Реклама
Реклама
Реклама

Сердюкова знову чекає слідчий

Головна інтрига: чи залишиться екс-міністр оборони свідком у справі або поміняє статус, а також, що не заборонять чи колишньому чиновнику бачитися з Євгенією Васильєвої, обвинуваченої у справі «Оборонсервіс» Головна інтрига: чи залишиться екс-міністр оборони свідком у справі або поміняє статус, а також, що не заборонять чи колишньому чиновнику бачитися з Євгенією Васильєвої, обвинуваченої у справі «Оборонсервіс»   Фото: РИА Новости   Екс-міністра оборони Анатолія Сердюкова в п'ятницю чекають в Слідчому комітеті Росії

Фото: РИА Новости

Екс-міністра оборони Анатолія Сердюкова в п'ятницю чекають в Слідчому комітеті Росії. Колишнього чиновника повторно викликали на допит у справі «Оборонсервіс». Перший раз слідчі зустрічалися з Сердюковим в кінці минулого року, але тоді у екс-міністра захворів адвокат, і він відмовився відповідати на питання.

Головна інтрига майбутнього допиту: чи збереже Сердюков статус свідка або вийде від слідчих підозрюваним. Про це розмірковує директор Центру політичної інформації політолог Олексій Мухін.

«Виклик Анатолія Сердюкова на допит, насправді, вже сам по собі є фактом безпрецедентним для чиновника такого рівня. Анатолій Сердюков завтра чи змінить свій статус. Зрозуміло, що Слідчий комітет взявся за так звану справу «Оборонсервіс» досить щільно, зрозуміло, що Анатолія Сердюкова вкрай незручно відповідати на запитання слідчих, тому що доведеться підкреслювати або намагатися приховати свою участь в цих схемах, або спробувати відбілити », - каже Мухін.

Слідство цікавлять, хто і як шахраював з нерухомістю «Оборонсервіс». Раніше у справі були заарештовані чиновники Міноборони, в тому числі екс-керівник департаменту майнових відносин Євгена Васильєва. У ЗМІ говорили про її неформальних відносинах з колишнім міністром.

Сердюков запевняє, що про махінації нічого не знав, нагадує експерт Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Володимир Брутер: «Позиція Сердюкова, варіант попередніх бесід і допитів, сформувалася чітко. Він жодного відношення до всього цього не мав, оскільки всіма цими питаннями взагалі не займався. Наскільки можна уявити собі підписи Сердюкова над документами, які слідство вважає доказами існування якогось злочинної змови - немає, і тому головним моментом звинувачення проти Сердюкова можуть бути тільки показання свідків ».

Попередні збитки у справі про розкрадання в «Оборонсервіс» оцінюється в 4 млрд рублів.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?