Реклама
Реклама
Реклама

Іспит для мотоциклістів ускладнять, а заборона їзди на одному колесі з'явиться в ПДР

ДАІ Мінська розповіла про нововведення для мотоциклістів.

ДАІ готується уважно моніторити ситуацію на дорогах столиці з настанням мотосезону, пише onliner.by . Обговорюється введення додаткових заходів для забезпечення дорожньої безпеки, в тому числі ускладнення іспиту в ДАІ для отримання прав категорії «А» і «А1». Крім того, не виключено, що додаткові норми будуть прописані в Правилах дорожнього руху. Про це сьогодні під час прямої лінії повідомив начальник УДАІ ГУВС Мінміськвиконкому Вадим Гаркун.

У ПДР з'явиться норма, що забороняє їзду на задньому колесі?

Можливо. Така ініціатива є, обговорення ведеться.

Вадим Гаркун розповів, що ДАІ веде діалог з мотоциклістами, обговорюючи існуючі проблеми.

- На перше місце ми ставимо взаємну повагу один до одного всіх учасників дорожнього руху, - пояснив начальник мінської ДАІ. - Є інструменти, які дозволять вплинути на ситуацію. Зокрема, обговорюється пропозиція внести до Правил дорожнього руху норму, яка забороняє рух по дорогах загального користування на одному колесі.

Мотоциклістам можуть заборонити в'їзд на окремі ділянки проспектів і вулиць Мінська?

Не виключено. Таку пропозицію в ДАІ також розглядають.

- Ми вивчаємо досвід різних регіонів країни, такий захід застосовується в деяких містах. Дійсно, при необхідності може бути розглянуте питання про те, щоб заборонити мотоциклістам рухатися по певних ділянок вулично-дорожньої мережі. Ми будемо моніторити ситуацію, оперативно вносити свої пропозиції і коректування, - сказав начальник столичної Державтоінспекції.

Здати на права категорії «А» стане складніше?

Так, іспит в ДАІ для отримання посвідчення водія категорій «А» і «А1» ускладнять. Рішення прийнято, зміни вступлять в силу з 22 квітня.

Крім звичних елементів, таких як «вісімка», управління мотоциклом на мінімальній швидкості, рух по прямій, з'являться нові: маневрування в умовах обмеженого часу (коли за 7 секунд потрібно буде об'їхати перешкоди), габаритна «змійка» та інші.

У Державтоінспекції вважають, що введення додаткових елементів зажадають від претендентів на отримання водійських прав додаткової підготовки і певного рівня майстерності.

Іспит в міських умовах поки не буде проводитися.

- Таке питання опрацьовується, але є певні труднощі, - відзначили в ДАІ.

У ПДР з'явиться норма, що забороняє їзду на задньому колесі?
Мотоциклістам можуть заборонити в'їзд на окремі ділянки проспектів і вулиць Мінська?
Здати на права категорії «А» стане складніше?