Реклама
Реклама
Реклама

Скляні раковини для ванної

  1. Види скляних раковин для ванної

Якщо ви вирішили зробити ремонт у ванній кімнаті і поміняти сантехніку, то зверніть увагу на скляні раковини . Сьогодні вони користуються все більшою популярністю. Адже такий гарнітур має масу переваг перед звичайним фаянсовим. Бюджетні варіанти скляних раковин для ванн зроблені з особливо міцного загартованого скла товщиною 15-17 мм, а більш дорогі - до 20 мм. Тому вони надійні і міцні при звичайних навантаженнях. Незважаючи на те що Скло , Здавалося б, крихкий матеріал, скляні раковини абсолютно безпечні в експлуатації.

Такі раковини абсолютно не бояться різких температурних перепадів при зміні гарячої та холодної води. Скло, з якого виготовлені раковини, не взаємодіє ні з якими хімічними речовинами, не вбирає запахи і бруд. Вони відмінно миються, і будуть служити вам довгі роки. Однак мити їх все ж треба не абразивними порошками, а рідким миючим засобом. Такі раковини витончені, елегантні та зручні, так як мають гарну плавну, обтічну форму без гострих кутів.

Існує безліч варіантів дизайну скляних раковин для ванної кімнати. Вони можуть бути самих різних кольорів і відтінків. Кольорові скляні раковини можуть бути матовими або прозорими, гладкими або фактурними. Можна за вашим бажанням завдати ексклюзивний малюнок на раковину і ваша ванна кімната стане оригінальною і незвичайною. Скляна раковина здається менш об'ємною, ніж звичайна фаянсовий, тим самим сприяючи візуального розширення простору ванної кімнати.

Така різноманітність відтінків дозволяє скляні раковини використовувати в самих різних стильових рішеннях дизайну ванної: від звичайної класики до аскетичного хай-тек, надаючи кімнаті витонченість, затишок і гармонію.

За своєю формою скляні раковини бувають і у вигляді звичайної чаші, і у вигляді квітки. Бувають подвійні раковини або ж подовжені для двох змішувачів.

Види скляних раковин для ванної

Залежно від способу розміщення у ванній кімнаті раковини бувають декількох видів:

  • підвісні;
  • накладні;
  • на опорі;
  • кутові.

Підвісні раковини добре всім знайомі ще з радянських часів. Вони легко монтувалися, але все труби і комунікації залишалися на увазі. Зараз моделі постійно оновлюються і модифікуються, тому підвісні скляні раковини активно використовуються в сучасному дизайнерському оформленні ванних кімнат. Консольні раковини підвішуються на стіні, тим самим не займається зайвий простір у ванній і не порушується розкладка плитки для підлоги.

Якщо скляну раковину вбудувати в тумбу, то вийде накладна раковина зі стільницею, яку можна використовувати для різних предметів гігієни, а полички в тумбі можна пристосувати для зберігання інших дрібниць.

Любителям традиційного дизайну відмінно підійдуть сучасні скляні раковини на опорі або п'єдесталі. Часто їх прикрашають різними декоративними елементами.

Кутові раковини більше підходять для маленьких ванних, так як завдяки своїм розмірам вони компактні і займають менше місця, економлячи простір у ванній кімнаті.

Крім самих раковин виробники випускають різні скляні аксесуари для них: стільниці і полички в одному колірному рішенні з самої раковиною. Кронштейни до підвісних раковин бувають у вигляді рушників. Оригінальні круглі скляні раковини з каскадними змішувачами зі скляним зливом води.

Скляні меблі в ванній кімнаті завжди виглядає легко, стильно і сучасно. Вибирайте будь-яку вподобану вам скляну раковину для ванної, і гарний настрій після вмивання на цілий день вам буде забезпечено!