Реклама
Реклама
Реклама

Банки працюють з військової іпотекою. Список банків з військової іпотекою.

  1. В які банки звертатися?
  2. Нюанси кредитування в банках з військової іпотекою.

Головна - Військова іпотека - Список банків Меню

6281

Участь в програмі накопичувального іпотечного страхування дозволяє придбати власне житло різними способами. Одним з цих варіантів є оформлення кредиту на покупку нерухомості в комерційному банку. Інтерес до отримання подібних позикою викликаний в першу чергу тим, що дозволяє погашати їх виключно за рахунок накопичень, які формуються під час роботи і не вимагає додаткових фінансових витрат. Крім того з усіх видів державних соціальних програм ця є справді робочої і взяти участь в ній досить просто.

В які банки звертатися?

Процедура отримання військової іпотеки досить проста: військовому необхідно отримати свідоцтво учасника накопичувальної програми і звернеться в один з банків для її подальшого оформлення. Сьогодні список банків з військової іпотекою досить великий і ви можете оформити подібний кредит в таких найбільших банках нашої країни як:

  • Газпромбанк;
  • Ощадбанк Росії;
  • Связьбанк;
  • ВТБ 24;
  • Банк Зеніт;
  • Россельхозбанк;
  • АІЖК.

При цьому на вибір позичальника пропонується покупка квартири в новобудові, придбання його на вторинному ринку житла, а також іпотека на заміський будинок .

Нюанси кредитування в банках з військової іпотекою.

Незважаючи на гадану простоту отримання, великий вибір банків і програм кредитування необхідно бути готовим до ряду особливостей, з якими доведеться зіткнутися. На жаль, більшість з них не можна назвати приємними, але знати про них необхідно.

Перше, що потрібно відзначити це незначний розмір кредиту, який можна отримати. Прагнення банків створити такі програми, які не вимагають використання власного доходу військовослужбовця, призвело до того, що максимальна сума кредиту, яку можна отримати в банках, які працюють з військової іпотекою, не перевищує 2 350 000 рублей. На жаль, купити гідне житло за такою ціною в регіонах ще можливо, а ось якщо Ви мрієте про нерухомість в столиці або навіть в Московській області, то цієї суми не вистачить навіть на однокімнатну квартиру.

Наступна складність, з якою можна зіткнутися, полягає у виборі банку-кредитора. Як ми вже відзначали, їх кількість збільшується, але все-таки не достатніми темпами. Основний принцип, за яким працюють банки - кредитувати тільки там, де є філії і додаткові офіси. Зі зрозумілих причин вибирати між 7 різними банками набагато цікавіше, ніж не мати ніяких альтернатив, оскільки, незважаючи на наявність певних стандартів умови кредитування можуть у них можуть відрізнятися розміром процентної ставки, початкового внеску і терміну надання. У зв'язку з цим, перед тим як вам приступити до вивчення програм, які існують сьогодні, слід визначитися з місцем, де буде здійснена покупка, і відібрати тільки військову іпотеку в банках, які мають свої представництва в цьому регіоні. Іншими словами, вибір іде не по схемі «вивчаємо програми - вибираємо банк - шукаємо нерухомість», а по шляху «вирішуємо, де будемо купувати - знаходимо банки - вибираємо найбільш вигідний варіант». Не варто також забувати і про те, що майже всі надають іпотеку на вторинне житло, а ось кількість тих, які кредитують новобудови і вдома з ділянками менше. Як результат - якщо ви вибрали не дуже популярний тип житла, то готуйтеся до того, що банків для вибору буде небагато.

Звертаючись в банки, що працюють з військової іпотекою, варто також звертати увагу на розмір початкового внеску, який встановлений для видачі кредиту. Теоретично звертатися за кредитом можна, розраховуючи на гроші, які вже є на накопичувальному рахунку, але їх не завжди вистачає. Багато в чому залежить це від того, як довго ви прослужили: чим довше термін служби, тим більше накопичень знаходиться на вашому рахунку і тим більший розмір внеску можна зробити. Якщо ж накопичених грошей не достатньо для того, щоб зробити такий внесок, то доведеться додавати свої власні заощадження, оскільки отримати іпотеку без такого внеску неможливо.

Крім перерахованих вище особливостей необхідно згадати і про недоліки, які можуть зустрітися в процесі отримання кредиту в банках з військової іпотекою. До них варто віднести, перш за все, гроші, які доведеться заплатити за оцінку обраної нерухомості, її страхування та державне мито за реєстрацію договору іпотеки . Сюди ж варто віднести витрати на ріелтора, які складають від 3 до 5% від вартості обраного житла. Звичайно, на даному фахівця можна заощадити і займатися пошуком житла, його перевіркою і збором документів самостійно, але це зажадає від вас досить багато часу і сил, а іноді і міцної нервової системи.

Звичайно, військова іпотека в банках має особливості, які доставляють ряд незручностей, але навіть при їх наявності іпотечні кредити, призначені спеціально для військовослужбовців, залишаються поза конкуренцією.

В які банки звертатися?
В які банки звертатися?