Реклама
Реклама
Реклама

Банк Москви закриє філія в Челябінську

Навесні Банк Москви закриє філія в Челябінську. Південний Урал став одним з 14 регіонів, в яких подальший розвиток столичного бізнесу визнано безперспективним. Клієнтам буде запропоновано перейти на обслуговування до фінансових установ групи ВТБ або ж залишитися в Банку Москви, але проводити всі операції по віддаленим каналах доступу. Навесні Банк Москви закриє філія в Челябінську

Банк Москви зайнявся оптимізацією регіональної мережі. За даними прес-служби, в минулому році банк вже закрив 11 офісів в регіонах, в 2014-му бізнес згорнуть ще в 14 регіонах, в тому числі і в Челябінську. При цьому фінансова установа продовжить відкривати нові точки і переформатувати вже наявні в пріоритетних регіонах. «Це частина загальної стратегії групи ВТБ, в яку входить Банк Москви. У перспективі робота банку буде зосереджена на обслуговуванні Москви і Московської області », - коментує керуючий РОО« Челябінський »ВТБ24 Ірина Кудрякова. Закриття єдиного офісу банку на вул. Праці заплановано на 23 квітня 2014 року.

Цього року «Банк Москви» закриє офіси в Архангельській, Вологодській, Новгородській, Томської, Саратовської, Кіровської областях. Крім цього банк піде з Алтайського краю, Бурятії, Удмуртії, Чувашії та Якутії.

Згортання бізнесу в Челябінську не говорить про те, що клієнти банку залишаться без роботи.

І громадяни, і організації мають можливість перейти на обслуговування в банки групи ВТБ, а також через віддалений доступ (web-banking) в Банку Москви, повідомляють в прес-службі банку. «Крім цього клієнти зможуть використовувати банкомати ВТБ24, зокрема знімати готівкові кошти з пластикових карт без комісії як до закриття, так і після закриття філії банку», - додають в Банку Москви.

Що стосується кредитів, то, за словами Ірини Кудрякова, позичальникам не потрібно оплачувати додаткові комісії за переказ коштів через банк ВТБ24 в рахунок погашення кредиту в Банку Москви. «Ті ж клієнти, які дадуть розпорядження на переказ коштів з вкладу, зможуть продовжити розміщувати заощадження на вкладі в місцевих офісах ВТБ24», - додає Ірина Кудрякова, додаючи, що вже зараз банк пропонує роздрібні продукти, схожі з ВТБ24, наприклад іпотеку.

Для організацій всі операції будуть доступні, як і сьогодні, по системам дистанційного банківського обслуговування. Обслуговування представництв і підприємств буде здійснюватися найближчими офісами Банку Москви в межах федерального округу. Рахунки організацій та ВП в Банку Москви продовжують діяти, платіжні реквізити в банку не змінюються. «Зобов'язання по кредитах і депозитах банк буде виконувати в рамках підписаних угод повністю», - пояснюють в Банку Москви. Також корпоративні клієнти можуть продовжити обслуговування в офісах ВТБ і ВТБ24.

За даними «Банкі.ру», на 1 січня 2014 року нетто-активи банку «Банку Москви» - 1 828,29 мільярда рублів (шосте місце в Росії), капітал (розрахований відповідно до вимог ЦБ РФ) - 181,54 млрд , кредитний портфель - 955,12 млрд, зобов'язання перед населенням - 228,15 млрд.

«ВТБ24 продовжує консолідацію активів Банку Москви, одночасно позбавляючись від неефективних або непрофільних активів», - пояснює старший аналітик компанії «Альпарі» Анна Бодрова, додаючи, що, ймовірно, закриття офісу в Челябінську було ініційовано слабким притоком клієнтів - плюс до всього стратегія ВТБ має на увазі концентрацію активів в ключових для банку територіальних областях. На думку аналітика, цілком ймовірно, що свою лепту у формування списку «неефективних регіонів» вносить бажання ВТБ «омолодити» склад клієнтів, що в містах-мільйонниках здійснити простіше.

«Шкода, якщо доведеться міняти банк. Ми вже багато років користуємося дебетовою карткою Банку Москви. Кілька років тому це було єдина установа, яка змогла забезпечити безперебійну «банківську зв'язок» з Владивостоком, де живуть мої родичі », - розповідає челябінка Лія, додаючи, що для неї користуватися картою для зняття грошей і переказу коштів родичам дуже зручно, оскільки банкомат Банку Москви знаходиться поруч з будинком. Відзначимо, в Челябінську налічується сім банкоматів Банку Москви і один офіс. Крім цього проводити операції по рахунках можна через банкомати ВТБ і ВТБ24.

Банк Москви сьогодні входить в топ-5 найбільших універсальних банків Росії. Основним акціонером банку з часткою 95,53% є група ВТБ. Філія Банку Москви в Челябінську працює на ринку регіону з 2007 року. Спочатку банк мав сильні позиції в сегменті роздрібного обслуговування, в тому числі іпотечному. Так, у вересні минулого року Банк Москви став переможцем в номінації «Іпотека року» на щорічній Ярмарку нерухомості в Челябінську. У першому півріччі 2013 року обсяги виданих іпотечних кредитів перевищили показники 2012 року понад ніж в два рази.