адресу іншої лист про повернення грошових коштів.

    Способи врегулювання конфлікту

    Будь-які непорозуміння, пов'язані з невиконанням договірних зобов'язань, в кінцевому підсумку неодмінно стосуються фінансової сторони питання. Рішення такої проблеми залежить від того, наскільки категорично буде налаштована кожна зі сторін. Крім того, дуже важливо, хто є учасником спору: юридична або фізична особа. Зазвичай рішення подібного конфлікту починається з усного розгляду. Якщо не вдається досягти взаємної домовленості, то питання вже вирішується офіційним шляхом. Потерпіла сторона може:

  • Написати заяву. Зазвичай цей варіант використовують фізичні особи в тих випадках, коли проведена помилкова оплата або внесена грошова сума, більша, ніж це необхідно, або ж замовник зовсім хоче повернути товар.
  • При недотриманні договорів надання послуг або поставки товару в письмовому вигляді вимагати повернення грошей.
  • Направити на адресу свого контрагента лист про повернення грошових коштів. Так зазвичай надходять юридичні особи при взаємних розрахунках.
  • Кожен з варіантів підходити тільки для строго визначених обставин. Надані документи повинні бути добре продумані і правильно складені і оформлені.

    Як скласти лист

    Існують певні правила, дотримуючись яких, можна належним чином скласти лист про повернення грошових коштів. Їх досить легко запам'ятати. Діяти в цьому випадку треба в такий спосіб:

    1. Спочатку підготувати всі наявні в наявності документи, що підтверджують оплату. Для підприємства це може бути платіжне доручення, а для приватної особи - чек або квитанція.
    2. Організація складає подібний документ на фірмовому бланку, а громадяни просто вказують всі свої реквізити (паспорт, П.І.Б., адреса, контактні дані) в правому верхньому кутку звичайного листа.
    3. Як і будь-яка офіційна звернення, складається такий папір на ім'я керівника компанії (підприємства), тому вона зазвичай починається словами «Директору» ( «Керуючому», «Начальнику» і так далі).
    4. Потім йде основна частина листа, в якій викладаються конкретні вимоги. Починати потрібно з фрази «Прошу (просимо) вас повернути». Таким чином, лист виглядає менш агресивно. Після цього уточнюється спірна сума, підстава платежу (договір із зазначенням дати і номера) і предмет, за який він був проведений.
    5. До листа додаються підтвердні документи. Для цього після основного змісту робиться приписка «Додаток», де зазначено, що саме передається разом зі зверненням.
    6. На закінчення листа про повернення грошових коштів необхідно підписати. Від підприємства це зазвичай роблять директор і головний бухгалтер. І обов'язково треба не забути поставити печатку.

    обопільне підтвердження

    Зазвичай стосунки між сторонами регламентуються укладеним договором, в якому вказується сума і чітко обмовляється порядок проведення оплати. Якщо один з цих пунктів порушується, то між сторонами для початку необхідно провести аналіз взаєморозрахунку. Для цього складається «Акт звірки», в якому вказується дата внесення платежу, його сума і підстава (платіжне доручення або чек). Після цього загальний розмір перерахованих коштів зіставляється з тим, що відзначений в договорі.

    В результаті визначається сума, яка називається «дебіторською заборгованістю». Такий акт повинні підписати обидві сторони в особі головних бухгалтерів та директорів і запевнити його круглою печаткою підприємства. Цей документ буде підстава для пред'явлення претензії і може навіть служити підтвердженням існуючої заборгованості в суді. Він складається у двох примірниках (по одному для кожної зі сторін). Після цього потерпіла сторона може направити лист про повернення грошових коштів за актом звірки. Зразок його залишається колишнім, а в якості додатку буде зазначено той самий акт. В результаті визначається сума, яка називається «дебіторською заборгованістю»

    Чужі гроші

    На практиці часто трапляються ситуації, коли підприємства (організації) в силу непередбачених обставин (помилок) перераховує своїм контрагентам грошові суми, що перевищують ті, що передбачені договором, або зовсім кошти йдуть не за призначенням. Тут можуть бути два винуватця:

    • саме підприємство (помилка працівників),
    • банк, що зробив операцію із зарахування коштів.
    • Такі непорозуміння бажано з'ясовувати негайно. Для цього необхідно направити одержувачу платежу лист про повернення грошових коштів, помилково перерахованих на його адресу. Зазвичай таке звернення пишеться в довільній формі, якщо обслуговуючий банк не передбачає для цього власну, затверджену. У листі, крім прохання, повинні бути вказані реквізити та розмір виробленого платежу. Організація, на рахунок якої надійшли зайві гроші, зобов'язана їх повернути в законному порядку, так як вона не має права ними користуватися (ст. 1102 ДК РФ). Таке звернення пишеться на ім'я керівництва банку і відправляється в найкоротші терміни, щоб не було підозри на можливе використання грошей в своїх особистих цілях. Такі непорозуміння бажано з'ясовувати негайно

      Неустойка за контрактом

      Під час укладання договору на виконання тих чи інших робіт замовник, як правило, перераховує деякі засоби на його забезпечення. Виконавець зобов'язаний за рахунок цих грошей вести роботи відповідно до встановленої домовленістю, а ці кошти повинні забезпечити виконання ним своїх обов'язків. Але бувають випадки, коли виконавець отримує оплату, а до робіт навіть не приступає або виконує їх з порушенням обумовлених термінів.

      Тоді замовник має право вимагати повернення перерахованої суми разом зі штрафними санкціями, які передбачені законом за подібні дії. Це повинно бути чітко прописано в самому контракті, так як закон конкретних роз'яснень з цього приводу не дає. Грунтуючись на конкретні пункти укладеного договору, замовник може направити недобросовісному виконавцю лист про повернення грошових коштів за забезпечення контракту. В цьому випадку його вимоги будуть обгрунтованими. Якщо такого звернення виявиться недостатньо, то він може впевнено звертатися в судові інстанції для вирішення спірної ситуації на свою користь.

      businessman.ru

      Лист на повернення грошових коштів від замовника

      Лист на повернення грошових коштів від замовника

      Повернення / перезалік грошових коштів

      Повернення коштів:

      Для повернення грошових коштів за анульованими заявками і утворився переплат (зменшення вартості, претензія та ін.) Клієнт повинен звернутися в бухгалтерію Туроператора з письмовою заявою (Додаток №1 для юр. Осіб та ВП, Додаток № 2 для фіз. Осіб). Заява відправляється на електронну пошту [email protected] з обов'язковим зазначенням в темі листа: «Заява на повернення (вказати номер заявки!)» Приклад: «Заява на повернення SSH 50125 SM», або надсилається поштовим відправленням на адресу: 107045, м Москва, Південнопортова вул., буд.5 будова 7, 3 поверх. До заяви додаються такі документи:

      • копію платіжного доручення, що підтверджує оплату з розрахункового рахунку клієнта (юр. особи),
      • чеки платіжних терміналів (фіз. особи),
      • квитанції про оплату (фіз. особи);
      • підтвердження бронювання / ануляції;
      • заяву на повернення готівкою (фіз. особи);
      • копію паспорта громадянина Російської Федерації (физ.лица);
      • в разі повернення за претензією - копія відповіді юридичного відділу Туроператора на претензію.
      • Отриману заяву на повернення розглядається відділом контролю оплат протягом 3 банківських днів. Після перевірки Клієнту у відповідь відправляється лист про можливості оплати і датою повернення. Перерахування коштів буде здійснено протягом 14 календарних днів після позитивної відповіді.

        Повернення здійснюються за реквізитами банку, зазначеним в листі.

        Фізичні особи, які не мають особових рахунків в банку, можуть звернутися із заявою про повернення готівкою. Терміни та порядок розгляду заяв такі ж, як і для повернень по розрахунковому рахунку.

        Видача коштів готівкою проводитися в касі Туроператора в призначений час за адресою: м Москва, Південнопортова вул., Буд.5 будова 7, 3 поверх.

        Якщо фізична особа не може самостійно отримати в касі повернення, воно може видати довіреність на іншу особу Довіреність оформляється в простій письмовій формі із зазначенням паспортних даний довірителя і довіряти.

        Важливо!

        Шановні клієнти, нагадуємо, що юридичні особи та Індивідуальні Підприємці зобов'язані при розрахунку з Туроператором використовувати свій банківський розрахунковий рахунок! У зв'язку з посиленням порядку розрахунків готівкою між юридичними особами, всі платежі, здійснені через термінали і каси Промсвязьбанка, будуть автоматично зараховуватися, як надійшли від фізичної особи.

        Залік переплат на інше замовлення:

        Залік (перезалік, перенесення) грошових коштів по утворився переплат (зменшення вартості, претензія та ін.) На інше замовлення розглядається в кожному конкретному випадку за письмовим запитом на електронну пошту.

        Дана операція можлива тільки в наступних випадках:

      • клієнт перерахував оплату по даній заявці зі свого розрахункового рахунку.
      • якщо заявка, на яку переноситься оплата, оформлена на того ж туриста, що і та з якою оплата переноситься (при цьому форма оплати не має значення).
      • Всі листи відправляються на електронну пошту Туроператора [email protected] з обов'язковим зазначенням в темі листа: «Заява на перезалік (вказати номери заявок)». Приклад: «Заява на перезалік SSH 50126 SO на SSH 500127 SO». До листа додається заява (додаток 3) від платника, в довільній формі на ім'я Генерального директора ТОВ «ТріоМед» Лепієва І.А. в листі вказати:

      • § -номери замовлення, який оплачувався спочатку з посиланням на платіжне доручення,
      • § -Суми заліку
      • Увага! Якщо агентство, помилково, або з якоїсь іншої причини, зробило оплату за турпутевку по термінальній системі або через каси Промсвязьбанка, і потім у нього виникли проблеми з поверненнями або трансферу по таким заявками, то воно направляє на адресу Турагенції лист (додаток 4) , в якому визнає, що дані платежі прийняті в касу агентства і вони включені в звіт агента.

        Питання про можливість трансферу коштів розглядається і здійснюється відділом контролю оплат протягом від 1 до 3 робочих днів з моменту отримання заяви.

        Для уточнення інформації за технологією повернення / трансферу грошових коштів можна звернутися до фахівців по електронній пошті [email protected] або по телефону для зв'язку: +7 (495) 970-12-34 або 8-800-775-23-45

        Всі листи оформляються у довільній формі, для Вашої зручності ми пропонуємо шаблони листів: Додатки 1, 2, 3, 4.

        brisco.ru

        Оренбурзький державний університет

        Порядок повернення коштів, не витрачені на навчання

        1. Грошові кошти, отримані університетом за договорами на навчання, підлягають поверненню замовнику або уповноваженій ним в установленому цивільним законодавством РФ порядку особі (далі - замовник) частково або повністю в наступних випадках:

      • сплати грошових коштів замовником в більшому розмірі, ніж це передбачено договором на навчання (додатковою угодою до нього);
      • розірвання договору на навчання в передбачених законодавством РФ і (або) договором випадках;
      • надання навчається академічної відпустки, відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами або відпустки по догляду за дитиною.

      2. Заява про повернення коштів повинно бути оформлено згідно з додатком № 1 до цього Порядку.

      3. Повернення грошових коштів замовнику здійснюється на підставі особистої письмової заяви в наступному порядку:

      3.1. Замовник звертається із заявою про повернення коштів до відділу по просуванню освітніх послуг і роботі з випускниками (в інший структурний підрозділ університету, відповідальне за виконання договорів надання платних освітніх послуг).

      3.2. Працівник відділу по просуванню освітніх послуг і роботі з випускниками (працівник іншого структурного підрозділу університету, відповідального за виконання договорів надання платних освітніх послуг) перевіряє документи, що засвідчують особу замовника, приймає заяву про повернення грошових коштів і погоджує його з:

    • начальником управління бухгалтерського обліку і звітності або його заступником (головним бухгалтером філії, коледжу, іншою особою, що має відповідні повноваження);
    • ректором, проректором з навчальної роботи, іншою особою, що має відповідні повноваження (директором філії, коледжу, іншою особою, що має відповідні повноваження).
    • 3.3. У разі направлення замовником - фізичною особою заяви про повернення коштів по пошті, справжність його підпису на заяві має бути засвідчена нотаріусом або іншою уповноваженою особою відповідно до законодавства Російської Федерації.

      3.4. У разі, якщо замовником за договором на навчання виступає юридична особа, то повернення коштів здійснюється університетом на розрахунковий рахунок організації, зазначений в договорі на навчання. Заява про повернення коштів юридичній особі має бути підписана керівником організації або іншою уповноваженою особою та завірена печаткою.

      3.5. Заяви, спрямовані університету поштою і отримані ним, реєструються у відділі документаційного забезпечення і контролю виконання документів (фахівцем іншого структурного підрозділу, відповідального за реєстрацію кореспонденції) і узгоджуються відповідно до п. 3.2 цього Порядку.

      У разі, якщо заяву про повернення грошових коштів підписує особа, що діє на підставі довіреності, виданої замовником, то оригінал довіреності повинен бути прикладений до заяви. Довіреність, видана замовником - фізичною особою, повинна бути засвідчена нотаріусом.

      4. Розрахунок суми повернення коштів у разі дострокового розірвання договору на навчання або надання академічної відпустки, відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами або відпустки по догляду за дитиною здійснюється в наступному порядку:

      4.1. Університет повертає замовнику кошти, сплачені замовником, з урахуванням вирахування вартості фактично наданих послуг до відрахування студента, якщо інший порядок не передбачений договором на навчання. Датою відрахування студента вважається дата відрахування, зазначена в формуліровочной частини наказу про відрахування.

      4.2. При наданні навчається академічної відпустки, відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами або відпустки по догляду за дитиною без розірвання договору на навчання (дія договору припиняється) повернення коштів здійснюється відповідно до порядку, зазначеним вище. Днем початку відпустки вважається дата, зазначена в формуліровочной частини наказу про надання відпустки.

      4.3. Вартість навчання розподіляється рівномірно на всі 10 місяців навчального року з 1 вересня по 30 червня.

      4.4. Розрахунок суми, що підлягає поверненню замовнику, розраховується за такою формулою:

    • СВ - сума, що підлягає поверненню;
    • СП - сума проведених замовником оплат за навчальний рік;
    • СФ - вартість фактично наданих освітніх послуг.
    • 4.5. Розрахунок вартості фактично наданих освітніх послуг здійснюється за формулою:

      СФ = СО / N * КД, де:

    • СФ - вартість фактично наданих освітніх послуг;
    • СО - вартість освітніх послуг за навчальний рік;
    • N - тривалість навчального року (в календарних днях);
    • КД - кількість календарних днів з дати початку навчального року (включно) до дати відрахування або надання відпустки (дата відрахування або надання відпустки в розрахунок не включається).
    • 5. Повернення коштів, отриманих за договорами на навчання, здійснюється університетом в термін не більше 10 робочих днів з дати отримання заяви шляхом перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок замовника або через касу університету.

      6. У разі прийняття університетом рішення про відмову в поверненні коштів замовнику направляється письмову мотивовану відмову в поверненні коштів рекомендованим листом з повідомленням в термін не більше 30 робочих днів з дати отримання заяви.

      www.osu.ru

      Порядок повернення коштів

      Повернення грошових коштів, внесених Виконавцю за надання рекламних, інформаційних послуг з використанням Продуктів 2ГІС, може здійснюватися в зв'язку з припиненням договору, бланка замовлення, або виникненням зайвої оплати.

      Для того щоб Виконавець здійснив повернення грошових коштів, Вам необхідно надати наступні належним чином оформлені документи:

      1. Лист на повернення грошових коштів із зазначенням реквізитів на перерахування грошових коштів і причини повернення. Лист повинен бути підписаний керівником організації-платника, або іншою уповноваженою особою.

      2. Акт звірки, підписаний керівником або уповноваженою особою, із зазначенням посади підписувача та розшифрування підпису. До акта звірки необхідно докласти завірені копії документів, що підтверджують повноваження підписувача (довіреності, рішення / протоколу про призначення виконавчого органу та статуту (титульний лист, лист з адресою місцезнаходження, лист до положень про виконавчий орган, оборот останнього аркуша з прошивкою і відміткою реєструючого органу) ).

      3. Копію бланка замовлення, за яким повертаються кошти, підписаного обома Сторонами, а в разі дострокового припинення бланка замовлення - угоди або повідомлення про розірвання.

      4. У разі повернення надміру (двічі або помилково) сплачених коштів необхідно докласти завірені Замовником копії платіжного доручення, або касового чека і квитанції до прибуткового касового ордеру, за яким ці кошти надійшли на розрахунковий рахунок або в касу Виконавця.

      Способ повернення копійчаних коштів збігається зі способом оплати.

      При здійсненні повернення коштів юридичній особі забороняється їх перерахування на особистий банківську карту, або особовий рахунок фізичної особи - представника або власника даної юридичної особи. Грошові кошти, отримані на розрахунковий рахунок, заборонено повертати за допомогою видачі з каси згідно Вказівки ЦБ РФ № 3073-У від 07.10.2013 р

      Повернення грошових коштів здійснюється лише за відсутності у Замовника дебіторської заборгованості за всіма договорами, бланк замовлення з Виконавцем.

      З урахуванням умов цього Порядку повернення коштів, повернення грошових коштів здійснюється протягом 30 днів, наступних за днем ​​надання Замовнику вище зазначених документів.

      law.2gis.ru

      Дивіться ще:

      • Проведення повернення суми від постачальника Проводка повернення грошових коштів Відповідно до чинного законодавства, продавець товарів, постачальник послуг зобов'язаний надати покупцю (замовнику) товар (послугу, роботу) тієї якості і асортименту, [...]
      • Подвійне громадянство в росії новий закон Закон РФ про подвійне громадянство Можливість мати подвійне громадянство в Росії передбачена ст. 62 Конституції РФ і ст. 6 Федерального закону «Про громадянство РФ». Як показує практичний досвід, корінні [...]
      • Робота няні в москві без посередників з проживанням вахта Робота няні в москві без посередників з проживанням вахта Гросс / рік: 49 500 руб. Міська Соціальна Допомога • Москва Няня (прямий роботодавець! Стріт Рітейл Груп • Москва Гросс / рік: 50 000 руб. Няня / доглядальниця [...]