Реклама
Реклама
Реклама

Розклад поїздів Архангельськ - Вологда

Щоб терміново дістатися до Вологди, я вирішив скористатися фірмовим поїздом «Помор'я». Люблю, коли за відносно невеликі гроші можна отримати досить хороший сервіс, а це якраз саме такий склад.

Відправлявся поїзд 117Я о 07:25 зі станції Архангельськ-Місто, а прибув на станцію Вологда-1 вже о 21:30 того ж дня. Таким чином, на весь шлях пішло близько 14 годин.

Я їхав на нижньому місці в купейному вагоні, і ось що я отримав за свої 2534 рубля:

  • кондиційоване вагон;
  • сучасний туалет з біоунітазом;
  • гігієнічний набір (в нього входили зубна щітка і зубна паста, і те, і інше одноразове);
  • набір харчування (в нього входять сухий пайок з йогурту, води, печива, булочки та м'ятною цукерки, а також порції рису з м'ясом в якості гарячого блюда).

Були й мінуси. Кондиціонер працював дуже потужно, тому провідниця навіть почала затикати щілини, через які подавався холодне повітря. Сподіваюся, роботу кондиціонера налагодять згодом, інакше багато пасажирів ризикують захворіти. Крім того, внутрішнє оформлення явно не відповідає тому, яке має бути в «Помор'я», але це деталі.

В іншому ж все добре, вагони нові (приблизно 2013-2014 років випуску) і якихось серйозних претензій до них немає, навіть в плані нічного освітлення, воно теж працювало нормально.

Щоб терміново дістатися до Вологди, я вирішив скористатися фірмовим поїздом «Помор'я»

Провідників у вагоні було двоє - молодий хлопець і жінка. Жінка була явно дослідної, а ось хлопець явно новачок. Втім, всі ми не експертами народилися, я ставився до його помилок спокійно, та й інші пасажири теж. Чай провідники приносили, з пропозиціями купити сувеніри не набридали - і це вже добре.