Реклама
Реклама
Реклама

Залізничні вокзали хочуть оснастити вертолітними майданчиками

Фото: ІТАР-ТАСС

На залізничних вокзалах столиці можуть з'явитися вертолітні майданчики, повідомляє Агентство "Москва" з посиланням на начальника сектора комунікацій дирекції залізничних вокзалів Дмитра Писаренко.

"Питання про вертолітних майданчиках буде розглядатися на наступних етапах реконструкції вокзалів. Зараз ми наводимо вокзали в порядок. Там міняють інженерні комунікації і так далі. Якщо будуть приходити інвестори з інтересом, відповідно, чому б ні?", - пояснив він.

Писаренко додав, що вертолітні майданчики повинні розташовуватися в різних частинах міста: "Вертолітні майданчики повинні бути, якщо не на кожному вокзалі, то на тих, які будуть в різних частинах міста. Наприклад, на площі трьох вокзалів. На кожному вокзалі, це безглуздо. там, де дозволятимуть умови, вони з'являться ".

Посилання по темі

Раніше начальник дирекції залізничних вокзалів Сергій Абрамов повідомляв, що вертолітний майданчик може з'явитися на Курському вокзалі. Однак, за словами Дмитра Писаренко, це питання поки не вирішене.

На даний момент фахівці розглядають передпроектні пропозиції по реконструкції вокзалу. "Чи ввійде вона в проект чи ні, цього я сказати поки не можу, це питання ще й законодавчого характеру, чи буде авіапростір Москви експлуатуватися", - уточнив він.

Раніше M24.ru повідомляло, що аеротаксі над Москвою можуть запустити в 2015-2016 роках . Швидше за все, для польотів відкриють русла річок, коридори над промисловими зонами і ділянки над лісопарковими масивами, додав директор департаменту. При цьому вартість послуг аеротаксі знаходиться в межах 10 тисяч рублів. Зараз для Москви проектують кілька десятків точок аеротаксі.

Крім того, до кінця 2015 року навколо МКАД в Підмосков'ї з'явиться 10 вертолітних центрів. Три центри вже побудували: "Аеросоюз-Реутов" на сході Москви, "Аеросоюз-Грінвуд" на північному заході МКАД і "Хеліпорт" Москва "в Мякинино." Сподіваюся, що це буде відбуватися і на території Москви ", - сказав Клімчук. вертолітні центри також планують відкрити в найбільших містах Підмосков'я і близько ЦКАД.

До 2020 року в містах Підмосков'я з населенням понад 50 тисяч осіб будуть побудовані 25 вертолітних майданчиків. Крім того, вертолітні центри зведуть поблизу МКАД. Також заплановано будівництво 10 вертолітних майданчиків у місцях перетину ЦКАД з радіальними автодорогами і 9 майданчиків при районних лікарнях Московської області.

Зараз на території Москви всередині МКАД працюють 50 вертолітних майданчиків. В основному вони використовуються екстреними службами. У Підмосков'ї діють 60 вертолітних майданчиків. На них можна замовити повітряну екскурсію, аеротаксі, а також ділової виліт в інше місто. У Московській області експлуатуються 255 вертольотів, що виконують 1700 вильотів на рік.

Якщо будуть приходити інвестори з інтересом, відповідно, чому б ні?