Реклама
Реклама
Реклама

ВлГУ і професор оскаржують звинувачення в плагіаті

Професор Володимирського державного університету Валентина Гуляєва і сам вуз подали апеляції на рішення суду, який визнав навчальний посібник Гуляєвой плагіатом, списаним з книги «Давня Русь у світлі зарубіжних джерел» (редактор - Олена Мельникова) Професор Володимирського державного університету Валентина Гуляєва і сам вуз подали апеляції на рішення суду, який визнав навчальний посібник Гуляєвой плагіатом, списаним з книги «Давня Русь у світлі зарубіжних джерел» (редактор - Олена Мельникова).

Про це повідомила «Лента.ру »З посиланням на наявні в редакції копії документів. Заяви були подані ще 1 квітня, проте позивачі отримали їх ближче до кінця місяця.

Професор стверджує, що не мала ніякої вигоди від поширення книги і надрукованим посібниками не користувалася. За словами Гуляєвой, вона користувалася тільки своїм рукописом, яку видав ВлГУ, що не уклавши з нею ніякого договору.

Поряд з іншими аргументами, Гуляєва в своїй апеляції звертає увагу на те, що факт збитку, нанесеного авторам оригінального праці, не доведений. Суми ж, які суд постановив виплатити позивачам, не враховують її матеріального становища: вона є пенсіонером і найближчим часом повинна перенести операцію.

Професор також зауважила, що суд не встановив, чи є позивачі авторами спірних фрагментів, і що в «Стародавньої Русі» міститься багато загальновідомих фактів. «Кількість же загальновідомих фактів в книзі позивачів, а також точний розмір запозичення авторського тексту, а не загальновідомих фактів, судом не виявлявся», - йдеться в апеляції.

ВлГУ в своїй апеляції говорить про те, що авторське право на виплати на дітей не зареєстровано за університетом і вуз не може нести відповідальність за плагіат. І Гуляєва, і ВлГУ просять переглянути рішення суду і відмовити позивачам в їхніх вимогах, повідомляє «Лента.ру» .

суд визнав плагіатом «Навчальний посібник» в кінці лютого 2013 року. Він постановив виплатити Мельникової і її співавторів по 70 тисяч рублів (20 з них - компенсація порушення авторських прав, а 50 - компенсація моральної шкоди), вилучити «Навчальний посібник» з обігу і заборонити його передрук.

Фото: офіційний сайт ВлГУ