Реклама
Реклама
Реклама

Електрички в Новій Москві

  1. Залізничні станції і платформи Тіна
  2. Велике кільце МЗ
  3. Курське напрямок МЗ
  4. Перспективи розвитку залізничного сполучення в Новій Москві
  5. Кожній залізничній платформі - свій ТПУ
  6. інші статті

28 Января 2015 Олександра Гаранькіно Теги: щербинка , київське , троицк , транспорт , транспортно-пересадочний вузол

28 Января 2015 Олександра Гаранькіно Теги:   щербинка   ,   київське   ,   троицк   ,   транспорт   ,   транспортно-пересадочний вузол   Електричка - найшвидший спосіб дістатися від підмосковних поселень до столичних вокзалів
Електричка - найшвидший спосіб дістатися від підмосковних поселень до столичних вокзалів. Щорічно приміські електропоїзди економлять час сотень мільйонів пасажирів. Однак жителі Нової Москви практично позбавлені можливості дістатися до центру столиці на швидкісному транспорті.

Так уже склалося, що існуючі залізничні колії практично не заходять на територію Тіна, проходячи по межах нових округів. виняток - ділянку Великого кільця МЗ довжиною 49 км, а також кілька станцій і платформ Київського і Курського напрямків Московської залізниці.

Згодом частина пасажиропотоку візьмуть на себе нові станції метро, ​​але будівництво метрополітену - справа дорога і не найшвидше. Значно дешевше і простіше побудувати залізничні шляхопроводи. Але якщо розмови про будівництво підземки в Новій Москві не замовкають, про прокладання залізниці вглиб приєднаних територій влада повідомляє дуже мало.

Залізничні станції і платформи Тіна

Київський напрямок МЗ

На даному напрямку вздовж західного кордону Новомосковського та Троїцького округів розташовується 10 станцій: «Мічурінець», «Внуково», «Аеропорт», «Аеропорт Внуково», «Толстопальцево», «Кокошкін», «Крекшино», «Рассудово», «Ожигова» і «Бекасово 1». Остання є вузловою для перетину Київського напрямку і Великого кільця Московської залізниці.

Крім населених пунктів, що дали назви цим станціям, в крокової доступності від них знаходяться Передєлкіно, Київський, СНТ «Яхонт», «Бекасово 1», «Лісове 2», «Озерки», «Дубки», «Південне». По всіх станціях курсують регулярні електрички, за винятком тупикового відгалуження на аеропорт Внуково. Тут по буднях ходить всього три пари електричок, зате кожну годину з Київського вокзалу до аеропорту і в зворотний бік можна виїхати на Аероекспрес, час у дорозі - 35 хвилин.

Велике кільце МЗ

Проходить по межі Новомосковського та Троїцького округів і включає в себе 15 зупиночних пунктів і станцій. Електропоїзди тут ходять нечасто - раз в декілька годин. Прямі електрички до Київського вокзалу, Калуги і Апрелевки ходять на ділянці «Бекасово 1» - «Хрести». Якщо добиратися від Великого кільця з пересадкою (а це неминуче, якщо потрібно виїхати зі станцій на ділянці «Новогромово» - «Вяткін»), до Київського вокзалу можна доїхати від станції «Бекасово 1», а до Курського - від станції «Стовбова».

Ділянка охоплює безліч садових товариств і кілька населених пунктів, зокрема, Київський, Шеломова, Хрести, Львове, Новогромово, Мачихіна, Могутовой. Тут же розташована найбільша сортування в Європі - «Бекасово Сортувальна». Велика частина пасажирського потоку, що йде з платформ Бекасовского залізничного вузла, - працівники РЖД. Не дарма тут же розташовується вузлова лікарня РЖД, до якої прикріплено 17,7 тис. Осіб.

Курське напрямок МЗ

Дана гілка заходить на територію Нової Москви всього на двох станціях: «Силікатна» і «Щербинка». «Силікатна» розташована одночасно біля селища Прапор Жовтня Новомосковського округу столиці і в Подільському Московської області. Через станції щодня проходить багато електропоїздів приміського сполучення. «Щербинка» є кінцевою для електричок, наступних до станцій «Нахабіно», «Новоіерусалімского», «Царицино», «Голицино», «Кубинка», «Усово». Дістатися до Курського вокзалу від Щербинки можна за 46 хвилин.

Перспективи розвитку залізничного сполучення в Новій Москві

Ініціативна група міста Московський звернулася до столичної влади з пропозицією організувати рух електропоїздів, для чого буде потрібно продовжити шляхопроводи від станції «Ново-Передєлкіно» до двох нових станцій: «Картмазово» і «Поселення Московський». Цей проект передбачає будівництво 4,15 км ж / д шляхів, зупиночних пунктів з перехоплювачем парковками, надземного чи підземного пішохідного переходу та продовження існуючих автобусних маршрутів від довколишніх житлових комплексів. Проект був визнаний владою заслуговує на увагу і спрямований на розгляд до містобудівної департамент столиці.

За даною пропозицією поки не прийняті конкретні рішення, зате є інформація про будівництво додаткових ж / д шляхів від Київського і Курського вокзалів на гроші РЖД. Можливо, що дорога прийде в найбільш густонаселені пункти Тіна, в тому числі і м Московський. Проектування об'єкта закінчиться в 2015 році, а в 2016 році вже має розпочатися будівництво . Також московський уряд спільно з РЖД визначило список першочергових завдань з реконструкції шляхопроводів. Всього визначено 10 об'єктів, в число яких потрапили чотири шляхопроводу Нової Москви. Київський напрямок: зупинний пункт «Передєлкіно» на ділянці «Москва» - «Внуково», зупинний пункт «Кокошкін» на ділянці «Москва» - «Бекасово», станція «Крекшіно» на ділянці «Внуково» - «Бекасово 1». Курське напрямок: станція «Щербинка» на ділянці «Москва» - «Подольск». Програма повинна бути реалізована до 2017 року . Зокрема, буде відремонтовано дуже проблемний ж / д переїзд в Кокошкін. На даний момент регулювання переїзду здійснюється світлофором, автомобілі можуть рухатися тільки по одній смузі, через що тут регулярно створюються транспортні затори. В результаті реконструкції переїзд буде зміщений на 1,5 км, а автомобільна дорога стане двосмугової в обидві сторони. Для оплати проїзду вантажного транспорту на переїзді встановлять 5 терміналів .

Кожній залізничній платформі - свій ТПУ

Для підвищення ефективності пасажирських перевезень у кожної платформи повинні побудувати транспортно-пересадочні вузли. Найбільші ТПУ створять біля платформ та станцій, розташованих поруч з великими шосейними дорогами, наприклад, біля платформи «Мічурінець», де пролягає дорога Солнцево-Бутово-Чільне. Цим вузлом зможуть користуватися і пасажири метро, ​​для чого від Рассказовкі до селища Мичуринец запустять автобусні шаттли .

Щоб електрички змогли справитися із збільшеним потоком пасажирів (з 55 до 90 тисяч осіб на добу) після відкриття ТПУ, їх продовжать, а інтервали між ними скоротяться. Також Москва активно впроваджує двоповерхові електропоїзди, які в недалекому майбутньому можуть з'явитися і в нових округах.


інші статті

  • 14.07.2015

    Готовий будинок в Новій Москві - з обробкою або без?

    Через три роки після утворення Нової Москви нерухомість в цій частині столиці як і раніше вважається найбільш доступною для покупців. Вибираючи для себе готовий будинок в Новій Москві, майбутній власник нерідко звертає увагу на те, де розташована будівля, наскільки розвинена в цьому місці соціальна і транспортна інфраструктура.

  • 09.07.2015

    Перспективи розвитку Нової Москви

    Вважається, що до 2035 року кількість громадян, що живуть в Новій Москві, досягне 1,5 млн осіб, а число робочих місць дійде до одного мільйона. З цієї причини інвестори і влада столиці спішно будують житло, соціальну та комерційну нерухомість, займаються поліпшенням транспортної інфраструктури.

  • 07.07.2015

    Тарифи на ЖКГ в Новій Москві

    У липні 2012 року жителі територій, які приєдналися до Москви, зіткнулися з питаннями, знайти відповідь на які було непросто. Тарифи на комунальні послуги вважалися відносно низькими, а потім нові жителі столиці почали перейматися тим, що тепер їм доведеться платити набагато більше.

  • 25.06.2015

    Чи варто купувати квартиру в Новій Москві

    На старті розвитку Нової Москви для пересічних покупців та інвесторів нові території столиці представляли сумнівний інтерес: не було чітких планів розвитку регіону. І все ж навіть в період невизначеності можна впевнено сказати, де можна з вигодою купувати квартиру в Новій Москві.

  • 19.06.2015

    Огляд сегмента ринку офісної нерухомості в Новій Москві

    З дня приєднання до столиці нових південно-західних територій однією з найважливіших завдань стало будівництво офісних приміщень. Торгові приміщення фахівці вважають дуже перспективним сектором комерційної нерухомості.

До списку статей

Готовий будинок в Новій Москві - з обробкою або без?