Реклама
Реклама
Реклама

Повернення страховки після виплати кредиту в Ощадбанку, ВТБ 24, Совкомбанк

  1. Повернення страховки в ВТБ 24
  2. Можливість повернення страхової виплати в Ощадбанку
  3. Совкомбанк: здійснення повернення страхових виплат

У кожній фінансової організації є список акредитованих компаній, де можна пройти процедуру страхування життя

У кожній фінансової організації є список акредитованих компаній, де можна пройти процедуру страхування життя. Багато банків також пропонують власні послуги подібного роду. Їх вартість насамперед залежить від суми кредиту, а також від віку і стану здоров'я позичальника.

Розглянемо особливості повернення страховки в різних банках.

Повернення страховки в ВТБ 24

Найбільш популярними серед програм даного банку є страхування:

  • життя;
  • майна;
  • працездатності в результаті втрати роботи.

При достроковому погашенні позички в ВТБ 24 у позичальника немає можливості часткового повернення суми страховки. Страхова премія сплачується одноразово.

Можливість повернення страхової виплати в Ощадбанку

Сбербанк передбачає повернення коштів, витрачених на страхування, якщо борг був погашений достроково. Якщо ж це зроблено точно в термін, гроші повернути не вийде. Тут багато що залежить від виду кредитування. Споживчий кредит передбачає оформлення страховки за бажанням клієнта, а кредит із забезпеченням зобов'язує страхувати ще і майно.

При погашенні кредиту протягом місяця страховка повертається в повній сумі. Заява про те, що позичальник не бажає брати участь програмою страхування, подається в довільній формі на ім'я керівника підрозділу.

Якщо термін сплати всіх кредитних платежів перевищив місяць, повернути вдасться лише половину грошей. Заява складається у двох примірниках з обов'язковим зазначенням дати. Повернення страховки по іпотеці аналогічний. А от кошти зі страхування заставного майна повернути не вийде.

Совкомбанк: здійснення повернення страхових виплат

В Совкомбанк застрахувати життя досить дорого: сума становить близько 15-30% від вартості кредиту, тому договір страхування необхідно вивчати дуже уважно. Якщо кредит повернутий в повному обсязі і з тих пір пройшло не більше місяця, можна повернути кошти.

Термін більше 30 днів з моменту погашення кредиту означає, що вимагати свої гроші ви зможете тільки через суд.

При відмові у виплаті звертатися необхідно в страхову компанію, а потім в Росспоживнагляд на предмет дотримання страховиками законодавства. Далі з питання часткового повернення суми страховки вже стоїть розбиратися в суді.

Єдина онлайн-заявка на кредит