Реклама
Реклама
Реклама

13 мікрорайонів Києва два дні сиділи без води через поломки колектора

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

10 серпня 2015 року, 7:33 Переглядів: 10 серпня 2015 року, 7:33 Переглядів:   Жага

Жага. Черги за водою шикувалися до водовозки біля будинків.

Через ремонт центрального каналізаційного колектора Києва жителі 13 мікрорайонів залишилися без води на цілих два дні. Під час, коли на вулиці стояла спека +35, киянам довелося вистоювати у величезних чергах, щоб набрати воду з бюветів. Багато жителів скаржилися, що до будинків не приїжджали обіцяні водовозки, а пенсіонерам довелося просити допомоги у сусідів. Влада каже: якщо не запустити в роботу новий колектор, то такі ПП траплятимуться все частіше. Але на його будівництво немає грошей.

ЧЕРЗІ до бювету. Від водопостачання відключили п'ять мікрорайонів в Оболонському районі: Мінський, Оболонь, Пріорка, Куренівка (частково), Рибальський острів, чотири - в Подільському районі: Вітряні Гори, селище Шевченко , Мостицький, Виноградар, і чотири - в Шевченківському районі: Нивки, Дегтяр, Сирець і Волейків. Відключення відбулося близько 22:30 минулого четверга - через аварійну ситуацію на центральному колекторі. Через це тисячі городян залишилися без води - і холодної, і гарячою. Люди скаржилися, що не могли знайти аварійні водовозки і нарікали на величезні черги до бюветів. "Це кошмар! Я простояла близько години, щоб набрати воду в баклажки з бювету. Спасибі сусідам: вони допомогли мені донести все це до будинку і занести в квартиру. Адже у нас, плюс до всього, не працює ліфт! А я живу на 8 поверсі ", - нарікає мешканка Оболоні пенсіонерка Тамара Григорівна. "Добре, що є абонемент в спортзал - займатися лінь, так хоч помиюся там", - сумно жартувала Христина Краснюк. Були навіть люди, готові на радикальні заходи. "Пропоную визначитися з місцем підпалу шин, якщо воду так і не дадуть", - заявив киянин Алекс Макітра. Благо, до підпалу шин справу так і не дійшла: вода в кранах почала поступово з'являтися в суботу з ранку.

КОЛЛЕКТОР. В "Київводоканалі" запевняють, що виною всьому - аварійний стан центрального колектора, який був введений в експлуатацію ще в 1970-х роках. "Відбулася загроза обвалення схилу в Подільському районі, на вулиці Фрунзе. Ми врізали ділянку нового трубопроводу довжиною в 100 метрів і переключили на нього старий колектор. О 17:00 6 серпня ми попередили жителів, що з 22:00 на два дні буде обмеження водопостачання . Ця інформація була розміщена на нашому сайті, розклеєні оголошення біля під'їздів ... Воду можна було набрати в бюветах, а також в дев'яти водовозці, які працювали цілодобово і стояли в конкретних адресах (їх адреси теж містилися в оголошеннях). Якщо в найближчі часом не закінчити будівництво нової гілки колектора і не запустити її, то кількість подібних аварій буде рости ", - розповіли в" Київводоканалі ". "З міськбюджету було виділено 55 млн грн: 40 пішло на будівництво нової гілки колектора, а 15 - на ремонтні роботи старого колектора. Щоб закінчити нову гілку, потрібно 300 млн (близько 200 до кінця цього року). Але в міському бюджеті таких коштів немає. Вся надія на держава ", - розповів нам заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Вся надія на   держава   , - розповів нам заступник голови КМДА Петро Пантелєєв

Незручності. Люди годинами чекали своєї черги, щоб про запас запастися водою з бюветів для всієї родини

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "13 мікрорайонів Києва два дні сиділи без води через поломки колектора". інші комуналка дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Гінжул

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ