Реклама
Реклама
Реклама

Закордонний паспорт без військового квитка: чи можна отримати і порядок оформлення

  1. Коли можливе оформлення закордонного паспорта без військового квитка
  2. особливості оформлення
  3. Рамки призовного віку
  4. Отримання закордонного паспорта військовослужбовцям
  5. Як оформити закордонний паспорт в інтернеті без військового квитка
  6. висновок

Частий і яке хвилює багатьох людей питання: чи можна отримати закордонний паспорт без військового квитка? Відповідь: так, така можливість є - нам залишається тільки розібратися зі способами.

Вам пощастило, якщо ви той щасливчик, якому не треба нічого не вигадувати, а й для інших чоловіків є вихід. Який саме - читайте далі.

Коли можливе оформлення закордонного паспорта без військового квитка

Давайте з'ясуємо, як отримати закордонний паспорт без військового квитка.

Варіантів досить: Варіантів досить:

  1. Це можливо, якщо ви навчаєтеся в будь-якому навчальному закладі.
  2. Зробити закордонний паспорт без віннеки цілком реально через погане здоров'я.
  3. Якщо ви звернетеся в одне з туристичних агентств, які пропонують без особливих проблем оформити путівку, правда, за кругленьку суму. Є ризик невдачі - в такому випадку ваші гроші будуть витрачені даремно.
  4. Сподіватися на неуважність працівників організації, які не стануть запитувати відповідну довідку у військкоматі або благополучно про неї забудуть.
  5. Якщо ви ще не досягли призовного віку (про його рамках буде сказано пізніше), без проблем отримаєте заповітний документ.

Нарешті, можна скористатися послугою оформлення закордонного паспорта на порталі держпослуг.

особливості оформлення

Деякі нюанси оформлення:

  1. Якщо ви школяр чи студент, все проходить досить просто: в деканаті вашого університету, школі і т.д. ви запитуєте довідку, яка підтвердить ваше місце навчання, а потім відправляєтеся до військкомату, надавши цю довідку.
  2. Унаслідок здоров'я ви отримуєте тимчасову відстрочку (якщо ваша хвороба усунена через деякий час) або «білий квиток» (при захворюваннях, що перешкоджають службі в армії).
  3. Якщо ви вирішили розглянути варіант з оформленням в турагентстві, важливо правильно вибрати посередника. Не вибирайте туристичні агентства, які відкрилися недавно і ще не встигли затвердити свій статус, при цьому оформляйте всі документи особисто, а не в інтернеті.

Як отримати закордонний паспорт дитині до 14 років, читайте в цієї статті.

Рамки призовного віку

Призовний вік в РФ - з 18 до 27 років. Після 27 років вас викреслюють зі списку призовників і знімають з військового обліку. Спокійно видихніть і їдьте відпочивати за кордон, правда, якщо не перебуваєте в розшуку.

Отримання закордонного паспорта військовослужбовцям

Чи є шанс у військовослужбовця побувати за кордоном або йому доведеться задовольнитися лише видами рідних просторів Чи є шанс у військовослужбовця побувати за кордоном або йому доведеться задовольнитися лише видами рідних просторів?

Якщо військовослужбовець перебуває в запасі, то отримання закордонного паспорта не викличе особливих труднощів, так як процедура не відрізняється від звичайної.

Можливо, це займе трохи більше часу, так як доведеться відправити запит до військової частини.

Якщо ж ви - діючий військовослужбовець, алгоритм дій буде наступним:

  1. Збір документів. Сюди входить стандартний набір ( паспорт , фото , Квитанція про сплату державного мита, заява про видачу паспорта) плюс документи для військових:
    • дозвіл командування на отримання документів, довідка про склад сім'ї (Видають в паспортному столі);
    • відомості про подружжя (пишуться самостійно і підтверджуються підписом командира військової частини);
    • довідка громадянина (де ви повинні вказати відомості про себе - освіту, національність, військове звання і т.д.);
    • висновок про обізнаність співробітника в інформації, що становить державну таємницю (його необхідно взяти у відділі кадрів вашої військової частини, обов'язковий підпис командира);
    • супровідний лист;
    • облікова картка військовослужбовця.
  2. Подача документів. Весь перелік документів, довідок, висновків та дозволів подавайте в багатофункціональний центр або відділення з питань міграції (ГУВМ МВС). Враховуйте, що зібрані і підписані документи дійсні 2 місяці, тому дійте оперативно.
  3. Отримання документа. Заберіть його особисто у відділенні ГУВМ МВС. Сама процедура нічим не відрізняється від отримання паспорта звичайними громадянами (вас фотографують, друкують паспорт, ви ставите в ньому підпис і забираєте).

Як оформити закордонний паспорт в інтернеті без військового квитка

Є й інший спосіб оформлення закордонного паспорта без військового квитка і довідки форми 32 з військкомату Є й інший спосіб оформлення закордонного паспорта без військового квитка і довідки форми 32 з військкомату. Такий метод спростить завдання, якщо ви вмієте користуватися інтернетом.

Офіційно узаконена можливість отримати закордонний паспорт на порталі держпослуг. Є право вибрати паспорт один з двох видів паспорта: нового типу (з чіпом і на 10 років) і старого типу (На 5 років, але без чіпа).

При заявці на отримання закордонного паспорта старого типу в списку документів на сайті не вказано необхідність надання довідки форми 32.

Ви маєте законне право зареєструватися, надати всі зазначені на сайті документи і оформити закордонний паспорт у такий спосіб. Необхідні кроки:

  1. Пройти реєстрацію на порталі, заповнити зазначені дані і дочекатися перевірки з підтвердженням.
  2. Після перевірки приступайте до оформлення: заповнюєте анкету, розраховану на 15 хвилин вашого часу, після чого докладаєте копії і скани всіх необхідних документів.
  3. Через деякий час вам прийде повідомлення про те, що необхідно відвідати ФМС, де у вас візьмуть оригінали документів і зроблять фото.
  4. Прийти повторно для отримання закордонного паспорта.

Додаткова перевага - ніяких черг і зайвих рухів тіла.

висновок

Отже, для перетину кордону Росії мати військовий квиток зовсім не обов'язково. Однак процедура оформлення закордонного паспорта без военіка займає більше часу і сил.