Реклама
Реклама
Реклама

Ванна кімната в стилі лофт: промисловий дизайн своїми руками (+ фото)

  1. Стиль лофт: демократія і свобода
  2. Меблі: акцент на ексклюзивність і мобільність
  3. Сантехніка та аксесуари: упор на новинки
  4. Головні атрибути стилю лофт
  5. Дерево в інтер'єрі лофт: природна м'якість
  6. Бетонні поверхні: практична лофт-ванна
  7. Керамічна плитка: рішення всіх проектних завдань
  8. Відео-приклади ванних кімнат в лофт-стилі

Лофт є парадоксальним і незбагненним стилем з усіх існуючих напрямків дизайну інтер'єрів. При такому підході до оформлення приміщення дизайнерам необхідно гармонійно поєднати промисловий розмах з витонченим, витонченим декором.

При цьому творчість не обмежена вузькими стильовими рамками, а тому заздалегідь передбачити планування і колірну гамму інтер'єру, облаштованого в стилі лофт, неможливо. Хоча деякі єдині елементи все ж проглядаються в лофт-дизайні, які і дозволяють добитися ефекту впізнаваності стилю.

Поява напрямки пов'язують з масовим переведенням звільнилися площ промислових об'єктів в житлові приміщення, що почалося в США в першій половині минулого століття. Повністю змінити обробку об'єкта не вдавалося через об'єктивні причини, тому приміщення як би пристосовували під проживання.

Потім вже звичайні квартири і котеджі стали стилізувати під лофт-об'єкти. При цьому особливо цікаво виглядає ванна в стилі лофт, так як дизайнерам доводиться в промисловий інтер'єр приміщення вписувати мінімум сучасних меблів і сантехніки, без якої комфортне використання санвузла неможливо.

Стиль лофт: демократія і свобода

Городянам, які живуть в стрімкому темпі, інтер'єри в стилі лофт припали до душі. Недарма цей напрямок вважають дитям століття урбанізації. Демократичність вимог і велика свобода в поєднанні матеріалів подобаються багатьом міським жителям, які звикли економно відноситься до фінансових коштів.

Витрати на створення інтер'єру в стилі лофт можна назвати істотними, так як великі і світлі приміщення поділяються на функціональні зони за допомогою використання різних оздоблювальних матеріалів в оформленні стін, підлоги, стелі.

При цьому простір не заставляється численними меблями і безліччю непотрібних з точки зору дизайнера і власника нерухомості аксесуарів.

При цьому простір не заставляється численними меблями і безліччю непотрібних з точки зору дизайнера і власника нерухомості аксесуарів

Cтиль лофт схожий зі стилем мінімалізму, але відрізняється від нього деякої «убогістю» і непридатністю для проживання з точки зору багатьох обивателів

Однак це оманливе враження, що створюється при поверхневому огляді об'єктів, стилізованих під виробничі потужності. І все ж подібні інтер'єри, що нагадують нежитлові горища, підходять не всім.

Тому віддають перевагу цьому стилю люди вільних поглядів, наділені творчими здібностями, що допомагають їм розгледіти красу там, де її немає.

Тому віддають перевагу цьому стилю люди вільних поглядів, наділені творчими здібностями, що допомагають їм розгледіти красу там, де її немає

Кругле дзеркало на тлі цегляної стіни відображає красу лофт-стилю, а стільниця для домашнього дерева надає ванній кімнаті неповторний шарм

Раніше зазначалося, що в лофт-інтер'єрах загальне приміщення не прийнято ділити на окремі кімнати. Однак ця вимога урбаністичного стилю не поширюється на санітарні вузли, які все ж відрізняються від решти житлового простору перегородками, виконаними з полікарбонату, матового або прозорого скла, вагонки та інших аналогічних матеріалів.

Головними оздоблювальними матеріалами, що використовуються для декорування стін ванної кімнати в стилі лофт, є:

  • рельєфна штукатурка;
  • голий, штучно зістарений, бетон;
  • нерівна цегляна кладка;
  • керамічна плитка, стилізована під перераховані вище матеріали.

На високих стелях, характерних для лофт-об'єктів, зазвичай проводять монтаж дерев'яних балок, які пом'якшують інтер'єр, роблять його більш затишним і красивим.

Для обробки підлоги може застосовуватися плитка, що традиційно використовується в ванних кімнатах. Хоча нерідко підлогу в санвузлі викладається з неотціклеванних дощок, оброблених спеціальними водовідштовхувальними засобами. Труби різного призначення спеціально залишаються на увазі і служать своєрідною прикрасою лофт-інтер'єру.

Мідна раковина незвичайної форми з елементом трубопроводу, виконаного з того ж металу, притягує увагу, залишаючи в тіні оштукатурені стіни бруднуватого кольору

Великі віконні прорізи не прийнято завішувати будь-якими шторами, портьєрами, жалюзі, щоб світло могло проникати в житловий простір без перешкод, а з вікна повинна вриватися в кімнату вирує життя міста. Хоча у ванній в стилі лофт віконних прорізів може і не бути.

У цьому випадку велике значення відводиться штучного освітлення.

У цьому випадку велике значення відводиться штучного освітлення

Незвичайний підхід до пристрою штучного освітлення у ванній кімнаті, оздобленій в стилістиці лофт-дизайну, яке доповнює природне світло, що йде від великого вікна

Меблі: акцент на ексклюзивність і мобільність

Щоб великий простір ванної кімнати не здавалося порожнім і необжиті, треба вміло підібрати меблі і акцентувати на ній увагу. Меблі повинні кидатися в очі і «сміливо заявляти про себе».

Тому при виборі меблів варто віддавати перевагу незвичайним предметів, ексклюзивним і раритетним. При цьому зовсім необов'язково, щоб меблі були сучасної.

Проста дерев'яна лава або ряд стільців відмінно впишуться в інтер'єр такій ванні кімнати. Повірте, такі місця для сидіння не залишаться непоміченими. Тим більше що в інших інтер'єрах ванних кімнат подібне важко побачити.

Меблі для зберігання різних дрібниць, необхідних при прийнятті водних процедур, може бути представлена ​​шафками, а краще нішами або стелажами, які обов'язково повинні бути відкритими. Дані предмети меблів виготовляють:

  • з необробленого дерева;
  • з нержавіючої сталі;
  • з хромованого металу.

Вітається можливість швидкої перестановки меблів у ванній кімнаті, для чого вона повинна бути легкою і мобільною. Це дозволяє вносити зміни в інтер'єр, роблячи його «живим».

Це дозволяє вносити зміни в інтер'єр, роблячи його «живим»

Дерев'яний стілець і така ж двері в лофт-ванній відмінно поєднуються з плетеними кошиком, пристосованої для зберігання поотенец

Сантехніка та аксесуари: упор на новинки

Удавана простота і невибагливість інтер'єру ванної, спроектованого в стилі лофт, прекрасно відтіняє ультрасучасної сантехнікою. Саме в використанні новітнього сантехнічного обладнання проявляється урбаністичного стилю лофт-напрямки.

В інтер'єрі ванної кімнати необхідно використовувати останні новинки, що з'явилися на ринку сантехніки, поєднуючи їх з грубо обробленими бетонними стінами приміщення.

Можна встановити в санвузлі і раритетну ванну, але при цьому провести монтаж новітніх каскадних змішувачів на її бортик, стираючи тим самим межі між цілими епохами.

Можна встановити в санвузлі і раритетну ванну, але при цьому провести монтаж новітніх каскадних змішувачів на її бортик, стираючи тим самим межі між цілими епохами

Під масивними дерев'яними балками в центрі ванної кімнати розташовується білосніжна ванна з ультрамодним хромованим змішувачем, оснащеним компактної душовою лійкою

Для стилю лофт не властиво використання ваз і інших зворушливих штучок в якості прикраси інтер'єру. Всі предмети підбираються з точки зору практичності їх використання. Все зайве, що не відповідає принципу корисності, без слів і пояснень забирається.

У приміщеннях, оброблених в стилі лофт, матеріали з нарочито грубою фактурою, не позбавлені деяких похибок, відмінно контрастують зі стильними аксесуарами і предметами дизайнерського мистецтва, а також арт-об'єктами. Допускається декорування простору елементами, що підкреслюють урбаністичного стилю стилю.

Наприклад, оригінально і доречно в такому інтер'єрі буде виглядати дорожній знак або який-небудь відомий символ епохи. Причому ця деталь інтер'єру повинна «кричати», вражаючи недоречністю свого розташування.

Старі дерев'яні балки в повітряному інтер'єрі ванної кімнати на перший погляд здаються недоречними. Однак без них інтер'єр втратив би свою родзинку

Шокового ефекту від інтер'єру ванної, оформленого в лофт-стилі, можна досягти і шляхом запозичення аксесуарів, популярних в інших дизайнерських напрямках.

Наприклад, серед балок, встановлених під стелею, підвісьте оригінальний світильник великого розміру. Це точно викличе інтерес, так як в ванних кімнатах зазвичай використовують точкові світильники або невеликі спеціалізовані світлові прилади, захищені від попадання вологи.

Головні атрибути стилю лофт

Цегляна кладка як візитна картка лофт-дизайну

Неоштукатуреними цегляна кладка залишалася раніше в виробничих приміщеннях, пристосованих під житло, лише тому, що на даний вид оздоблювальних робіт не було ні часу, ні коштів. Зараз же в приміщеннях, стилізованих під лофт-дизайн, спеціально зводять стіни з цегли або ж маскують їх «під цеглу» за допомогою штучних матеріалів.

Навмисне відсутність чистової обробки є, по суті, візитною карткою стилю лофт. При цьому необроблені цегляні стіни повинні контрастувати з іншими сучасними оздоблювальними матеріалами. В іншому випадку можна отримати досить нудний інтер'єр.

Відмінно відтіняють грубу стіну з цегли ніжні скляні перегородки, що додають інтер'єру ванної кімнати незвичайну свіжість і чистоту. Пам'ятайте, що навіть невеликий фрагмент цегляної кладки вказує на стильову приналежність дизайну інтер'єру санвузла. У промислових будівлях, переведених в статус житлових приміщень, економити простір немає необхідності. Тому під ванну кімнату можна виділяти як завгодно багато квадратних метрів.

Великі приміщення візуально не зменшуються при обробці стін цегляною кладкою. Зустрічаються ванні кімнати, в яких малюнки, що імітують кладку з цегли, розміщують навіть на стельових поверхнях.

Фрагмент цегляної перегородки у ванній кімнаті і самотня лампа під стелею свідчать про стилі лофт, використовуваному для обробки сучасних санвузлів

У ванних кімнатах, що експлуатуються в умовах підвищеної вологості, цегляні стіни в обов'язковому порядку обробляються спеціальними водовідштовхувальними засобами, що випускаються у вигляді спреїв, і мають в своєму складі компоненти, які не допускають утворення цвілі.

Дерево в інтер'єрі лофт: природна м'якість

Розбавити холодний інтер'єр ванної кімнати, створений з цегли та бетону, дозволяє дерево. Саме дерев'яні елементи декору покликані знизити в приміщенні напруженість, навіяну тотальної індустріалізацією.

Натуральний матеріал, що несе теплоту природної природи, суттєво розряджає сувору і лаконічну обстановку. Невеликі поверхні з цінних порід дерева не тільки вносять теплоту в інтер'єр ванної, але і служать відмінним прикрасою.

Витіюваті дерев'яні обрамлення дзеркал, стільниця і підлогу, виконані з дерева, а також частина стін, стилізованих під деревне зріз, можуть перетворити до невпізнання лофт-ванну. На тлі різних відтінків деревини особливо яскраво виблискують своєю білосніжною ванна та інші види сантехніки, що підкреслює любов власника об'єкта нерухомості до розкоші і красі.

На тлі різних відтінків деревини особливо яскраво виблискують своєю білосніжною ванна та інші види сантехніки, що підкреслює любов власника об'єкта нерухомості до розкоші і красі

Дерев'яні стелі, полички, підлоги, меблі у ванній кімнаті, прибраній в урбаністичному стилі лофт, добре гармонують з фіранкою для ванної, підвішеною на металевому каркасі, прикріпленому до стелі і стіни

Бетонні поверхні: практична лофт-ванна

Стиль лофт також важко уявити без поверхонь, виконаних з бетону. Даний будівельний матеріал відрізняється високою пластичністю, що дозволяє надавати стін, підлоги і інших поверхонь будь-яку форму.

Недорогий практичний будматеріал може кришитися під дією механічного навантаження, тому необхідно враховувати цей недолік при розміщенні в ванній важкого устаткування і предметів меблів.

З огляду на особливість мікроклімату санвузла, що відрізняється підвищеним вмістом вологи, бетонні стіни, як і цегляну кладку, необхідно обробляти спеціальними вологостійкими розчинами. Зазвичай залишають природний колір бетонної поверхні, однак нерідко її фарбують в різні кольори, досягаючи тим самим поставлені дизайн-проектом мети.

Зазвичай залишають природний колір бетонної поверхні, однак нерідко її фарбують в різні кольори, досягаючи тим самим поставлені дизайн-проектом мети

На тлі сірих бетонних стін відкритий стелаж зеленого кольору виглядає особливо зухвало, виконуючи роль кричущого "плями" в стриманому інтер'єрі ванної кімнати

Керамічна плитка: рішення всіх проектних завдань

Для облицювання всіх поверхонь ванних кімнат, за винятком стелі, давно вже використовують керамічну плитку. Важко знайти більш кращий матеріал, здатний:

  • витримувати підвищену вологість в санвузлі;
  • легко піддаватися прибиранню;
  • відмінно декорувати приміщення під будь-який стиль.

У лофт-ванних всі перераховані вище матеріали може замінити керамічна плитка, якщо вдало підібрати розмір окремих елементів, їх колір і фактуру. Звичайно, повної схожості досягти не вдасться, але створити настрій і імітувати виробниче приміщення цілком вийде.

При цьому можна використовувати і яскраву плитку, що вносить родзинку в сірий, трохи сумний, інтер'єр.

З усіх видів кахлю для оформлення ванної кімнати в стилі лофт найкраще підходить плитка-кабанчик, яку в США і країнах Європи називають «метро». З цієї плитки виходять рівні поверхні, які підходять під всі дизайнерські стилі і напрямки, які використовуються при оформленні санвузлів.

Та й сантехніка вигідно виглядає на тлі плитки-кабанчика.

Біла плитка-кабанчик у ванній кімнаті особливо добре виглядає на тлі стін, пофарбованих у брудно-помаранчевий колір, відтіняє в свою чергу темним дерев'яною стелею

Відео-приклади ванних кімнат в лофт-стилі

Можна багато раз прочитати про ванні, оформлені в стилі лофт, але набагато краще, один раз подивитися на втілені проекти.

Хоча одного разу буде мало, адже при повторному перегляді фотографій стають помітнішими багато важливих дрібниці, з яких і складається загальне враження.

При бажанні урбаністичному інтер'єру можна додати легкість і сяйво, використовуючи для обробки тільки світлі матеріали. Невеликі приміщення при цьому ще вдасться і візуально розширити. Справжній лофт-стиль особливо підходить нестандартним особистостям, до яких відносять художників і акторів.

Однак і простим городянам ніхто не забороняє в своїх квартирах випробувати стиль лофт, почавши з ванної кімнати. Якщо сподобається подібний дизайн, то його можна перенести і на інтер'єри інших кімнат. І тоді, потрапляючи в вашу квартиру або котедж, гості будуть захоплені розмахом століття індустріалізації.