Реклама
Реклама
Реклама

Сканер відбитків - тепер і на флешці Verbatim

Нехай компанія Verbatim - не самий помітний ІТ-гравець, але по її стенду на виставці IFA 2018 можна було відстежити головні тренди останнього часу в світі інформаційних технологій.

Нехай компанія Verbatim - не самий помітний ІТ-гравець, але по її стенду на виставці IFA 2018 можна було відстежити головні тренди останнього часу в світі інформаційних технологій

Один з найпомітніших трендів останнього часу, особливо в європейському регіоні, звичайно ж, - директива GDPR, відповідати вимогам якої зобов'язані всі, хто працює з інформацією компанії. Тому на стенді Verbatim красувався великий плакат, який нагадує про те, що рішення виробника можуть допомогти надійно і захищено зберігати дані користувачів. А серед продемонстрованих на IFA 2018 новинок в першу чергу варто зупинитися на флеш-накопичувачі з вбудованим сканером відбитків. Він дозволяє зберігати дані в зашифрованому вигляді і отримувати до них доступ через біометричну ідентифікацію. Можлива організація доступу за відбитками до п'яти чоловік.

Можлива організація доступу за відбитками до п'яти чоловік

У цьому, як у всіх аналогічних по функціональності рішеннях Verbatim, реалізовано 256-бітове апаратне AES-шифрування. Доступні також зовнішні жорсткі диски і SSD з вбудованою цифровою клавіатурою для набору пароля довжиною до 12 цифр. У разі перевищення допустимого числа введення невірних паролів весь вміст цих накопичувачів стирається. Максимальний обсяг таких накопичувачів - 256 ГБ для зовнішнього SSD і 1 ТБ для жорсткого диска.

Максимальний обсяг таких накопичувачів - 256 ГБ для зовнішнього SSD і 1 ТБ для жорсткого диска

За визнанням представника Verbatim по нашому регіону Марини Барт, подібні пристрої користуються в Україні досить великим попитом, особливо в бізнес-сегменті, де крадіжка конфіденційної інформації може обернутися крахом для компанії.
За визнанням представника Verbatim по нашому регіону Марини Барт, подібні пристрої користуються в Україні досить великим попитом, особливо в бізнес-сегменті, де крадіжка конфіденційної інформації може обернутися крахом для компанії
У найближчих планах Verbatim, як повідомила Марина Барт, виведення на український ринок рішень під торговою маркою Freecom. На IFA 2018 під цим брендом був представлений перший SSD виробника, оснащений інтерфейсом Thunderbolt 3. Для моделі mSSD Celeritas Thunderbolt 3 була заявлена ​​максимальна швидкість передачі даних до 2800 МБ / с. Для того, щоб можна було наочно переконатися в цьому, в експозиції був розміщений тестовий ноутбук, з підключеним до нього SSD. Варто зазначити, що цей пристрій було укладено в металевий корпус, покликаний додатково захистити його від механічних пошкоджень.

І якщо вже зайшла мова про міцність, то не можна не відзначити вражаючу демонстрацію можливостей нового флеш-накопичувача Tough MAX, укладеного в пластиковий корпус з композитного матеріалу KyronMAX. Всі бажаючі могли бити його важким молотом, після чого не залишалося ніяких пошкоджень. Якщо в минулому році цю розробку показували, як прототип, то зараз вона вже виходить на ринок в варіантах 32 і 64 ГБ.

Ще один перспективний, на думку представника Verbatim, напрямок - бездротові зарядні пристрої та аксесуари для смартфонів. На IFA 2018 компанія показала нові бездротові ЗУ зі стильним дизайном.

А зовнішній жорсткий диск Store 'n' Go об'ємом 1 ТБ з вбудованим слотом для карт пам'яті SD дозволить оперативно зберігати інформацію з них у разі, якщо на ноутбуці відсутній відповідний зчитувач.

Виробник оновлює і свою лінійку карт пам'яті, представивши швидкісні пристрої в серії Pro + обсягом 64 ГБ і Pro II Plus на 128 ГБ.

Виробник оновлює і свою лінійку карт пам'яті, представивши швидкісні пристрої в серії Pro + обсягом 64 ГБ і Pro II Plus на 128 ГБ

На думку представника Verbatim, найбільш довговічними і надійними засобами резервного копіювання є оптичні диски, для яких в спеціальній серії заявлений термін збереження інформації не менше 100 років.


Ви можете підписатися на наш Telegram-канал для отримання найбільш цікавої інформації