Реклама
Реклама
Реклама

Все про кредитні канікули

  1. Як отримати безоплатно?
  2. На канікули за свій рахунок?
  3. Вам сподобається:

Багато відвідувачів нашого сайту звертаються до нас з проханням про допомогу, в зв'язку зі зміною фінансового становища - звільненням з роботи, скороченням частини заробітку, смертю годувальника та інше. Через що, виникають проблеми з виплатою кредитів, і, як наслідок, прострочення і зіпсована кредитна історія. У такій ситуації не варто ховатися від банку, а, навпаки, необхідно насамперед повідомити банку про свої проблеми. Тим більше, що деякі банки зараз пропонують таку послугу, як «Кредитні канікули», про яку ми і розповімо в цій статті.

Кредитні канікули - це один з варіантів реструктуризації кредиту, завдяки кредитним канікул ви можете відстрочити від 1 до 3 щомісячних платежів по кредиту (по іпотеці кредитні канікули надаються і на більш тривалі терміни). Цю відстрочку банки дають для того, щоб позичальник міг залагодити свої проблеми, наприклад, знайти нову роботу.

Кредитні канікули бувають двох видів:

  • Відстрочка всього платежу по кредиту. При виборі цього варіанту, під час дії кредитних канікул не будете платити по кредиту зовсім, але, після закінчення канікул, ваш щомісячний платіж буде збільшений на суму відсотків, які «накапали» за той час, поки ви відпочивали. Тобто, за фактом, вам видадуть новий графік платежів по кредиту.
  • Відстрочка погашення основного боргу. При цьому варіанті відсотки по кредиту ви продовжите платити на щомісячній основі, а після закінчення кредитних канікул ваш платіж залишиться незмінним, але, збільшиться термін кредиту на термін отриманої відстрочки. Однак, такий варіант не дасть вам сильно заощадити, так як відсотки по кредиту, як правило, займають левову частку в вашому щомісячному платежі.

Як отримати безоплатно?

Отримати кредитні канікули ви можете, надавши в банк (будь-який!) Заяву в довільній формі з докладним описом причини, по якій ви хочете отримати відстрочку платежу. Також буде потрібно прикріпити до заяви документи, що підтверджують зміну вашого фінансового становища. Детально про те, як написати таку заяву ми вже писали тут. Надавати чи ні вам кредитні канікули, буде вирішувати банк, але, йому не вигідно передавати вашу справу в суд, і, якщо ситуація у вас дійсно поважна, то, швидше за все, питання буде вирішене в вашу сторону.

На канікули за свій рахунок?

Якщо ж у вас немає поважної причини, а отримати відстрочку платежу все одно хочеться, ну, наприклад, ви зібралися у відпустку, і хочете заощадити на внесення платежів за кредитом, то і тут ви зможете скористатися послугою «Кредитні канікули», правда вже за додаткову плату. Такі послуги є в Промсвязьбанк, банку Східний експрес, також можна отримати кредитні канікули без поважної причини і в Зв'язковому (причому, безкоштовно).

Так Зв'язковий банк пропонує відстрочити всього один платіж по кредиту не частіше, ніж 1 раз на рік, за умови, що ви не маєте прострочень, вже погасили не менше 3 щомісячних платежів, і до закінчення терміну кредиту залишилося більше 2 місяців. Для того, щоб скористатися правом на кредитні канікули, зверніться до відділення банку з письмовою заявою.

Вам сподобається:

Банк Східний експрес пропонує дізнатися умови ваших «Кредитних канікул» по телефону контакт-центру або у співробітника у відділенні. Піти на канікули можна на термін до 3 місяців, при цьому, вам доведеться щомісяця вносити відсотки по кредиту, а термін кредиту збільшиться на час вашого відпочинку. Також канікули надаються не раніше, ніж через 3 місяці після отримання кредиту і не більше 2-х разів за весь термін кредиту з інтервалом в 6 місяців. Для підключення кредитних канікул необхідно надати в банк заяву в довільній формі.

Кредитні канікули в Промсвязьбанк надаються на термін до 2-х місяців, і обійдуться вам в 15% від суми щомісячного платежу, але не менше 2 тис. рублів. Скористатися ними ви можете не частіше, ніж 1 раз на рік. При цьому ви можете вибрати як відстрочку по основному боргу, так і відстрочку по всій сумі платежу (основний борг плюс відсотки). Для отримання канікул в Промсвязьбанк необхідно, щоб у вас вже було погашено не менше 6 щомісячних платежів, до кінця терміну кредиту має залишатися більше 3 місяців, і у вас немає діючої прострочення по кредиту. Підключити кредитні канікули ви зможете шляхом подання заяви у банк, або через інтернет-банк PSB-Retail.

Як отримати безоплатно?
На канікули за свій рахунок?
Як отримати безоплатно?
На канікули за свій рахунок?