Реклама
Реклама
Реклама

Лобня (станція)

  1. Колійний розвиток і напрямки руху [ правити | правити код ]
  2. Регіональний експрес і проблеми для маневрової вантажної роботи [ правити | правити код ]

Станція Лобня Савеловський напрямок Московська залізниця Станція Лобня Савеловський напрямок   Московська залізниця   ДЦС ДЦС-3 Московсько-Смоленський Регіон ж ДЦС ДЦС-3 Московсько-Смоленський Регіон ж. д. Московсько-Смоленський Дата відкриття 1901 [1] Тип вантажна / пасажирська Класність 1 Кількість платформ 2 Кількість шляхів 16 Тип платформ острівні Форма платформ пряма Прилеглі перегони Марк - Лобня (2), Лобня - Катуар (2), Лобня - Аеропорт Шереметьєво (2) Вихід до вул. Леніна, вул. Маяковського, Вокзальна вул. Пересадка на А: 1, 2, 5, 9, 21, 23, 24, 25, 41, 48, 50; М / т; 52, 60, 459 Відстань до Москви-Бутирській 26 км Тарифна зона 4 Код в АСУЖТ 237908 Код в « Експрес-3 »2000115 Медіафайли на Вікісховища Цей термін має також інші значення див. Лобня .

Лобня - вузлова залізнична станція Савеловського напрямку Московської залізниці в однойменному місті Московської області. Входить в Московсько-Смоленський центр організації роботи залізничних станцій ДЦС-3 Московської дирекції управління рухом. За основним характером роботи є вантажною, за обсягом роботи віднесена до 1 класу [2] [3] .

Знаходиться в 26 км від Москви [4] .

Дві платформи, призначені для електропоїздів Савеловського напрямку, з'єднані з виходами в місто критим пішохідним мостом (в 2014 р проведено ремонт обох платформ з заміною асфальту на бруківку), турнікетами не обладнані. Нове двоповерхова будівля адміністрації станції побудовано в 1998 з червоної цегли на місці розібраного дерев'яного. Старий дерев'яний вокзал, що знаходився на стороні Кіово, згорів в одну з зим в 1990-х рр., Трохи віддалік від нього був збудований червоноцегляні касовий павільйон на два вікна, а на протилежній - міський стороні, на першому поверсі торгового комплексу «Надія» розташований касовий павільйон на 3 вікна. З 2012 року на станції встановлено та введено в експлуатацію термінали самообслуговування.

На станції Лобня є лінійний пункт Міністерства внутрішніх справ РФ (до лютого 2011 - лінійне відділення внутрішніх справ). Станція обладнана 16 камерами відеоспостереження.

Є каси поїздів далекого прямування, що знаходяться в Турнікетна павільйоні експреса.

Під єдиним керівництвом начальника станції Лобня з 2008 року знаходиться також станція Аеропорт Шереметьєво [4] .

В оперативному підпорядкуванні станції знаходиться Шляхова машинна станція № 76 (ПМС-76) Дирекції з ремонту колії МЗ.

Станція Лобня містить пішохідний міст над шляхами, що з'єднує дві частини міста, а також переїзд із шлагбаумом, який з'єднує місто лобової з Дмитровським шосе . Цей шлагбаум внаслідок інтенсивного руху електропоїздів і маневрової роботи депо Лобня створює колосальні незручності водіям, надовго застревающим в пробках. Існує проект будівництва автомобільного моста над залізничними коліями з прокладкою об'їзної дороги навколо м Лобня - на ділянці між платформами депо і Лугова [4] .

Від станції до аеропорту Шереметьєво А, В, С можна дістатися на рейсовому автобусі номер 21. На пристанційної площі - стоянка таксі. Поблизу станції Лобня знаходиться озеро Кіово , В 10 кілометрах - озера Кругле і Довгий.

У 2018 році розпочато реалізацію спільного проекту ВАТ « РЖД »І Уряду Москви« Московські центральні діаметри », В рамках першої черги якого в четвертому кварталі 2019 року запущена 52-кілометрова лінія брендованої міської електрички Лобня - Одинцово на електропоїздах « іволга » [5] [6] .

Колійний розвиток і напрямки руху [ правити | правити код ]

Станція Лобня має 28 під'їзних шляхів (в їх числі 16 основних), 4 шляхи для пропуску електропоїздів і поїздів далекого прямування, один шлях для експреса Москва-Лобня. [4]

Станція вузлова, так як в межах станції також знаходиться відгалуження від головного входу на Аеропорт Шереметьєво , Що знаходиться на південь від основної частини станції, біля платформи Шереметьевская . Сама платформа також частково знаходиться в межах станції (східна платформа, так як вхідний світлофор станції правильною колією знаходиться на південь від платформи, а по неправильній - на північ від).

Станція електрифікована з 1954 року. Пасажирське сполучення здійснюється електропоїздами серій ЕД4М, ЕД4МК, ЕР2Р, ЕР2т (напругою живлення 3000 Вольт постійного струму, призначені для експлуатації на шляхах з шириною колії 1520 мм). Найдальші пункти безпересадкового сполучення (2015 рік):

У північному напрямку: Савелово , Дубна , Жёлтіково . У південному напрямку: Бородіно , Можайськ , Кубинка-1 , Звенигород .

Через станцію Лобня курсує два поїзди далекого прямування: Москва - Рибінськ , Два рази на тиждень і Мінськ - Архангельськ, раз в тиждень.

Час у дорозі від Савеловського вокзалу - від 38 до 42 хвилин, від поєднаної з метро і монорельсом платформи Тімірязєвська - 32 хвилини.

Регіональний експрес і проблеми для маневрової вантажної роботи [ правити | правити код ]

З 2005 року курсує Аероекспрес Савеловський вокзал - Лобня (із зупинкою Долгопрудная ), Час у дорозі - 28 хвилин (що дає економію в 12 хвилин в порівнянні зі звичайним електропоїздом). З 2011 року, з відкриттям безпересадкового рейсу в аеропорт Шереметьєво, маршрут втратив статус Аероекспрес і позиціонується як приміське експрес-повідомлення. Обслуговується компанією «Регіон-експрес» (Рекс), дочірньою структурою « Аероекспрес ». З 19 серпня 2015 року біля даного експресу перевізником стала ВАТ ЦППК . З огляду на «ріжучого» маршруту регіонального експреса до 11 шляху, що перетинає по прибуттю в лобових головний хід, на станції виникли серйозні труднощі з маневрової роботою, ускладнена подача вантажних вагонів. Час простою маневрової бригади збільшилася на 35%, прострочення доставки вантажів спричинила фінансові втрати в 2017 році 8,5 млн руб. за 10 місяців. Інфраструктура станції Лобня через «ріжучих» маршрутів регіонального експреса, прискореного зносу металу і очікування маневрових тепловозів зазнає збитків 7 млн ​​руб. на рік [6] .

Влітку 2018 прийнято рішення розібрати платформу 11-го шляху для регіонального експреса, замість неї побудувати нову платформу в центрі станції, на 3-му шляху, а оборот електропоїздів Рекс здійснювати за першим та другим тупикам. Після модернізації станція Лобня з трьома платформами буде працювати без «ріжучих» маршрутів, в запараллеленном графіку руху поїздів, що полегшить також і маневрову роботу [3] .

На станції зупиняється експрес Москва - Дмитров (2 пари в день).

З 10 грудня 2017 року розкладі ЦППК з'явилися діаметральні регіональні експреси Лобня - Можайськ 2 пари на добу (в тому числі 1 пара по вихідним) і Дмитров - Можайськ, 1 пара на добу (по робочих днях) [7] .

В даний час станція Лобня - велика залізнична станція, що забезпечує інтенсивні приміські та вантажні перевезення, в тому числі вантажоперевезення аеропорту Шереметьєво . Послугами по вантажообігу в 2017 користуються десятки підприємств, найбільші клієнти - ЗАТ «Газпромнефть-Термінал», паливо-заправний комплекс аеропорту Шереметьєво, Центральний завод « метал Профіль », УПТК« Спецмонтажмеханізація », Павельцевская нафтобаза [4] [6] [3] .

У рік на станції Лобня вивантажується близько 24000 вагонів, що становить близько 10 відсотків роботи з вивантаження третього територіального центру Московсько-Смоленського регіону Московської залізниці . Навантаження становить близько 1000 вагонів на рік [8] .

У 2017 році місячна виручка станції від вантажної роботи, що перераховується до бюджету ВАТ «РЖД», становить 68 млн рублів. Сумарна навантаження і вивантаження - 102 вагона щодоби, близько 36 тис. Вагонів на рік [6] .

  • 1 (ст. Лобня - Червона Поляна)
  • 1К (ст. Лобня - ТЦ «Поворот»)
  • 2 (ст. Лобня - кільцевої)
  • 4К (ст. Лобня - Червона Поляна)
  • 5 (ст. Лобня - пл. Лугова )
  • 6К (ст. Лобня - пл. Лугова )
  • 9 (ст. Лобня - Червона Поляна)
  • 21 (мкр. Південний - Шереметьєво-1)
  • 23 (ст. Лобня - Кругле озеро)
  • 24К (Червона Поляна - Шереметьєво-1)
  • 25 (а / с Митищі - ст. Лобня)
  • 36 (ст. Лобня - Новосельцево)
  • 42 (ст. Лобня - Федоскіно)
  • 48 (ст. Лобня - Шереметьєво-1 - Дубровки)
  • 50 (ст. Лобня - Рогачов)
  • 52 (ст. Лобня - Перепечінском кладб.)
  • 459 (ст. Лобня - Москва (м. Алтуфьево)
  • Карта автобусів Лобні, стан на 2018 й рік. Всі маршрути проходять через станцію Лобня.

  • Карта автобусів Лобні з околицями, стан на 2018 й рік. Всі маршрути проходять через станцію Лобня.

Колектив станції Лобня в 1980-90-ті роки становив близько 90 співробітників, в 2018 - 61 залізничник (в штаті Московської дирекції управління рухом МЗ ) [3] . Пост блочно-релейного електроцентралізаціі [8] .

Начальник станції Лобня з 2017 року - Логінов Ілля Сергійович (нар. 1978), в третьому кварталі 2017 року і другому кварталі 2018 року вивів станцію в переможці мережевого змагання ВАТ « РЖД » [3] .

Раніше начальниками станції були:

Борис Іванович Шершавін (1988-2009); Сергій Семенович Бондарєв (2009-2012), Павло Ігорович Абраімов (2012-2014), давет Завур Даніяловіча (2014-2016).

З метою розвантажити станцію Лобня від цистерн з авіаційним паливом планувалося будівництво технопарку поблизу паливо-заправного комплексу аеропорту Шереметьєво. В даний час проект заморожений у зв'язку з відсутністю інвестора. Максимальна концентрація цистерн на станції Лобня в літні місяці пікових навантажень досягала 100 вагонів.

4 жовтня 2011 року в межах станції, на під'їзній колії ТЗК «Шереметьєво» відбувся схід цистерн внаслідок дефекту ручного стрілочного переводу. Розслідуванням Центральної дирекції управління рухом ВАТ «РЖД» встановлено, що начальник станції Лобня Сергій Бондарєв не виконав нормативи особистої участі в забезпеченні безпеки руху поїздів, не забезпечив якісну вивірку технічної документації. Встановлено також, що на станції порушується порядок проведення місячних комісійних оглядів станцій [9] .