Реклама
Реклама
Реклама

Річковий вокзал стане брендом Барнаула? (Фото)

Джерело: google.ru

Творча майстерня «Д-9» представила свою концепцію розвитку набережній міста.

Барнаул, 16 лютого - Мій Алтай. Навесні минулого року власник Річкового вокзалу і прилеглої до нього території оголосив закритий конкурс архітектурних проектів. Так з'явилися варіанти забудови, про яких сайт Недвіжімость.altapress.ru вже розповідав.

Творча майстерня «Д-9» погодилася поділитися своєю концепцією розвитку набережній міста. У ній вона використовувала різні теми з минулого, сьогодення і майбутнього Барнаула.

Річковий вокзал - це місце для будівель, які скажуть приїжджають гостям про те, що ж це за місто Барнаул, стануть частиною його бренду, вважають в «Д-9». Євген Затульветер, керівник майстерні, розповів про те, що перед підготовкою ескізів, архітектори досліджували пропоновану для роботи територію. Щоб зберегти вид на головну транспортну артерію міста - проспект Леніна, потрібно побудувати будівлі аналогічні Річкового вокзалу по своїй висоті. Все, що вище, закриє перспективу, тому висотний новострой просто зобов'язаний компенсувати це своєю гідною архітектурною ідеєю.

Пропозиції «Д-9» - це дві будівлі. Кожне складається з «двох крил», що створюють трикутники без підстави. Цей варіант відмінно вирішує питання розмежування дворової території будинків і громадської набережній.

У будинках пропонуються квартири різних планувань, а також за рахунок ступінчастою архітектури «на пониження» безліч пентхаусів зі своєю власною терасою, що відкриває вид на Об. На перших поверхах відведено місце під адміністративно-торгові приміщення. Під землею пропонується облаштувати дворівневу парковку.

Архітектурний проект «Д-9» багаторазово підсилює тяжіння до річки за рахунок наповнення території соціальною інфраструктурою. Тут спроектовані великий фітнес-центр, літній басейн, що перетворюється взимку в каток, а також кінотеатр під відкритим небом. Перед будинками розташовуються велика прогулянкова набережна і спуски до води.

Своєю розробкою ми спробували вдихнути нове життя в концепцію міської забудови, зламати його традиційну типологію і сформувати новий, багатовимірний простір.

Однак Євген Затульветер говорить про те, що все ж має сенс ще раз подумати про збереження старої будівлі Річкового вокзалу як пам'ятника радянського модернізму в архітектурі. Безумовно, воно вимагає реконструкції та наповнення його функціональним змістом. Розвиток необхідно і для прилеглої до нього територія.

Олександр Карлін прокоментував плани по знесенню Річкового вокзалу Олександр Карлін прокоментував плани по знесенню Річкового вокзалу 162 Розмірковуючи про майбутнє річкового, Євген Затульветер шкодує, що конкурс проектів пройшов в закритому форматі. Що в Барнаул не запросили столичних метрів архітектури, і до сих пір своє бачення про даній території висловлюють переважно безіменні барнаульцев, залишаючи свої коментарі під публікаціями в інтернеті.

Нагадаємо, що в січні з'явилася інформація про те, що будівля Річкового вокзалу планується зносити і будувати на його території висотний житловий комплекс. Слідом за цим на різних майданчиках з'явилися кілька проектів забудови. Частина громадськості виступала за збереження Річкового вокзалу і розташованого в його будинку унікального панно «Труд». Інші раділи, що у міста з'явиться своя довгоочікувана набережна.


В районі барнаульского ТЦ "Піонер" обмежено рух транспорту через ремонт тепломережі

Ще одна федеральна дорога з'явиться в Республіці Алтай

Автомобільний рух на Старому мосту в Барнаулі буде обмежено в нічний час протягом місяця