Реклама
Реклама
Реклама

У Володимирі побудують дві набережні: на Клязьмі і на Содишке

Багато городян погодяться з тим, що місту Володимиру вкрай не вистачає красивою набережною. Але незабаром мрія може стати реальністю. Причому в планах у обласної та міської влади - не одна, а відразу дві набережні, які в майбутньому прикрасять місто.

Про будівництво набережної в центрі міста на Клязьмі серйозні розмови почали вестися ще в 2013 році, коли в наш регіон тільки-тільки прибула губернатор Світлана Орлова. Глава регіону відразу ж сказала: «Набережній у Володимирі - бути».

Дизайн-проект Клязьминского набережній демонструвався на недавньому VI економічному форумі. Згідно з проектом мощена плиткою набережна простягнеться по лівому березі річки Клязьма майже на два кілометри - від моста в Заміський парк і до Робочого спуску (в районі залізничного вокзалу).

Згідно з проектом мощена плиткою набережна простягнеться по лівому березі річки Клязьма майже на два кілометри - від моста в Заміський парк і до Робочого спуску (в районі залізничного вокзалу)

Розроблено та затверджено проект зміцнення берега Клязьми протягом 2,2 кілометрів. Ці роботи належить виконати перед будівництвом набережної. На набережній будуть велодоріжки, фонтани, спортивні зони, оглядові майданчики, невелика пристань, кафе і ресторани, альтанки та лавочки. Звичайно, не обійдеться і без робіт по озелененню.

За приблизними розрахунками, які проводила володимирська мерія два роки тому, проект оцінюється в мільярд рублів. Зрозуміло, що без серйозного співфінансування з держбюджету при будівництві такого масштабного об'єкту не обійтися, а тому губернатор Світлана Орлова і сіті-менеджер Андрій Шохін сподіваються на потрапляння в одну з федеральних програм. Главі регіону вдалося добитися включення до держпрограми проекту Либідської магістралі, ось і в справі будівництва набережної на Клязьмі жителі обласного центру дуже сподіваються на зв'язку Орлової в Кремлі.

Перспективи будівництва ще однієї міській набережній, яка простягнеться вздовж південного берега водосховища Содишка, прояснилися на публічних слуханнях проекту забудови нового мікрорайону, розташованого між водоймою і селищем РТС, повідомили наші колеги з інтернет-видання «Заклик-ТВ».

Проект замовив скандально відомий володимирський бізнесмен Володимир Бубнов, який кілька років тому викупив за 150 мільйонів рублів ділянку землі площею 39 гектарів. Свого часу Бубнов намагався вигнати з сусідньої території АЗС «Ростех», в'їзд на яку він одного разу перегородив парканом. Крім того, Бубнов вкрай складно і знову-таки зі скандалами погоджував плани забудови мікрорайону з мерією Володимира.

Проект забудови кварталів на березі Содишкі розробила компанія «АС-Студія». У планах інвестора - будівництво десяти житлових будинків висотою 12-17 поверхів, з вбудованими дитсадками на 150 місць; дворівневі підземні парковки на 2226 машино-місць і нова школа на 1100 місць.

У новому мікрорайоні будуть жити майже 9 тисяч осіб. На березі Содишкі проектувальники передбачили місце під новий міський парк, до якого можна буде дістатися по бульвару. У парку запроектовані спортмайданчики, ФОК, база МНС з рятувальною станцією, пляж, амфітеатр і сама набережна, яка простягнеться вздовж берега майже на кілометр.

За проектом забудова мікрорайону почнеться через два роки, а повністю інфраструктура буде сформована до 2028 року. Залишається сподіватися, що плани інвестора з будівництва не тільки житла, але і соціальних об'єктів, що не розійдуться з реаліями, як це часто траплялося при забудові інших мікрорайонів міста Володимира.