Реклама
Реклама
Реклама

Як повернути борг якщо немає розписки, дізнаємося в нашій статті. Здійснення процедури через суд.

  1. Якщо є свідки передачі?
  2. Написання заяви в органи
  3. Повернення боргу банківським переказом
  4. Задоволення поданого позову
  5. колекторські послуги
  6. Важливі нюанси в укладанні

Практично у кожної людини виникали ситуації, коли у нього просили в борг певні грошові суми і довго не повертали ці кошти.

Швидше за все, це були близькі люди, тому що гроші їм передавалися без будь-яких розписок. Коли підходив термін повернення, боржники починали ховатися або ж постійно переносити час повернення грошей.

Чи можна в таких ситуаціях законним чином повернути свої кровно нажиті кошти, коли, здавалося б, довести факт передачі дуже важко? Спробуємо з цим розібратися в нашій статті.

Якщо є свідки передачі?

Припустимо, що у вас попросили гроші в борг, ви не написали жодної розписки (так виходить постійно), проте при цьому процесі були присутні свідки Припустимо, що у вас попросили гроші в борг, ви не написали жодної розписки (так виходить постійно), проте при цьому процесі були присутні свідки. Коли підійшов термін, боржник відмовився віддавати грошову суму.

З цього моменту не варто зволікати. Вашим кроком у відповідь буде написання заяву в УВС. У цьому документі ви повинні попросити перевірити, чи потрапляє ваш боржник під статтю. В даному випадку це «Шахрайство».

Тепер ви повинні зібрати доказову базу. Чим вона буде більше, тим краще.

Сюди можуть безпосередньо ставитися:

  • роздруківка вхідних і вихідних дзвінків;
  • записи телефонних та диктофонних розмов;
  • повідомлення різного роду (смс, соціальні мережі);
  • можна зустрітися з боржником і зняти з його участю приховане відео;
  • показання свідків (до них відносяться виключно треті особи, але не родичі).

Варто зайнятися пошуком і почати співпрацювати з юристом, який розгляне вашу справу і відшукає всі наявні нюанси. Якщо ж в поліції не бачать складу злочину в скоєному, то від них потрібно вимагати спеціальну довідку.

З нею в подальшому ви вирушите до судових інстанцій. В цьому випадку будуть потрібні як мінімум два свідки. При наявності інших доказів їх також потрібно буде надати.

Якщо ви виграєте процес, то з боржником вже працюватимуть судові пристави.

Написання заяви в органи

Якщо ви звернулися в правоохоронні органи, то необхідно правильно скласти заяву. У ньому потрібно вказати:

  • ті обставини, через які сталася неприємна ситуація;
  • коли і за яких умов був факт передачі грошових коштів;
  • всі можливі реквізити позичальника;
  • який термін становить прострочення по поверненню;
  • складання протоколу про скоєний злочин.

Після заяви поліція може навідатися до боржника або ж викликати його до відділення. Швидше за все, для нього це буде певним поштовхом, який посприяє якнайшвидшому поверненню грошових коштів.

Повернення боргу банківським переказом

За основу візьмемо певну ситуацію За основу візьмемо певну ситуацію. Над друга старого нема попросив у дівчини зайняти йому велику грошову суму на тиждень.

Коли підійшов термін, хлопець просто не відповів на телефонний дзвінок. Після він все ж з'явився, від боргу не відмовився, але і не віддав його, що ж робити далі?

Така ситуація триває досить довго. Боргової розписки, звичайно ж, зроблено не було. Однак в наявності є квитанція про банківський переказ. Подивимося, що можна зробити в цьому випадку.

По-перше, є три позитивних фактора:

  • наявність телефонних розмов і, як наслідок, їх записів;
  • визнання боргу;
  • квитанція про банківський переказ.

дізнаємося з чого починати шлюборозлучний процес . Чи потрібен юрист для процедури?

Скільки становить відсотків від заробітної плати аліменти на двох дітей, розглянемо в нашому новій доповіді.

А тут вивчимо як розділити особовий рахунок в приватизованій квартирі. Загальні моменти.

Для початку можна поступити досить м'яко. На адресу заборгував людини пишеться рекомендований лист, притому має бути повідомлення про те, що він його отримав. У цьому листі повинно бути:

  • запис, що він взяв грошову суму в борг певного числа;
  • запис, що йому були переведені кошти через банківську установу з зазначенням розрахункового рахунку;
  • запис про те, що боржник борг визнає, але не віддає.

Також слід написати, що якщо людина за обумовлений далі термін не поверне гроші, то надійде звернення в судові органи. Найчастіше в таких випадках люди замислюються над тим, що у них можуть виникнути серйозні проблеми, виходять з вами на контакт і віддають гроші.

Але, якщо ж цього не сталося, то можна звертатися до суду, де в якості доказу ви представите перераховані вище фактори. Головну роль зіграє квитанція про переведення.

Задоволення поданого позову

Припустимо, ви витратили час і сили, проте змогли домогтися того, що суд з вашим позовом погодився і виніс рішення, що позичальник повинен повернути кошти Припустимо, ви витратили час і сили, проте змогли домогтися того, що суд з вашим позовом погодився і виніс рішення, що позичальник повинен повернути кошти.

Така ситуація вже хороша. Але не варто розраховувати на те, що все буде зроблено дуже швидко. Позичальник може просто оскаржити даний позов. Якщо цього не відбулося, то далі будуть діяти судові виконавці.

Далі збираються різні відомості про матеріальне майно боржника й інша важлива і неважлива інформація.

До них можуть ставитися такі відомості:

  • наявність транспортного засобу;
  • нерухоме майно;
  • банківські рахунки.

На це і багато іншого накладається стягнення. До того ж, шлях за кордон тепер для боржника закритий.

Пам'ятайте, що судовий процес може тривати не один рік. Щоб з цим не затягувати і не псувати собі нерви, стукайте у всі можливі двері, де вам можуть допомогти.

До того ж, активно співпрацюйте з виконавчими органами. Найголовніше - це не опускати руки.

колекторські послуги

Цей спосіб - далеко не найкращий Цей спосіб - далеко не найкращий. Всі знають, що колектори можуть довести боржника до сивого волосся і навіть суїциду. Життя зайняв людини не оцінюється ніякими грошима.

Ви можете звернутися в агентство, паралельно віддавши справу в судові інстанції. Завдяки цьому шанси на успіх значно зростуть.

Звичайно, фірма за безкоштовно працювати не буде, тому доведеться її послуги оплачувати. Хоч і колекторські центри часто славляться тим, що переступають закон, але зустрічається така ситуація не завжди. Більшість агентств воліє працювати на легальній та законно. Їх основна зброя - це психологічні прийоми і грамотний розмова. За допустимі рамки це не виходить.

Важливі нюанси в укладанні

При відсутності розписки і свідків великі грошові суми повернути буває дуже важко. Але це не означає, що практично неможливо. Від того, як веде себе позичальник, залежить багато чого. Якщо він просто відчуває на даний момент фінансові труднощі, але від боргу не відмовляється, то можна просто почекати.

До суду подавати не має сенсу. Якщо ж він грубо відповідає і борг не визнає, то необхідно звертатися в судові інстанції. І займати в наступний раз тільки під розписку.

Якщо є свідки передачі?
Чи можна в таких ситуаціях законним чином повернути свої кровно нажиті кошти, коли, здавалося б, довести факт передачі дуже важко?
Якщо є свідки передачі?
Після він все ж з'явився, від боргу не відмовився, але і не віддав його, що ж робити далі?
Чи потрібен юрист для процедури?