Реклама
Реклама
Реклама

Як виграти суд щодо позбавлення прав?

  1. Правильний настрій запорука успіху
  2. Дрібниць в суді не буває
  3. стратегія перемоги
  4. Готуємося до першого засідання
  5. Перше судове засідання
  6. Грамотне поведінку на суді
  7. важливий свідок
  8. Роль понятих та свідків в процесі
  9. підсумок

У автолюбителя, який сильно «накосячілі», можуть тимчасово вилучити водійське посвідчення. За чинним законодавством позбавляти автовласника водійських прав може тільки суд.

Логічно, що багатьох водіїв цікавить, чи можна виграти суд у співробітників ГИБДД, і залишитися зі своїм документом. Ми розглянемо, як потрібно поводитися в суді, і яка стратегія захисту допоможе вам перемогти самостійно.

Правильний настрій запорука успіху

Автоюрист, що спеціалізуються на справах щодо позбавлення водійських прав, озвучують наступну статистику: мирові судді, які є першою інстанцією по розгляду адміністративних справ, приблизно в 95% випадків позбавляють автолюбителів посвідчення. Вищестояща судова інстанція, часто виносить виправдувальні рішення.

Таким чином, Автоюрист настійно рекомендують водіям оскаржити судові вердикти у вищестоящому суді.

Автовласники мають тільки 10 днів після прийняття рішення по справі для його оскарження Автовласники мають тільки 10 днів після прийняття рішення по справі для його оскарження. Протягом цього часу необхідно отримати на руки постанову суду і подати скаргу в районний чи міський суд.

Водії, цілком, можуть самостійно себе захистити. Для цього необхідно добре вивчити матеріали своєї справи, оцінити доказову базу, виробити стратегію захисту та підготувати всі необхідні документи для суду.

Також, дуже важливий настрій і поведінку в залі суду. Якщо ви відчуєте, що вам необхідний професійний адвокат, то його можна залучити на будь-якому етапі судового розгляду.

Дрібниць в суді не буває

Судове засідання - це дія, яка відбувається за своїми усталеним писаним і «не писаним» правилам. Для того щоб стати переможцем в будь-якій грі необхідно вивчити її правила, а потім їм слідувати.

У всьому світі прийнято відвідувати судову інстанцію в діловому стилі одягу. Не варто одягати косуху і бандану, тому, що так вам зручно.

Природно, ніхто не вимагає, щоб ви приходили в костюмі трійці з метеликом, капелюхом і тростиною. Якщо ви не носите галстуки, то вирушайте без нього. Ваше завдання виглядати строго і охайно. Друга важлива умова - прийти вчасно. Ніколи не з'являтися у суді. Така поведінка розглядається, як неповагу до суду.

Вирушаючи в будь-яку судову інстанцію, необхідно мати при собі паспорт громадянина РФ, для підтвердження своєї особи Вирушаючи в будь-яку судову інстанцію, необхідно мати при собі паспорт громадянина РФ, для підтвердження своєї особи. На засідання суду завжди потрібно приходити з попередньо підготовленими документами. Обов'язково слід захопити з собою ручку і чисті аркуші паперу. Можливо, доведеться скласти якусь клопотання.

На судових засіданнях поводьтеся спокійно і впевнено. На питання судді необхідно відповідати тільки стоячи. До судді прийнято звертатися: «Ваша честь» або «Шановний суд». Говоріть голосно, чітко, виразно, не поспішаючи і, завжди, по суті задається питання. Засідання суду у таких справах відкриті і ви маєте право запрошувати представників ЗМІ.

Коли ви впевнені, що не порушували ПДР і стали жертвою автопідстави, то запрошуйте на судове засідання журналіста і тележурналіста. Як правило, вони охоче приймають такі запрошення. Для них це матеріал для публікації або сюжету. Вам це вигідно, тому, що суддя буде дотримуватися всіх процедур і об'єктивно розглядати справу.

стратегія перемоги

Як виграти суд щодо позбавлення прав Як виграти суд щодо позбавлення прав? Найбільш виграшна стратегія не доводити свою невинність, а звертати увагу суду на порушення закону інспекторами ДАІ, які оформляли документи по правопорушенню.

Також, необхідно загострити увагу на всіх нестиковки в документах, як підтвердження своєї невинності.

Якщо ви не змогли представити якийсь документ, який підтверджує вашу правоту, то заявляйте письмове клопотання судді про запит цього документа з відповідного органу. Одночасно, подавайте друге клопотання про відкладення слухання по справі, поки документ не надійде до суду.

Швидше за все, суддя відхилить ваші клопотання. Але вам це дасть право оскаржити ухвалу суду у вищій інстанції.

Готуємося до першого засідання

Насамперед необхідно проаналізувати всю доказову базу у справі Насамперед необхідно проаналізувати всю доказову базу у справі. У вас на руках повинні бути копії всіх процесуальних документів. Крім того, необхідно взяти копію рапорту інспектора ДІБДР. Якщо в справі є письмові свідчення свідків або понятих, то потрібно зробити собі копії.

Слід уважно проаналізувати всі документи. Згадайте, як відбувалися події насправді і порівняйте з тим, що зазначено в документах. Викладіть всі нестиковки письмово.

Продумайте, які можуть бути ще додаткові докази. Після цього напишіть або надрукуйте на аркушах паперу формату А4 пояснення для суду.

Тільки, використовуйте факти, а не емоції. Підготуйте два примірника - один ви передасте судді, а другий будете мати на руках для виступу.

Потрібно підготувати письмове клопотання про долучення пояснення до матеріалів справи. Також, підготуйте клопотання про виклик до суду всіх свідків, понятих і співробітників ГИБДД по вашій справі. Якщо у вас є додаткові свідки, готові виступити в суді, то готуйте клопотання про їх виклик. Зразки віх документів можна завантажити в Інтернеті.

Перше судове засідання

Судовий процес багато в чому залежить від того, як пройде перше засідання. Воно має ознайомлювальний характер. Спочатку суддя роз'яснить вам ваші права і поцікавиться, чи є у вас клопотання. Ви повинні заявити, що у вас є клопотання і передати їх судді разом з залученим письмовим поясненням.

Суддя обов'язково задасть вам питання: «Чи визнаєте ви свою провину» Суддя обов'язково задасть вам питання: «Чи визнаєте ви свою провину». Для того, щоб виграти суд відповідайте, що не винні і, відповідно, провину не визнаєте. Як правило, водіїв підкуповує гарне розташування судді. Не варто «вестися» на професійні хитрощі людей у ​​мантіях, насправді суддя навряд чи вам співчуває.

Серед адвокатів дуже відомий «сумний» діалог на процесі. Суддя запитує правопорушника: «Ви порушили ПДР?». Обвинувачений відповідає: «Ні». Наступне питання: «Ви їхали під знак?». Приголомшливий відповідь автолюбителя: «Так».

Суворо дотримуйтеся позиції, яка викладена в поясненнях. Ви можете викласти все своїми словами або, коли сумніваєтеся, що пропустіть важливі моменти, прочитати підготовлене пояснення.

Грамотне поведінку на суді

Засідання суду.

Ніколи не потрібно губитися і завжди слід дотримуватися обраної стратегії поведінки. Суддя буде задавати питання по кожному документу, з вашої справи. Тримайтеся спокійно, але з самого початку постарайтеся захопити ініціативу в свої руки.

Відповідайте не поспішаючи і по суті, грамотно обгрунтовуйте всі порушення процесуального порядку.

Після того, як вказали на допущені співробітником ДІБДР порушення, при складанні, конкретного акту чи протоколу заявляйте клопотання про виключення цього документа з доказової бази. Не поспішайте переходити до інших документів. Зачекайте поки суддя прийме або відхилить ваше клопотання.

важливий свідок

Дуже важливим моментом процесу є виклик інспекторів ДАІ на судове засідання, як свідків Дуже важливим моментом процесу є виклик інспекторів ДАІ на судове засідання, як свідків. Пам'ятайте про те, що суддя буде будувати своє звинувачення на свідченнях поліцейських. Тому, заздалегідь підготуйтеся до засідання суду і складіть список питань, які будете задавати дорожньому поліцейському.

Пам'ятайте про свою стратегію захисту та, тому, не доводьте свою правоту, а намагайтеся зруйнувати позицію інспектора. Ще одне важливе правило - ніколи не виправдуйтеся і не погоджуйтеся з застосовним до вас покаранням. Впевнено посилаєтеся на порушення закону при оформленні інспектором документів. Виграний процес багато в чому залежить від напору і поведінки обвинуваченого водія.

Відкидайте всі звинувачення і вимагайте роз'яснень по кожному документу. Наприклад, коли протокол має виправлення, а співробітник дорожньої поліції вважає це незначною технічною помилкою.

Якщо не внесені, передбачені законом дані, а й він посилається на недбалість, викликану втомою. Не потрібно нікому співчувати. Вимагайте визнати ці документи недійсними. Адже, вони мають порушення законів.

Роль понятих та свідків в процесі

У багатьох справах переломним моментом на користь автовласника був виклик до суду свідків, а також свідків У багатьох справах переломним моментом на користь автовласника був виклик до суду свідків, а також свідків. При подачі клопотання про їх запрошення в зал суду слід позначити свою позицію - ви не збираєтеся затягувати терміни розгляду справи, а тільки хочете підкріпити свої пояснення про подію і його оформлення їх показаннями.

Дуже часто інспектора ДІБДР халатно ставляться до запрошення понятих. У ролі понятих, як правило, виступають автолюбителі. Їм часто дають підписати вже складений документ або пропонують підписати чисті аркуші, посилаючись на тривалість процедури оформлення документа. Іноді, в ролі «підставних» понятих виступають співробітники ГИБДД.

Постанова суду.

У залі засідань задавайте поняті питання, по суті. Наприклад, просте питання, де інспектор заповнював протокол (він міг сидіти в машині або стояти біля машини і т.д.). Коли вони не були присутні при процесуальних діях інспектора і складанні документа, то не зможуть толком нічого підтвердити.

Після того, як судді стане очевидно, що поняті нічого не бачили, заявляйте письмове клопотання про виключення конкретного документа з доказової бази у справі. Посилайтеся на ч. 3 ст. 26.2 КоАП. Адже, докази здобуті з порушенням закону. Навіть, коли суддя відхилить ваше клопотання, то він побачить, що справа велася халатно і це вплине на вердикт.

підсумок

Підводячи короткий підсумок, хочеться сказати, що кожен водій може самостійно відстояти в суді свій водійський документ.

Для цього потрібно добре підготуватися до процесу і вибрати ефективну стратегію захисту, яка базується на доведенні, що справа велася з порушенням закону, і має безліч нестиковок.

Слід правильно поводитися в суді. Триматися впевнено і не визнавати свою провину, якщо є хоч найменший шанс не залишитися без прав.

Суддя запитує правопорушника: «Ви порушили ПДР?
Наступне питання: «Ви їхали під знак?