Реклама
Реклама
Реклама

Віза для інвесторів в нерухомість ОАЕ

  1. Поділіться цією статтею про ОАЕ в соціальних мережах:

Якщо ви інвестор, який бажає придбати нерухомість в країні, в який ви далі хочете жити, ростити дітей і розвивати свій бізнес або ж просто проводити відпустку, то ця стаття допоможе вам розібратися з можливими підводними каменями при отриманні дозволу на проживання або резидентної візи в ОАЕ. І хоча інвестори в нерухомість все так же залишаються головними вкладниками в не-нафтову частину ВВП країни, існує чимало труднощів, які необхідно подолати на шляху до володіння власністю і імміграції в ОАЕ. Нофі Моджіді, фахівець міжнародної служби по роботі з приватними клієнтами Fragomen, пояснює, як отримати дозвіл на проживання за рахунок володіння власністю.

У чому полягає різниця вид на проживання і віза резидента?

Вид на проживання і віза для інвесторів в нерухомість дають право на тимчасове перебування в країні інвестора і його утриманців на підставі володіння нерухомістю. Принципова відмінність полягає в тому, що вид на проживання для власників нерухомості необхідно оновлювати кожні два роки для нерухомості, придбаної в Дубаї, в той час як резидентський віза з багаторазовим в'їздом повинна оновлюватися кожні шість місяців і діє при покупці нерухомості в будь-якому еміраті.

Обов'язковий мінімальний обсяг інвестицій

Для того щоб мати право подати на посвідку на проживання або візу резидента, придбана нерухомість повинна оцінюватися не менше ніж в 1 мільйон дирхамів. При оформленні дозволу на проживання можливе отримання кредиту, проте якщо ви отримуєте кредит на нерухомість, необхідно відразу ж виплатити не менше 50% початкової вартості або ж ви повинні внести 1 мільйон дирхамів, якщо вартість нерухомості становить понад 2 мільйони.

критерії інвестицій

Власність повинна перебувати в повноправне володіння інвестора, якому необхідний документ, що підтверджує право на володіння цією нерухомістю, виданий на його ім'я. Крім того, об'єкт повинен бути підготовлений для того, щоб в нього відразу ж можна було в'їхати, і його розмір повинен бути достатнім для всіх членів сім'ї інвестора (якщо даний пункт актуальний). Якщо власниками нерухомості є кілька інвесторів, то загальна вартість повинна становити більше 1 мільйона дирхамів. Якщо інвестори одружені, необхідно надати легалізовану копію свідоцтва про шлюб. Перевірка на відповідність усім інвестиційним вимогам для отримання посвідки на проживання проводиться в Земельному комітеті Дубая, для отримання візи резидента - відповідним імміграційним органом. Крім того, мінімальний місячний дохід інвестора повинен складати 10 000 дирхамів або еквівалентну суму в іноземній валюті. Джерело доходу інвестора може перебувати як на території ОАЕ, так і за її межами.

Необхідні документи

Стандартний список документів, необхідних для отримання посвідки на проживання або резидентної візи, включає в себе копії паспортів та дійсних віз, паспортні фотографії, довідки з поліції про відсутність судимості, документи на право володіння нерухомістю, легалізовані свідоцтва про шлюб, завірені банківські довідки, підтвердження медичної страховки для заявників та їхніх утриманців, а також документ від Управління енерго- і водопостачанням Дубая. Як Земельний комітет Дубая, так і відповідний імміграційний орган може запросити надання додаткових документів.

На що звернути увагу

Необхідно взяти до уваги деякі важливі фактори:

  • Подружжя та утриманці підпорядковуються певним критеріям, які висуваються до утриманцям спонсора.
  • Спонсорство домашніх працівників можливо при оформленні дозволу на проживання, але при резидентської візі на нього необхідно отримати дозвіл від відповідного імміграційного органу.
  • При подачі на дозвіл на проживання спонсорам необхідно пройти медичний огляд в ОАЕ.
  • Ні вид на проживання, ні віза резидента не забезпечують отримання громадянства.
  • Власникам посвідки на проживання або візи резидента забороняється працювати.
  • Максимального періоду перебування в країні як з видом на проживання, так і з резидентської візою, не існує. Однак власникам посвідки на проживання можна безперервно перебувати за межами ОАЕ більше шести місяців.
  • При отриманні дозволу на проживання Департаментом економічного розвитку видається також ліцензія інвестора, яка дійсна протягом чотирьох років і може бути оновлена ​​в подальшому.

Яка буде вартість

Державні мита за посвідчення на проживання складають близько 13 000 дирхамів. Якщо інвестор спонсорує утриманців, до цієї суми додається по 3 000 дирхамів за кожного утриманця. Державні мита за оформлення резидентної візи становлять приблизно 2 100 за кожного заявника і утриманця і оплачуються кожні шість місяців.

Дізнатися більше про візах в ОАЕ ви можете на нашому сайті.

Стаття опублікована 1 5 липня 2016 р

Поділіться цією статтею про ОАЕ в соціальних мережах:

Читайте ще цікаве по темі:

Податкова служба ОАЕ про принципи оподаткування компенсаційних платежів

16 жовтня '18

Нова ініціатива податкової служби ОАЕ є базою спрощених, але точних роз'яснень для власників компаній і споживачів

Читати далі

Департамент економічного розвитку Абу-Дабі виділяє 50 мрлд дирхам на розвиток

26 липня '18

Нововведення в ОАЕ для надання підтримки підприємцям, малим і середнім підприємствам, приватному сектору.

Читати далі

Рамадан в 2018 в Дубаї, ОАЕ, доводиться на туристичний сезон: влада Дубая пом'якшують правила

03 травня '18

Гнучкі правила для готельно-ресторанного бізнесу в Дубаї під час Рамадану.

Читати далі У чому полягає різниця вид на проживання і віза резидента?