Реклама
Реклама
Реклама

Учасникам бойових зборів, які почалися в Карелії, будуть платити "зарплату"

Новини. Суспільство

13:16, 14 вересня 2012

13:16, 14 вересня 2012

У республіці в околицях Петрозаводська з 13 по 30 вересня пройдуть військові збори, керувати якими буде командувач Західним військовим округом Аркадій Бахін.

Читачі "Столиці на Онего" подзвонили в редакцію і повідомили, що в кількох районах Карелії, чоловіки стали отримувати повістки про військових зборах, які пройдуть близько Петрозаводська. Деякі жителі вважали, що громадян збирають на Марш мільйонів, акції якого пройдуть в Росії 15 вересня.

Однак у військкоматі спростували ці чутки. Нам розповіли, що будуть проводитися планові навчання, яких в республіці не було вже кілька років, ні про які протестних акціях і мови немає.

"Зараз вигідно йти на збори, тому що учасники навчань буду отримувати грошові кошти. За кожен день деякі з учасників зможуть отримати більше, ніж вони заробляють в районах. Про бізнесменів, звичайно, мова не йде. Так, рядовий склад, буде отримувати до 900 рублів на добу, сержанти - до 1,2 тисячі, молодший офіцерський склад - до 2,2 тисячі. Тому ми просимо громадян, призваних на збори взяти з собою банківські картки, на які будуть перераховуватися гроші. Якщо у них не буде карт, то їх видадуть на навчаннях ", - повідомили у військкоматі Карелії.

Подібних навчань, додали у відомстві, в Карелії не минало з початку 90-х років минулого століття. Триватимуть вони два тижні. Планується, що в них візьмуть участь жителі республіки, що знаходяться в запасі, з різних районів.

А ви знали? У нас є свій телеграм-канал.
Все головне - тут: #stolicaonego

Новини по темі


А ви знали?