Реклама
Реклама
Реклама

Логістика зі знижкою // Волзький індустріальний парк претендує на податкові пільги

02.06.2011

Переглядів: 5282

Волзький індустріальний парк (ВІП) направив в інвестиційну раду при губернаторі заявку на отримання пільг з податку на майно для будівництва нових складських приміщень.

Волзький індустріальний парк (ВІП), який будується в Кстовському районі Нижегородської області бізнесменом Павлом Солодким спільно з фондом прямих інвестицій Amstar і девелопером Griffin Partners, надіслав в інвестиційну раду при губернаторі заявку на отримання пільг з податку на майно для будівництва нових складських приміщень. На преференції інвестори претендують в рамках інвестпроекту з капіталізацією близько 4 млрд руб .: компанія планує подвоїти площі парку вже в цьому році. Експерти вважають, що масштабне розширення логістичних комплексів в регіоні може бути виправдано тільки при наявності конкретних великих замовників.

джерело: Коммерсант Приволжье

Про надходження інвестиційної заявки на надання статусу пріоритетного і надання державної підтримки проекту Волзького індустріального парку учора повідомили в уряді регіону. Заявлений обсяг інвестицій - 2,44 млрд руб. - становить близько половини загальної вартості проекту, так як пільги з податку на майно компанія розраховує отримати тільки на будівництво двох складів, площі яких будуть здаватися в оренду. Інші комерційні приміщення не увійшли в інвестиційну заявку, пояснює партнер Griffin Partners Олег Гусаков. Рішення по своїй заявці інвестори розраховують отримати до кінця місяця. «З огляду на, що в Нижегородської області - найвищі ставки з податку на майно, для нашого об'єкту, що будується податковий тягар щорічно складає сотні тисяч доларів, тому ми прийняли рішення вийти на інвестради», - пояснює член ради директорів ТОВ «Керуюча компанія« Кстовський індустріальний парк »» Павло Солодкий. Зараз в парку побудовано близько 30 тис. Кв. м складських приміщень. До кінця року планується побудувати ще 32 тис. Кв. м в межах існуючого складу, а в 2012 році - друга складська будівля площею 60 тис. кв. м. За словами пана Солодкого, вже побудовані площі - приблизно 1/6 частина майбутнього комплексу - обладнані всією необхідною інфраструктурою і заповнені наполовину. Зокрема, складські площі орендують французький виробник автокомпонентів Valeo, один з російських дистриб'юторів компанії Avon, в завершальній стадії знаходяться переговори з Х5 Retail Group.


Вперше проект будівництва парку класу А в Кстовському районі розглядалося на інвестиційному раді при губернаторі ще в 2008 році і був визнаний пріоритетним, але тоді компанія не претендувала на податкові пільги, а розраховувала отримати інформаційну підтримку регіонального уряду. Загальний обсяг інвестицій був заявлений на рівні 4,4 млрд руб., З яких близько третини - 35,2 млн євро -надає Європейський банк реконструкції і розвитку в рамках двох кредитів, решта коштів вкладе інвестфонд Amstar. Загальна площа складських приміщень, згідно з проектом, повинна скласти 180 тис. Кв. м, термін окупності проекту - дев'ять років. Першу чергу комплексу планувалося ввести в експлуатацію в першому кварталі 2009 року, другу - в першому кварталі 2010 року, третю - в четвертому кварталі 2010 року, проте через кризу терміни зрушилися. Терміни будівництва третього складського комплексу поки не визначені: все буде залежати від попиту на ринку, пояснює Олег Гусаков: «Будівництво третього складу ми почнемо, якщо клієнти захочуть будувати« під себе ». Досвід показує, що майже всі наші орендарі - великі іноземні або федеральні компанії, які працюють по всій європейській частині Росії, і для них стратегічно важливо мати складські приміщення в центрі країни. А так як площ в Підмосков'ї не вистачає, компанії все більше виходять в регіони, і Нижній Новгород для них становить серйозний інтерес ».


Девелопмент в сфері логістики орієнтований насамперед на цільове будівництво, підтверджує директор з продажу логістичних послуг компанії «Аліді» Михайло Міллер: «Якщо раніше спочатку будували великі склади, а потім шукали для них клієнтів, через що площі підлягає пустували, то зараз більшість подібних проектів реалізується під конкретного замовника ». «Якщо тренд по орендним ставкам буде і далі росте, то за ціною 220-250 руб. / Кв. м в місяць з ПДВ площі будуть розібрані. У 2012 році за сприятливого розвитку ринку до ставки можна додати ще 10-15% », - прогнозує попит на площі президент Поволзькій логістичної асоціації Андрій Іванов. Директора «РТК Груп» Артур Радзюль каже, що коли ВІП тільки виходив на ринок, ціни в парку були на рівні Москви і Санкт-Петербурга і зараз вищі за середньоринкові, але залишаються привабливими через високого класу приміщень. «Але спочатку компанія ставила умовою одноразову оренду не менше 7,5 тис. Кв. м складських площ, а на такі умови підуть або іноземні компанії або логістичні оператори - середнім компаніям такі площі не потрібні », - додає аналітик. Тому швидкої окупності проекту - в межах 10 років - експерти не очікують. «Але ті, хто інвестує в такі проекти, які не мають на меті швидкого отримання прибутку», - зазначає Андрій Іванов. Драйвером зростання логістики у внутрішніх регіонах країни при відсутності прямого імпорту та значущих інвестпроектів експерти вважають роздрібні мережі, яких в Поволжі досить. При реалізації намічених планів, за прогнозами глави «РТК Груп», ВІП займе близько 15% нижегородського ринку. Його конкурентами, на думку експертів, в регіоні може вважатися компанія «Аліді», що володіє близько 15 тис. Кв. м складських площ класу А в Кстовському районі, а також ХК «Логопром», загальна площа складських терміналів класу В ... В + якого на території Нижнього Новгорода становить близько 100 тис. кв. м. Основними конкурентними перевагами Волзького індустріального парку є близькість митного поста та транспортної розв'язки, а також те, що ВІП стане першим логістичному комплексом, побудованим в регіоні «з нуля» з останні п'ять років.


За матеріалами Коммерсант Приволжье. Нижній Новгород

Знайшли помилку? Виділіть текст з помилкою і
натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам про неї.