Реклама
Реклама
Реклама

Навчіть дитину їздити на велосипеді!

  1. взаємопов'язані матеріали

Зараз в дитинстві кожної дитини є велосипед, цей вид транспорту не можна розглядати як просту іграшку, адже крім приємного проведення часу, він несе ще масу корисних навичок для малюка

Зараз в дитинстві кожної дитини є велосипед, цей вид транспорту не можна розглядати як просту іграшку, адже крім приємного проведення часу, він несе ще масу корисних навичок для малюка. Навчитися тримати рівновагу, координувати власні рухи, вивчити правила руху, розвинути спритність і накачати м'язи на ногах, все це для дитини дасть велосипед.

Однак, перш ніж малюк із задоволенням почне ганяти по всій окрузі на своєму новенькому транспорті, необхідно його спочатку навчити ним користуватися.

Однак, перш ніж малюк із задоволенням почне ганяти по всій окрузі на своєму новенькому транспорті, необхідно його спочатку навчити ним користуватися

Триколісний велосипед - основа навчання!

Набагато простіше навчити дитинку користуватися двоколісним велосипедом, якщо він вже вміє кататися на триколісному. Триколісний «машина» допоможе малюкові зрозуміти основи і принципи катання, тому перехід на двоколісний варіант пройде спокійно і без страху. Якщо ви тільки придбали трьохколісник або ще плануєте це зробити для вашої дитини, врахуйте наступні моменти:

  • малюків вже у віці одного року можна навчати їзді;
  • відмінним варіантом буде знімна ручка ззаду, яка допоможе на початковому етапі навчання підштовхнути трьохколісник або направити його в потрібному напрямку;
  • коли дитина почне спритніше управляти своїм маленьким велосипедом, ручку можна знімати - це зазвичай відбувається в районі 1,5-2 років малюка.

Триколісний транспорт дуже важливий для маленької дитини, тому краще його придбати своєчасно, і дати дитині з року можливість навчитися користуватися ним самостійно.

Однак, якщо даний етап був пропущений, і ви з яких-небудь причин не стали купувати велосипед з трьома колесами, то в цьому немає нічого страшного. Просто можливо знадобиться трохи більше часу, щоб навчити сина або доньку кататися на двоколісному другові.

Просто можливо знадобиться трохи більше часу, щоб навчити сина або доньку кататися на двоколісному другові

Починаємо навчання. Метод перший, з бічними коліщатками!

Запам'ятайте, бічні коліщата - головні помічники! Вибираючи перший дитячий велосипед з двома колесами зверніть увагу, щоб в комплекті додавалися ще два бічних додаткових. Не варто нехтувати ними, так як поїхати відразу на двох колесах, навіть дорослій людині не завжди під силу, що вже говорити про дитину! Бічні колеса додадуть велосипеду стійкість і, як наслідок, малюк буде відчувати себе більш впевнено в процесі їзди. Отже, велосипед придбаний, значить настав час діяти:

1) Перш за все відрегулюйте сидіння відповідно до дитячим зростанням, воно повинно бути встановлено таким чином, щоб дитина сидячи на ньому зверху, міг загальмувати, при гострій необхідності, ногами.

2) Ще вдома можна навчити дитинку крутити педалі, для цього необхідно поставити бічні колеса на пару стопок книг - не високомудроватя, щоб заднє колесо трохи не стосувалося статі. Таким чином, виходить, що при прокручуванні педалей, велосипед буде здійснювати холостий хід.

Поставте ноги дитини на педалі, покладіть на них зверху руки і перейдіть кілька разів, показавши які рухи необхідно здійснювати. Коли дитина зрозуміє, що від нього вимагається, він почне сам крутити педалі, ну, а так як велосипед не куди не поїде, малюк зможе потренуватися поки на одному місці, без ризику врізатися в поблизу розташовану меблі.

3) Коли ви перші кілька днів будете виходити з малюком на вулицю, підкорювати найближчі околиці на сталевому коні, то обов'язково страхуйте дитинку, робити це можна за допомогою спеціальної додаткової ручки, простого підтримування за комір, плечі або капюшон крихти.

4) Не варто управляти кермом замість дитини, він повинен сам зрозуміти, як це робити, вам необхідно лише підстраховувати і пояснювати, як правильно «рулити».

5) Коли дитина почне впевнено керувати великому, і ви помітите, що він добре тримає рівновагу, трохи підніміть бічні коліщата таким чином, щоб у разі, завалювання велосипеда на бік, вони служили підпорою. Виходить, що додаткові колеса треба лише трохи підняти над землею, а не зняти назовсім. Крім того, їх наявність буде вселяти в дитини впевненості, що він не впаде.

6) Коли ви остаточно прийміть рішення зняти бічні колеса, то не давайте дитині падати. Деякі батьки помилково вважають, що після кількох таких падінь дитинко стане більш зібраним і буде краще тримати рівновагу, але це не так. Впавши пару, трійку раз - малюк просто може злякатися і, природно не бажати більше відчувати біль від ударів, тому у нього може взагалі пропасти все бажання кататися на велосипеді в подальшому.

7) У процесі навчання катанню на двох Колесніков батькам доведеться набратися терпіння і можливо трохи побігати за дитиною в зігнутому вигляді, притримуючи його за сидіння ззаду. Насправді, тут немає точних часових рамок, хтось із малюків після знімання допколес - сідає і одразу їде сам. Деяким діткам доводиться допомагати пару днів, в будь-якому випадку ваші зусилля окупляться незабаром, і ви побачите щасливе і горде обличчя сина або дочки, який самостійно управляє і їде на своєму першому в житті транспорті!

Крім цього методу навчання катанню на велосипеді з бічними колесами існує й інший варіант, який останнім часом все більше набирає популярність серед просунутих батьків.

Крім цього методу навчання катанню на велосипеді з бічними колесами існує й інший варіант, який останнім часом все більше набирає популярність серед просунутих батьків

Метод другий - беговел або ранбайк!

Виглядає ранбайк, в точності як велосипед, тільки без педалей! Дитині необхідно просто відштовхуватися кожною ніжкою по черзі, як ніби він біжить і далі вже їхати по інерції на своєму ранбайке. У чому краса беговел? Дитинка з раннього віку вчиться прекрасно тримати рівновагу, а також управляти кермом, крім того, в разі необхідності малюк легко може загальмувати ніжками, так що можливість падінь тут зведена до мінімуму. Величезна різноманітність різних беговел можна подивитися тут, і звичайно ж купити http://www.veloonline.com/catalog.shtml?ident=243

Природно, що дитині, вже котрий володіє рівновагою і основами управління рульовим транспортом, легко потім пересісти на двоколісний велосипед і поїхати на ньому з перших хвилин користування.

Основні правила катання на двоколісному велосипеді.

Правила задоволені прості і доступні у виконанні, проте не варто ними нехтувати, адже в їх основі лежить безпеку вашої дитини:

1. Привчіть дитину з першого разу, що сідаючи на велосипед, він повинен попередньо одягнути шолом і рукавички. За кордоном - це природні атрибути катання, тому не треба дивитися на більшість батьків, які нехтують шоломом і іншим захистом, просто вони в повній мірі не усвідомлюють небезпеки в разі, якщо дитина впаде на асфальт.

2. Для навчання катанню, краще вибрати небагатолюдно асфальтовану доріжку або майданчик, важливо, щоб територія була огороджена від проїжджої частини, а також була максимально рівною, щоб виключити ймовірність падінь.

3. У перші дні обов'язково підтримуйте малюка і підбадьорюйте словами, ні в якому разі не лайте чадо, якщо у нього не все виходить.

4. Тривалість перших катань не повинна перевищувати 30-50 хвилин.

Тривалість перших катань не повинна перевищувати 30-50 хвилин

Не бійтеся починати процес навчання малюка їзді на велосипеді, зазвичай батьки набагато більше переживають, ніж самі діти. Велосипедний спорт - це прекрасна можливість зміцнити мускулатуру тіла, розвинути витривалість, навчитися керувати власними рухами, привчити дихальну систему працювати в іншому режимі.

Звичайно, все це малюки в ранньому віці ще не розуміє, зате вони отримують масу задоволення від самого процесу катання. Вдалого вам освоєння велосипеда!

взаємопов'язані матеріали

Рекомендуємо подивитися ще:

Ви можете зберегти статтю або поділитися нею, натиснувши на одну з кнопочок нижче

У чому краса беговел?
Shtml?