Реклама
Реклама
Реклама

Варіанти обробки стін на кухні, декоративне оздоблення кухні, внутрішнє оздоблення стелі, дизайн маленької кухні, фото, варіанти і приклади.

Якщо ви вирішили відремонтувати свою кухню, в першу чергу, вам потрібно приділити особливу увагу декоративному оздобленні стін. До підбору матеріалу для обробки стін на кухні потрібно поставитися з особливою ретельністю, адже в подальшому, ці стіни будуть часто піддаватися несприятливих впливів, таким як випаровування і вологість. Декоративне оздоблення кухні є найкращим варіантом і повинна надійно захищати стіни від несприятливих факторів. Так як на кухні прибирання проводиться частіше, ніж в інших приміщеннях, поверхня стін повинна нормально переносити часту вологе прибирання різними миючими засобами, без будь-яких негативних наслідків.

Декоративне оздоблення кухні

Найчастіше, обробка стін на кухні носить зонний характер. Для зон кухні, схильним до посиленому впливу перерахованих вище несприятливих чинників, застосовують спеціальні стійкі оздоблювальні матеріали. А області кухні, які не схильні до дії несприятливих чинників, можна обробляти на свій смак, повністю віддавшись своїм уподобанням.
Також, потрібно серйозно поставитися і до вибору обробного матеріалу, адже цей вибір позначиться на загальному інтер'єрі і стилі будинку. Інтер'єр кожної кімнати вашого будинку може бути різним, відповідно і критерії для вибору оздоблювальних матеріалів в різні кімнати будинку, теж будуть різними.
Найчастіше люди, при виборі матеріалу для оздоблення стін на кухні, крім частини фартуха, віддають перевагу декоративної штукатурки . Її позитивною характеристикою є те, що вона відмінно справляється з несприятливим впливом на неї мікроклімату кухні, що не маловажно для декоративного оздоблення кухні. До того ж, асортимент декоративної штукатурки досить великий. Ви з легкістю підберете підходящий варіант для всіх кімнат вашого будинку. Для вас, також не складе труднощів, зробити стіни вашого будинку оригінальними - такими, яких ні в кого немає. Поговоримо про експлуатаційні характеристики декоративної штукатурки. Вона легко піддається вологого прибирання, дозволяє стінам дихати, зайва вологість їй ні по чому, і, до того ж, декоративна штукатурка виготовлена ​​виключно з екологічно чистих матеріалів. Якщо ви вирішили використовувати декоративну штукатурку для оздоблення стін на кухні, найкраще підібрати варіанти світлих, синіх і білих тонів.
Найчастіше, обробка стін на кухні носить зонний характер

Крім декоративної штукатурки, досить поширеним обробним матеріалом є вінілові або бамбукові шпалери. Цей матеріал володіє підвищеними вологостійкими характеристиками. Незалежно від того, які оздоблювальні матеріали ви вибрали, слід розуміти, що при недотриманні правил обробки, їх позитивні експлуатаційні якості і характеристики можуть бути загублені. Першим кроком при декоративній обробці кухні є підготовка поверхонь стін. Вони повинні бути ретельно очищені від попередньої обробки, відшліфовані і прошпаклёвани. Тільки після якісної підготовки поверхонь стін, слід приступати до обробки стін на кухні. Звичайно, всі роботи повинні проводитися за заздалегідь розробленим планом, відповідно до ваших цілями, яких ви збираєтеся досягти.
Щоб примножити термін експлуатації оздоблювальних матеріалів, потрібно дотримуватися простих правил: не допускати їх впливу з гарячою водою і систематично здійснювати вологе прибирання.
Особливу увагу слід приділити пошуку та усунення періодично виникають механічних пошкоджень. Адже якщо пустити все на самоплив, кухонні волога і випаровування потраплять у внутрішні шари оздоблювального матеріалу, що неминуче призведе до руйнування всього оздоблювального шару, і вплине на довговічність ремонту.
Деякі фото варіантів оздоблення стін на кухні можна подивитися в галереї .