Реклама
Реклама
Реклама

Син Володимира Шаїнського через суд відстоює своє право на спадщину батька

9:46, 20.09.2018

композитор Володимир Шаїнський пішов з життя в грудні минулого року на 93-му році життя після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням. На похоронах автора безлічі улюблених дитячих пісень була присутня вся його велика родина, згуртована горем: третя дружина Світлана, діти від третього шлюбу В'ячеслав і Анна, а також син від другого шлюбу Йосип з дочкою Алісою. Однак через рік після смерті Шаїнського в родині композитора може наступити розлад через спадщину.

Середній син Володимира Яковича Йосип зараз проживає в Ізраїлі, але спеціально прилетів до Росії, щоб оформити своє право на вступ у спадок. Однак його чекало розчарування: нотаріус відмовився видавати синові композитора свідоцтво про право на спадщину і оголосив, що все своє майно Шаїнський заповідав третій дружині Світлані, а та, в свою чергу, може передати його дітям - В'ячеславу і Ганні. Таким чином Йосип і двоє його дітей, онуки Шаїнського, залишилися ні з чим.

Таким чином Йосип і двоє його дітей, онуки Шаїнського, залишилися ні з чим

Володимир Шаїнський з дружиною

Йосип Шаїнський був змушений звернутися в Міщанський суд, щоб оскаржити заповіт і отримати частку спадщини, гарантовану йому законом. «Позивач заперечує постанову про відмову у вчиненні нотаріальних дій та просить його скасувати», - цитує прес-секретаря Міщанського суду Юлію Котоміна « Московський комсомолець" .

Варто відзначити, що родичам Володимира Шаїнського є за що боротися. Композитор володів чотирикімнатній квартирою площею 105 квадратних метрів в сталінському будинку в центрі Москви. У минулому році ріелтори оцінювали її вартість в 26 мільйонів рублів. Також у нього був гараж і дача в Підмосков'ї. Крім того, Шаїнський володів нерухомістю в США. Розкішний будинок з садом в Сан-Дієго, за чутками, можна оцінити в 49 мільйонів рублів. Поділити доведеться і права на пісні композитора. Правда, наближені до сім'ї Шаїнського джерела ще в минулому році заявляли про те, що розміри спадщини Володимира Яковича сильно перебільшені: будинок в США нібито був куплений в іпотеку і проданий ще при житті композитора через те, що сім'я не могла виплачувати кредит, а авторські гонорари не приносили істотного доходу.

Правда, наближені до сім'ї Шаїнського джерела ще в минулому році заявляли про те, що розміри спадщини Володимира Яковича сильно перебільшені: будинок в США нібито був куплений в іпотеку і проданий ще при житті композитора через те, що сім'я не могла виплачувати кредит, а авторські гонорари не приносили істотного доходу

Володимир Шаїнський з дружиною Світланою

Нагадаємо, що Володимир Шаїнський був одружений тричі. Зі своєю третьою дружиною Світланою він познайомився, коли їй було всього 17 років, а йому - 58, тобто вона була молодшою ​​свого чоловіка на 41 рік. Проте шлюб був щасливим. Завдяки турботі дружини Шаїнський зміг довгі роки боротися з раком шлунка.

Читайте також:

Володимира Шаїнського поховали на Троєкуровському кладовищі

Стала відома причина смерті Володимира Шаїнського

Володимир Шаїнський. Сьогодні ввечері. Випуск від 12.12.2015