Реклама
Реклама
Реклама

Огляд смартфона Meizu Pro 6 Plus: в два рази дешевше iPhone

  1. Як Samsung, але дешевше
  2. величезний екран
  3. прокачали камеру
  4. соковитий звук
  5. Дизайну немає, але зібраний відмінно
  6. безвідмовний сканер

Поки елітні власники топових iPhone і Samsung розмірковують, який чохол підібрати для нового телефону за 60-80 тисяч рублів, щоб через рік перепродати апарат, прості люди купують телефони подешевше. Навіщо платити 62 990 рублів за iPhone 7 Plus, коли на полиці в магазині за 34 990 рублів коштує Meizu Pro 6 Plus? Але може, він чимось гірші?

Як Samsung, але дешевше

Meizu повернулася до процесорів Samsung, у Pro 6 Plus коштує такий же чіп, що і в топових Galaxy S7 або S7 Edge, тільки частота нижче. На роботу це жодним чином не впливає, хіба що самолюбство страждає, якщо запускати бенчмарк і порівнювати з аналогічними результатами у дорогого корейця. Трохи менше, але не смертельно, всі ігри йдуть, а гранично лаконічне меню і так працює дуже швидко. У смартфоні фірмова операційка Meizu Flyme 6 і Android 7 - все свіже.

Телефон випускається в двох версіях: 4 і 64 Гбайт оперативної і вбудованої пам'яті, або 4 і 128 Гбайт пам'яті. Слота під microSD немає, тому краще не економити і взяти варіант подорожче, якщо плануєте постійно використовувати камеру. У всіх інших випадках достатньо і стандартних 64 Гбайт. 2 SIM-карти і підтримка LTE присутні.

Смартфон заряджається від USB-C, він підтримує швидку зарядку mCharge, з 0 до 50% йде за півгодини, а на повну - 1,5 години. Автономність середня для пристроїв такого типу, телефон з батарейкою на 3400 мАг витримує день активного використання, коли по черзі працює то навігатором, то плеєром, то прокачує соцсеточкі. Показники на рівні того ж Galaxy S7 Edge, а якщо хочете більш високих результатів, тоді Huawei Mate 9 поза конкуренцією.

величезний екран

Дисплей з 5,7-дюймовою діагоналлю і дозволом 1440х2560 точок з AMOLED-матрицею. Великий, яскравий, красивий і з вузькими рамками, кольору виглядають не дуже натурально, зате соковито. Працює функція Always On, коли в режимі очікування видно рівень заряду і годинник, але додаткові повідомлення додатків, як у Samsung, туди не потрапляють.

прокачали камеру

Слабке місце смартфонів Meizu - камери: поспілкуйтеся з власниками телефонів, вони розкажуть, як страждають з цього приводу. Сучасний флагман повинен відмінно знімати без налаштування параметрів в меню, навів - зняв - пішов далі, а фотки між тим полетіли в соцмережі.

Meizu починає виправлятися: Pro 6 Plus - перший телефон компанії, який отримав оптичну стабілізацію, так що модуль на 12 мегапікселів від Sony з лазерної фокусуванням тепер здатний на більше.

Результати при денній зйомці відмінні, різка картинка і соковиті кольори, результати вечірньої зйомки вже залежать від освітлення і умов. Одна справа - знімати нерухомі і яскраві ліхтарики на зимовій вулиці, а інше - намагатися зняти стрибки одного на сноуборді. Саме час включити кільцеву спалах і закликати на допомогу всі 10 діодів.

Телефоні пише відео в 4К, але за якістю запису не може змагатися ні з топовими Galaxy, ні з iPhone, над цим ще працювати і працювати.

соковитий звук

Meizu хвалиться окремим аудіочіпом зі складною назвою з букв і цифр. Суть в тому, що для прослуховування музики потрібно підбирати хороші навушники. У комплекті гарнітури немає, тому для прослуховування пісень потрібно купувати навушники або брати свої, а заодно підібрати пісні у відмінній якості. Просунуте музичне нутро Meizu Pro 6 Plus в парі з якісними навушниками за ціною самого телефону творить чудеса - на обличчі з'являється посмішка, коли чуєш "багатий" звук. Чи варто слухати lossless-аудіо на смартфоні? Питання риторичне, але багатьом подобається.

Дизайну немає, але зібраний відмінно

Китайські дизайнери не блищать талантами, свіжі ідеї зустрінете рідко, зате часто бувають вдалі копії. Meizu Pro 6 Plus - якраз такий, спереду його можна легко переплутати з iPhone, якщо не звернути увагу на різну форму кнопок під екраном. Ззаду відмінностей трохи більше, камера оформлена інакше. Але це все дрібниці, на які ласі фанати мобільних пристроїв, а покупець просто хоче добротно зібрану річ, яка б опрацювала довше.

У Meizu Pro 6 Plus якісно зібраний алюмінієвий корпус і дуже великий 5,7-дюймовий екран. Чи не перебір? На тлі iPhone 7 Plus з 5,5-дюймовим екраном Meizu чи не здається гігантом-переростком, до того ж він ще й не такий слизький. Бока у нього не вигнуті, як в iPhone, а плоскі, хоча однією рукою все одно їм користуватися неможливо, набирати повідомлення або фотографувати потрібно двома, інакше легко упустити.

Бока у нього не вигнуті, як в iPhone, а плоскі, хоча однією рукою все одно їм користуватися неможливо, набирати повідомлення або фотографувати потрібно двома, інакше легко упустити

безвідмовний сканер

У всіх сучасних Meizu працює оригінальна система управління. Під екраном розташована кнопка mTouch, вона розрізняє торкання і натискання. Торкнулися - зробили крок назад в додатку, а натиснули - вийшли з програми, якщо затиснути кнопку, то блокується екран. Звучить як тарабарщина, але якщо спробувати, то до такої методики швидко звикаєш, тут немає звичної для Android кнопки "назад".

Ще в кнопку вбудований сканер відбитків пальців, спрацьовує він швидко, працює без збоїв, а штука в повсякденному житті дуже корисна, ще вміє визначати серцевий ритм.

Ще в кнопку вбудований сканер відбитків пальців, спрацьовує він швидко, працює без збоїв, а штука в повсякденному житті дуже корисна, ще вміє визначати серцевий ритм

Meizu Pro 6 Plus - приклад того, що китайське - це добре. В першу чергу тому, що дешево, якщо порівняти з найближчими аналогами. Рівноцінний за характеристиками Samsung Galaxy S7 Edge з вигнутим екраном коштує 54 990 рублів, iPhone 7 Plus ще дорожче. Наворотів у Meizu Pro 6 Plus не менш, а цінник при цьому адекватний - 34 990 рублів.

Навіщо платити 62 990 рублів за iPhone 7 Plus, коли на полиці в магазині за 34 990 рублів коштує Meizu Pro 6 Plus?
Але може, він чимось гірші?
Чи варто слухати lossless-аудіо на смартфоні?
Чи не перебір?